Jin Saki
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Asus TUF A15
AMD 4900H
Nvidia GTX 1660ti
16 GB 3200 MGHZ Ram
512 GB SSD
PS5 Slim Digital Edition
- Meslek
- Mühendis
Hayır kutuyu açmadım, zaten tax Free alabilmeniz için kutu açılmaması gerekiyor. 3'er kişi 1 büyük 1 kabin valizi bir de sırt çantası olunca kimse bir şey soramadı![]()
Almanya'dan PS5 aldım. Oradayken açtım 1 hafta oynadım. Sonra kutusuna koydum havaalanında gümrük memurundan damga aldım ve kimse neden açtın demedi. Hatta ben memura cihazı açtığımı söyledim o da no problem deyip umursamadan damgayı vurdu yolladı.
Merhaba, Almanya'da okuyan bir öğrenciyim. Yıl başında Türkiye'ye dönmeyi planlıyorum, dönerken de kardeşime PS5 Pro alma niyetindeyim. Forumda PS5 getirmek şeklinde açılmış bir sürü konu var fakat Pro neredeyse 2 katı fiyat olduğu için riske atmak istemedim ve sizlere tekrardan danışmak istedim.
Gümrük ile alakalı sıkıntı olur mu? Birkaç yorumda “kutuyu açıp getirirsen sorun olmaz” dendiğini gördüm fakat tax-Free için de kutuyu açmayın diyorlar sanırsam.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? “fatura sorarlarsa gösterme” denildiğini de okudum bu konuda da bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.
Teşekkürler.
Ben elimde kutusuyla getirdim, kimse bir şey demedi. Diyemezler zaten. Açın bakın gümrüğün sitesinde şunlar yazıyor.
4.soru: Yolcu beraberi eşya nedir?
Cevap: yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro'luk eşyayı muafen getirebilmektedir.
5.soru: Yolcu beraberi kişisel eşya muafiyeti nedir?
Cevap: 2009/15481 sayılı kararın "kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile karar eki ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Sayfanın sonunda yer verilen ek-9 sayılı listenin (a) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (b) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra getirilebilir.
2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu kararı eki 9 sayılı liste.
b) diğer eşya.
7- bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti
Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Son düzenleme: