Yurtdışında nasıl üniversite okuyabilirim?

Konuya Almanya için cevap veriyorum. Evet kesinlikle var meslek lisesi ile Anadolu lisesinin çok büyük farkı var. Almanya'da okumak için 10-11 tane yol var lise aşamasında:
1) meslek lıselerı ( 3 veya 4 yillik ) + 4 yillik lisans bölümü kazandi belgesi = studienkolleg, en az 1 yil okurlarsa direk üniversite.
2) 4 yillik normal lise + ÖSYM'den 4 yillik bir bölüm icin üniversite yerlestirme belgesi = direk üniversite.

Studienkolleg: Üniversiteye ön hazırlık sürecidir 1 yıl boyunca fen matematik dersleri alırsınız Almanya sizin meslek lisesinde aldığınız dersleri biliyor ve yeterisiz sayıyor bu yüzden meslek lisesi için studienkolleg yapılması zorunludur. Daha detaylı listeye buradan bakabilirsiniz.
Peki Ösym’den üniversite yerleştirme belgesini nasıl kullanacağım? Normal bir şekilde istediğim üniversitenin bölümüne yerleştikten sonra mı yurt dışına gideceğim?
 
Peki ÖSYM'den üniversite yerleştirme belgesini nasıl kullanacağım? Normal bir şekilde istediğim üniversitenin bölümüne yerleştikten sonra mı yurt dışına gideceğim?

Almanya'da okumak için Türkiye'de ne kazandıysanız almanyadada o bölüm veya benzerini okuyabiliyorsunuz örneğin Türkiye'de: İşletme kazandıysanız Almanya'da betriebwirtschaft (işletme) okursunuz. Mühendislik kazandıysanız mühendislik. Yani sözel bölüm kazanıp sayısal okuyamazsınız.
 
Merhaba arkadaşlar, 11.sınıfı bitirmek üzereyim ve yavaş yavaş üniversite hazırlanmaya başlıyorum. İTÜ veya Boğaziçi kazanmak istiyorum fakat bir yandan aklıma yurtdışında okuma fikri geliyor. Gireceğim dil sınavları ve çeşitli sınavlarla birlikte YKS sınav sonucum bir işe yarar mı? Ne yapmalıyım? Masrafı ne kadar olur?
Yabancı dil bilgisi çok önemli ona bolca çalış
 
Merhaba arkadaşlar, 11.sınıfı bitirmek üzereyim ve yavaş yavaş üniversite hazırlanmaya başlıyorum. İTÜ veya Boğaziçi kazanmak istiyorum fakat bir yandan aklıma yurt dışında okuma fikri geliyor. Gireceğim dil sınavları ve çeşitli sınavlarla birlikte YKS sınav sonucum bir işe yarar mı? Ne yapmalıyım? Masrafı ne kadar olur?

Peki sonuç ne?
 

Geri
Yukarı