Zabıt katipliği için kaç kelime yazılır?

Satır atlamadığın sürece mantıklı ama ya satır atlarsan :D benim size önerim bir ritim yakalayıp yazmak sırf hızlı yazacağım diye hata yaparsın gerek yok. Ben sınav esnasında heyecanımı yenmek için en başta bir tık yavaş sonra el alıştıkça hızlandım. Ha belki de bir tık daha hızlı yazsaydım 118'de kalmazdım. Daha fazla da yazabilirdim ya da satır atlasaydım komple sınav yanacaktı. Sakin isen sınav esnasında sıkıntı olmaz. Mesela yanımdaki kız öyle bir basıyordu ki klavyeye sandım ki 300 kelime yazdı. Sonra 90 kelime bile yazamadı.

1-) mutlaka sakin ol ve ritimli yaz, fazla hızlı yazarsan mutlaka yanlış yazarsın. Sen kendi ritmini bulman lazım zaten elin ısındıkça bir tık hızlanıyorsun orada.
2-) kısa kelimeleri düzelt, uzun kelimeleri boş ver sıradaki kelimeyi yaz.

Ha atanırsanız da haberin verin o kadar mesaimiz var 😁

Hocam metin tam olarak nasıl yazılıyor, tek tek kelime olarak mı yoksa tüm metini mi yazıyoruz? Uygulamalardaki gibi kırmızı yeşil doğru yanlış yanacak mı? Yoksa dümdüz mü yazacağız?

Hocam metin tam olarak nasıl yazılıyor, tek tek kelime olarak mı yoksa tüm metini mi yazıyoruz? Uygulamalardaki gibi kırmızı yeşil doğru yanlış yanacak mı? Yoksa dümdüz mü yazacağız?

Sınav metinleri açıklandı diye biliyorum duyurular ya da adalet pgmden bakabilirsin. Uygulamalardaki gibi kırmızı yeşil muhabbeti yok. Dümdüz yazıyorsun.

Hocam normalde 190-210 arası yazıyordum sınav heyecanıyla bu 166 oldu mülakata kalırım diye düşünüyorum mülakat için neler söyleyebilirsiniz ne yapmamız gerekir?

@Prod1gy

Arkadaşlar katiplik için klavye sınavına gireceğim. Ortalama olarak bu sınava giren bir kişi kaç kelime yazıyor bilen var mı acaba?

Hocam sınava girdim 238 kelime yazdım 3 dakikada. 10fastfingers gibi sitelerde de genelde ilk 3 teyimdir. Hızlı yazarım KPSS puanım da idare ederdi fakat arkadaşın dediği gibi milletin insiyatifine ya da torpiline vs bağlısın. Bu kadar saçmadır katiplik sınavları.

Hocam normalde 190-210 arası yazıyordum sınav heyecanıyla bu 166 oldu mülakata kalırım diye düşünüyorum mülakat için neler söyleyebilirsiniz ne yapmamız gerekir?

@Prod1gy

Sözlü mülakat aşaması:

1-) saç sakal tıraşını ol (tas kafa kesip gitme), takım elbiseni giy. Siyah takım elbise kravatın ya kırmızı ya da siyah olsun.
2-) kendini tanıt diyecekler, buraya iyi çalış. Hem kendini hem aile bireylerini kısa ve öz şekilde anlat. Zaten bu kendini tanıtma aşamasında komisyon içinden 1 soru çekip sana soru sorabilir. Bana babam ile alakalı bir soru sormuştu baş savcı ? (Komisyonda Baş savcı, üye hakim ve yazı işleri müdürü oluyor.) Benim girdiğim de öyleydi sizde farklı olabilir belki 2 üye hakim 1 Baş savcı olabilir)
3-) bana mülakat aşamasında sorular şunlardı;
5 ya da 6 soru sorulacak 1 tanesi genel kültür 1 tanesi sizin ile alakalı gerisi mesleki bilgiler.
  • Samsunda ikamet etmene rağmen neden bu adliyede çalışmak istiyorsun?
  • Temerrut nedir?
  • Eğitim alanında yapılan inkilaplar?
  • Zabıt nedir?
  • Kaç tane mahkeme vardır? Mahkeme çeşitlerini sayar mısın?
  • Elektrik Teknikerisin elektrikten anlıyor musun diye sormuşlardı başka da hatırlamıyorum. Önceki konulara yazmıştım oradan da bakabilirsin.
4-) kapıyı çalmadan önce çeketinin üst düğmesini ilikle kapıyı çal içeri gir. Komisyon sana otur demeden oturma. Oturabilirsin dedikleri zaman çeketinin düğmesini çıkar ve otur. Dik otur ve eller dizin üzerinde olsun. Fazla heyecanlı olmamaya özen göster gerisi 2 ve 3 madde de yazdığım gibi. Sonra bitince tamam çıkabilirsin diyecekler sana ayağa kalkarken teşekkürler efendim de düğmeni ilikle kapıdan çıkarken yüzün komisyona dönük olsun ve sözlü mülakat aşaması bitti hayırlı olsun :D

Not: Her zaman efendim şeklinde ifade edelim ve kapıdan içeri girerken baş selamı verdim askerlikten alışkanlık baş selamı kısmı bana özel yapıp yapmamak size kalmış

Technopat Haberler

Geri
Yukarı