@Prod1gy
Sınav esnasında heyecandan kesin 170 kelime falan yazarım ben

ama Van'daki 2022 alımlarına baktım 170 kelime ile bile rahat girerim gibi. Birisi 213 kelime ile 1. olmuş, torpil mi diye düşünmedim değil, çok imkansız geldi o sayı

ancak o tür verilerin girilmesinde torpil dönemiyor sanırım.
2 ayrı mahkeme için çalışmak iş yoğunluğunuzu arttırmıyor mu? Maaşınız aynı mı kalıyor? Gerçi mesai süreniz sabit ancak yine de mental açıdan sizi çok yormuyor mu? Bir de lisans mezunlarının maaşı ne kadar oluyor acaba? Ve "maaşları ben yapıyorum" demişsiniz o kısmı tam anlayamadım. Maaşlar devlet tarafından her bölgede sabit tutarda ödenmiyor mu?
Ağır ceza mahkemelerine alınmak sizce daha mı kötü hocam? Ve taşrada kılık kıyafet açısından nasıl bir avantaj yaşıyorsunuz, daha mı az dikkat etmek zorunda kalıyorsunuz

açıkçası ben taşra yerine merkezdeki adliyede çalışmayı yeğlerim, hem evime de yakın. Van'ın taşra ilçelerine hakim bile değilim, hangi bina nerededir bilmiyorum bile, çok uzak kalıyorlar. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla taşrada savcılık, merkezde mahkemede çalışmak daha kolay. Mahkemede çalışmak bana daha planlı, daha stressiz geldiği için tercihim şimdilik orası.
Bu arada hocam katiplik hakkında kötü konuşan insanlar var, saniye başı bir şeyler yazdıklarını ve işin mental açıdan çok yorucu olduğunu söylüyorlar. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Dün 2022 KPSS ortaöğretim sınavını çözdüm ve 71,5 puan aldım. Matematik 0 maalesef. Eylül'e kadar tarih sorularına yoğunlaşıp 80 puan almayı hedefliyorum. 80 puan için sizce katiplik tercih etmek mantıklı mı? Sanırım zorunlu değil ama beni bir adım öne çıkarsın diye bilgisayar sertifikası da alacağım, acaba bu sertifikayı da aldıktan sonra şayet 80'lerde bir puan yaparsam bilgi işlem gibi bir alana yönelmek daha mı mantıklı olur?
Bu arada çok teşekkür ederim cevabınız için, forumdaki diğer mesajlarınızı da okudum epey bilgi edindim, iyi ki buradasınız.