Yurtiçi Kargo Monitörü Kırdı

VenomSnake

Hectopat
Katılım
4 Nisan 2020
Mesajlar
2.881
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Görüntüde bozulma ve kayma sorunu olan, camı ve paneli sağlam olan Philips monitörümü garantisi devam ettiği için sıkıca paketleyip kırılır ibaresi yazdıktan sonra servise yolladım. Yurtiçi Kargo kuryesi gelip kargoyu aldı ve bize bir şey demeden sadece fiş imzalattı ve gitti. 3 gün sonra teknik servis arayıp monitörün kırık olduğunu, ücretle tamir edebileceklerini söyledi. Aynı gün Yurtiçi Kargo'yu aradım ve onlarla ilgisi olmadıklarını, zararı karşılamayacaklarını kargonun sigorta kapsamında olmadığını söyledi ve gelen kuryenin bize bunu söylediğini, sigorta ile ilgili belge imzalattığını söyledi ancak kurye ne sigorta durumu yazan bir belge imzalattı ne de bize sigorta ile ilgili açıklama yaptı. Biz sigorta kapsamında gönderilmesi gerektiğini bilseydik zaten öyle yapardık enayi miyiz bu riski alalım ama adam bize hiçbir açıklama yapmadı alıp gitti kargoyu. Öyle bir darbe almış ki resmen atıp fırlatmışlar kargo çalışanları. Ben öğrenciyim bilgisayarımı dişimden tırnağımdan biriktirip aldım gel gör ki bunlar kargoyu kırıp üstüne tamir ücretini ödemiyorlar. Arkadaşlar sizden ricam bunu bir şekilde duyurmanız. Twitter vb. bir şekilde bu konuyu paylaşın ki diğer insanlar için de önlem, duyuru olsun, insanlar bu şirketle çalışmasın, başkalarının hakkını da yemesinler bu rezalet şirket ve çalışanları. Sesim olun, sesimizi duyuralım. Technopat modları sizden de rica ediyorum bu konuyu öne çıkarın.

Monitörün haline bir bakın;
20220901_171057.jpg

20220901_173259.jpg

20220901_173251.jpg

20220901_173236.jpg
 
Re-za-let. Halinize üzüldüm...
 
Tüketici haklarına başvurun hocam. Ucuz bileşenler değil.
Başvurdum hocaö ama pozitif bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.

Kargoyu alırken adamın önünde açsanız veya kayıt alarak açsanız aslında iş çok kolay olurdu.
Hocam ilk defa böyle bir şey yaşadık, garantiye verdik bilmiyorduk ki.
 
Bu kargo firmalarının mantığını anlamıyorum. Benimde bulunduğum bölgede bir tek PTT kargo şubesi var. Geri kalanlar için mobil bölge. PTT kargo ne gönderirsem göndereyim sanki içinde uyuşturucu zula yapmışım gibi incik bincik bakıyor. Sonra da "bu ne" diye soruyor. Hiçbir zaman sigorta için bana bilgi vermediler. Bazen kırılacak donanımlar olduğu için telaşlanıyordum. Kendilerine sorduğum zaman her zaman ki işlemi yaptırıyorlardı. Bana her kargo işleminde "Kargo hasar alma durumunda sorumluluk bana aittir" diye yazdırıp altına isim soyisim ve imza attırıyorlardı. Geçen gün mousepad yolladım ve adam kafasına göre sigorta yaptırmış. Fazladan 17 TL verdim. Kendisine sorduğum zaman bana utanmadan "senin iyiliğin için yaptım kırılabilir" dedi. İçinde bana ne olduğunu yine sormuştu ve ben "bez parçası abi mousepad işte" demiştim. Böyle insanları kargo gibi işlerde çalıştırıyorlar, sonra da millete imza attırıyorlar.
Şikayet et dostum gerekli her yere...
 
Bizim buradaki şubede gözümle kutuları fırlattıklarına şahit oldum. Diğerlerinin de yurtiçinden farkı olduğu söylenemez. Eğer Philips garantisi anlaşmalı olarak yurt içi ile göndermenizi istediyse durumu onlara izah edin hasarınızı karşılama ihtimalleri var. Fakat bu rezalet ötesi kargo firmasıyla muhatap olmanızı tavsiye etmem.
 

Geri
Yukarı