Yurtdışından Bilgisayar Parçası Getirme?

Şimdi şöyle söyleyeyim. El çantası değilde öbür valize koyarsan problem çıkacağını sanmıyorum. Çünkü ben birsürü eşya getirdim bir kaçtanede elektrikli alet içini açıp bakmadılar bile. Amerikadan getirtceksen çok iyi uygun. Hediye paketi şeklinde yaparsan hiç problem çıkmaz.
Ben sırt çantama Gtx 780 ti yi sığdırdım ve geçtim hiç bir şey demediler. Açıktı da kendi kutusunda duruyordu. Arkadaşlar hiç bir sorun çıkmaz bizzat amerikaya gidip gelen benim ve hiç bir sorun olmadı. Bırakın sormayı bakmadılar bile yani geçiyor makineden gidiyor. Valiz, sırt çantası istediğinize koyun. Ben sırt çantasına koydum çünkü valizleri fırlatıyorlarmış tehlikeli.

Bir aksilik çıkarsa mesela o zaman vergisini mi veriyoruz ürünlerin fatura tutarı üzerinden ? El koyma gibi bir sıkıntı olmaz kanımca. İki kişiler bunu avantaja çevireyim diyorum. Anakart ve ekran kartı kutuları malum büyük olacak bunları ikisinin valizlere bölüşülürse belki daha az dikkat çekici olur. :)
Evet, el koyuyorlar gümrüğe gidip vergilerini ödeyip alabiliyorsun. 1 kişi 6 KG el bagajı, 20KG öbür çanta taşıyabiliyorsun ayrıca bilet alacağın yerden söyleyip KG olarak arttırabiliyorsun tabiki ek ücret vererek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer garantisi varsa getirtebilirsiniz, garantisi yoksa hiç girmeyin bu işte derim.
saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ay geçmiş son mesajın üzerinden, ama olsun benimde birkaç sorum olacak ve aynı konudan açmak istemedim. :)
Amerika'da yaşayan bir büyüğüm var THY'da pilotluk eğitimi görüyor ve orada yaşıyor. Birkaç ayda bir Türkiye'ye ailesinin yanına geliyor bende @Uğur Öztürk 'ün de dediği gibi Amazon'dan anakart, ekran kartı, ram ve SSD getirtmek istiyorum. Faturaları olmadan hepsini hediye paketi yapıp valizle rahatça geçirebilir mi? THY eğitim pilotu olması bir artı kazandırır mı sizce?

Faturalarını da adresine gönder bence. Olur da faturasını sorarsalar. Sıkıntı çıkmaz. Bence sorunsuz getirir baya bir araştırdım sıkıntı çıkmıyormuş. Benim paketler ocakta gelecek ama. Birde THY de görevliyse etken olabilir bence daha rahat geçirir gibime geliyor. @Catastrophe

Biraz anlatımım yanlış olmuş. Faturaları olmadan derken paketlerin üzerinde veya içinde olmamasını söylemek istemiştim, hediye sonuçta değilmi ;)
aBAvv2.png
Teşekkürler @SuddeN, getirtmek istediğimiz parçalar neredeyse aynı. Umarım sorunsuz geçer ve umarım parçalar arızalı olmaz.

Ayrıca yurt dışından parça getirmeyi pek önermiyorlar ama işlemci, ram ve ssd'nin sorun çıkaracağını sanmıyorum. Anakart ve ekran kartı biraz düşündürüyor.
Ben valla ekran kartımı çantama koyup getirmiştim. Bavul değil sırt çantası. Uçağa koydum. :D Hiç bir şey demediler bu ne? Falan... Koskoca Asus GTX 780 Ti. Tek bir parça getirseniz bir şey olmaz ama birden fazla denememiştim hiç. Sorun olmaz diyorlar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı