Z3735F CPU Sisteme Linux Önerisi

Lithium

Megapat
Makaleler
4
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar başlıkta da dediğim gibi bilgisayarım çok kötü. Şu an Windows 10 yüklü ve Google'da bile kasıyor. Toshiba Satellite Click mini 2'si 1 arada tablet PC kullanıyorum.

Özellikleri:

Intel atom Z3735F @1.33 GHz(64 Bit destekli)
2 GB RAM.
64 GB depolama.
1920X1200 Full HD 8.9 inç dokunmatik ekran.

Bu tür cihazlar için bana Linux önerdiler. Kasma, donma olmaz dediler. Hayatımda hiç Linux kullanmadım. Uyum sağlar mıyım bilmiyorum. Cihazı bir tek ben değil ailem de kullanıyor çünkü. Hatta bana linuxfx önerdiler başlangıç için Windows'a çok benziyormuş ama Rufus'tan ne kadar denesem de USB'yi Boot edemedim bende başka arayışlara geçtim. Hatta ekranım dokunmatik olduğu için ileride Android bile yüklemeyi düşünüyorum. Bu bilgisayarı nasıl adam ederim? Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xubuntu veya Lubuntunun 20.sürümlerini deneyebilirsiniz. Sakın Android gibi bir saçmalık yapma, RAM miktarını 4GB'a çekebilirsen Ubuntu 20'yi deneyebilirsin.

Ekleme: Cihazınız küçük galiba, Kubuntu 20'yede bakabilirsiniz, büyük uygulama menüsü gibi daha çok düşünülmüş şeyler var fakat malum RAM düşük🤷

Şimdi önerileriniz Lubuntu, Kubuntu, Xubuntu sanırım. Şimdi dediğim gibi ilk kez kullanacağım ve Windows'tan geçeceğim. Sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorum. İçlerinden arayüz olarak en işlevsel hangisi? Bir de dokunmatik ekran desteği olan hangisi acaba?

Şimdi önerileriniz Lubuntu, Kubuntu, Xubuntu sanırım. Şimdi dediğim gibi ilk kez kullanacağım ve Windows'tan geçeceğim. Sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorum. İçlerinden arayüz olarak en işlevsel hangisi? Bir de dokunmatik ekran desteği olan hangisi acaba?

Ubuntu tabanlılar dokunmatik ekranı destekliyor, ancak makinenize göre seçim yapmak durumundasınız, Ubuntu, Kubuntu bu makinede kasar, hatta Lubuntu son sürümden bile şüpheliyim, bence ilk olarak Linux Mint Xfce ve daha sonra MX Linux deneyin.
Kurulum aşaması için buradan, buradan yararlanabilirsiniz.
Ayrıca buradaki video ve buradaki yönergeye bakabilirsiniz.
İndirmek için Mint | MX Linux.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı