Zabıt katipliği için kaç kelime yazılır?

Hocam özel olmayacaksa keşiflerden gelenle ortalama 50 55k oluyor mu?
Son zamanlarda bu ek ödeneklerle ilgili şeyler duyuyorumda mesela tıbbı sekreter 50k maaşla başlayıp ek ödeneklerle 70 80kyı görüyormuş. Buna benzer bir durum benzer 2 yıllık bir bölümde de oluyor mu merak ettim.

Yok o kadar olmaz ütopik bir rakam ama kadastro ve icra mahkemeleri için olabilir. Tıbbı sekreter ek ödenekler ile maaşı 70'i görmesi normal çünkü bağlı olduğu doktor ile nöbetlere kalıyor. Keza son zamanlarda sağlıkçıların sendikalaşması ve yapılan grevler neticesinde bu şekilde para kazanıyorlar yoksa alamazlardı. Umarım bizim adliyeciler de örgütlenir de bizde hakkımız olanı alırız ne diyelim 😑

Kendi açımdan şunu söylemek istiyorum. Aldığım maaş bana yetiyor, bekarım ve kira derdim yok. Aldığım paranın yarısını birikim yapıp 2 ay önce kendime bir araç aldım. İş sizde bitiyor arkadaşlar hedefiniz var ise biraz kısıp yatırım yapmak ya da evlilik artık ne bileyim :D ben tercihimi araba almaktan yana kullandım. Şu ekonomide fazla takılmamak gerekiyor asgari almaktan iyidir bende 4 yılımı sanayilerde sigortasız çalışarak geçirdim. Meslek lisesi mezunuyum çile çekmeden bazı şeylerin önemini anlamak zor oluyor.

Yok o kadar olmaz ütopik bir rakam ama kadastro ve icra mahkemeleri için olabilir. Tıbbı sekreter ek ödenekler ile maaşı 70'i görmesi normal çünkü bağlı olduğu doktor ile nöbetlere kalıyor. Keza son zamanlarda sağlıkçıların sendikalaşması ve yapılan grevler neticesinde bu şekilde para kazanıyorlar yoksa alamazlardı. Umarım bizim adliyeciler de örgütlenir de bizde hakkımız olanı alırız ne diyelim 😑

Kendi açımdan şunu söylemek istiyorum. Aldığım maaş bana yetiyor, bekarım ve kira derdim yok. Aldığım paranın yarısını birikim yapıp 2 ay önce kendime bir araç aldım. İş sizde bitiyor arkadaşlar hedefiniz var ise biraz kısıp yatırım yapmak ya da evlilik artık ne bileyim :D ben tercihimi araba almaktan yana kullandım. Şu ekonomide fazla takılmamak gerekiyor asgari almaktan iyidir bende 4 yılımı sanayilerde sigortasız çalışarak geçirdim. Meslek lisesi mezunuyum çile çekmeden bazı şeylerin önemini anlamak zor oluyor.

Merhaba

Öncelikle konu için çok teşekkürler, neredeyse tamamını okudum. Sormak istediğim bir soru olacak, 135-150 civarı yazabiliyorum f klavye ile imlasız, lisans 75,6 kpss puanım var. Yakın zamanda sanırım ilanı açacaklar bakanımız da 22 bin kişilik bir alım olacağını söyledi.

Adliyelerin bir önceki döneme ilişkin kaç kelimede kapattığını nerede görebiliriz? En kötü 130 yazdığımda mülakat aşamasına geçmek istiyorum bu yüzden türkiyenin her yerini yazabilirim hiç sorun olmaz.

Bir de büyükşehir adliyelerinde alım daha çok oluyor. Ne yapmak daha akıllıca ortalama benim gibi yazan biri için? Büyükşehirler mi küçük şehirler ya da doğu illeri mi? Bir de bu adliyeler kaç puanla kapatmış bunları nereden görebilirim? Bir de eski ilanlara baktım ama referans hangi klavye kullanılmış görüntüleyemedim. Bu bilgileri nereden kontrol edebiliyorsunuz?

@Prod1gy

Merhaba.

Öncelikle konu için çok teşekkürler, neredeyse tamamını okudum. Sormak istediğim bir soru olacak, 135-150 civarı yazabiliyorum F klavye ile imlasız, lisans 75,6 KPSS puanım var. Yakın zamanda sanırım ilanı açacaklar bakanımız da 22 bin kişilik bir alım olacağını söyledi.

Adliyelerin bir önceki döneme ilişkin kaç kelimede kapattığını nerede görebiliriz? En kötü 130 yazdığımda mülakat aşamasına geçmek istiyorum bu yüzden Türkiye'nin her yerini yazabilirim hiç sorun olmaz.

Bir de büyükşehir adliyelerinde alım daha çok oluyor. Ne yapmak daha akıllıca ortalama benim gibi yazan biri için? Büyükşehirler mi küçük şehirler ya da doğu illeri mi? Bir de bu adliyeler kaç puanla kapatmış bunları nereden görebilirim? Bir de eski ilanlara baktım ama referans hangi klavye kullanılmış görüntüleyemedim. Bu bilgileri nereden kontrol edebiliyorsunuz?

@Prod1gy

Önceden listeler yayınlanıyordu da Trabzon 105 samsun 130 ile kapattığını biliyorum. Genelde kamu ilan ya da katip sayfalarında illaki paylaşıyorlardır. Eski alım ve duyurulardan bakabilirisin. Zaten duyuru açıldığında tüm soruların cevapları yazıyor orada.

76 puan ile rahat klavye mülakatına hak kazanırsın. Ama kontenjanı 10'dan az olanı yazmamanı öneririm.

@Prod1gy
Hocam sizle daha önce konuşmuştuk hatırlarsınız belki. Bu aralar yönetmelik değişikliğiyle adalet mezunlarına öncelik verileceği söyleniyor bilginiz var mı?

İlan ne zaman gelir acaba farklı söylemler çok artmaya başladı mayısın ortasına geldik

Arkadaşımın puanı 72,09971 Trabzon adliyesine başvurursa zabıt katipliği ya da istanbul Çağlayan veya Bakırköy bu üçünden birini yazacak fakat üçünden birinde klavye sınavına çağırılırmı sizce?

@Prod1gy
Hocam sizle daha önce konuşmuştuk hatırlarsınız belki. Bu aralar yönetmelik değişikliğiyle adalet mezunlarına öncelik verileceği söyleniyor bilginiz var mı?

İlan ne zaman gelir acaba farklı söylemler çok artmaya başladı Mayıs'ın ortasına geldik.

Arkadaşımın puanı 72,09971 Trabzon adliyesine başvurursa zabıt katipliği ya da İstanbul çağlayan veya Bakırköy bu üçünden birini yazacak fakat üçünden birinde klavye sınavına çağırılırmı sizce?

Denetleme dönemi var, biraz sarkacak sizin alımlar. Puana göre zor kontenjanlar açıklanırsa o zaman yorum yapabilirim. Her zaman adalet mezunlarına öncelik veriliyor yeni bir şey değil yani. Biraz daha sabır.

@Prod1gy
Tahmini bir tarih var mı hocam daha ne kadar sarkacak acaba alımlar haziran temmuz mu adli tatil de giriyor araya sorun oluşturur mu ilana. Puan sınırda mı sizce yoksa klavye mülakatına girer mi istanbulda falan.

@Prod1gy
Tahmini bir tarih var mı hocam daha ne kadar sarkacak acaba alımlar haziran Temmuz mu adli tatil de giriyor araya sorun oluşturur mu ilana. Puan sınırda mı sizce yoksa klavye mülakatına girer mi İstanbul'da falan.

İstanbul da o puan ile klavye sınavına mutlaka girer, adli tatil temmuz 20 de daha var yani.

Beyler konudan biraz bağımsız ama net memur maaşı ile İstanbul da yaşamak, meslek atılmak ve hayat kurmak gibi bir hata bence yapmayın.
Hele memur maaşının yarısından fazlası eski 50 yıllık eve kira olarak verince durumu daha iyi anlıyor insan.
Bir süre İstanbul'da bulundum, gezdim dolaştım ama o süre içerisinde İstanbul gibi büyükşehir de hani hayat çok zor kurulur.

@Prod1gy
Adli tatile kadar kesin gelir diyebilir miyiz o zaman hocam. İlandan yaklaşık 1.5 ay sonra klavye ve mülakatlar yapılıyor adli tatil etkiler mi bu durumu planlama ona göre yapılır mı.

@Prod1gy
Adli tatile kadar kesin gelir diyebilir miyiz o zaman hocam. İlandan yaklaşık 1.5 ay sonra klavye ve mülakatlar yapılıyor adli tatil etkiler mi bu durumu planlama ona göre yapılır mı?

Sendika temsilcisi ile bu konuyu görüştüm. Alımlar hakkında herhangi bir gelişmenin olmadığı, hatta alımların olmayabileceği de konuşuluyor şu an. 22 bin alım muhabbet döndü ama sözde kaldı gibi bir konuşma gerçekleşti. Beklemekten başka çare yok arkadaşlar belli olmaz şu an durum bu şekilde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı