Zabıt katipliği zor mu?

Ben de yarın çağlayan adliyesinde stajyer avukatlığa başlayacağım, mesaj atarsanız tanışırız :) Özelde çalışmaktan iyidir hocam, 5 senelik icra katibi arkadaşım hala asgari ücret alıyor. Memurlukta 25 alıyorsunuzdur herhalde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende yarın çağlayan adliyesinde stajyer avukatlığa başlayacağım mesaj atarsanız tanışırız :))) özelde çalışmaktan iyidir hocam 5 senelik icra katibi arkadaşım hala asgari ücret alıyor memurlukta 25 alıyorsunuzdur herhalde.

Çağlayanda avukat stajyer arkadaşlar çok iyi kalpli insanlar bilirim :) memurlukta kademe ilerlemene göre maaşın oluyor çalıştığın yıla göre hesaplanıyor yanlış hatırlamıyorsam. Memurluk hakkında şunları söyleyebilirim ilk başta asgari ücretin 3-5 bin TL fazlasını alıyorsun fakat 5 yıl sonra 20-25k 10 yıl sonra 30k maaş alabiliyorsunuz. Çağlayanda kaybolmayın aman kocaman bir binadır :D bu arada avukat stajyerliği stajınız bittiğinde 500 liralık bir vergi ödeyip size stajınızı tamamladığınıza dair bir belge verecekler unutmayın. Sizinle yüz yüze konuşup yardım etmek isterdim ama zabıt katipliği stajyerliğimden dolayı arşivde çok işim oluyor. 12-13 arası mola veriliyor. Bu mola zamanında 9. katta bulunan restorana 10 lira verip bir yemek kartı çıkartıp her gün 40 lira vererek size o günün yemek takvimine göre çorba pilav sebze meyve ekmek et tavuk ayran veriyorlar. 40 liraya dışarıda bunları aynı anda yiyemezsin sana öyle söyleyeyim :D kim bilir belki mola zamanı beraber konuşabiliriz. Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim stajınız hakkında bilgi almak istiyorsanız 2. katta staj işleri ile ilgilenen bir yer var oradan bilgi alabilirsiniz.

Çağlayanda avukat stajyer arkadaşlar çok iyi kalpli insanlar bilirim :) memurlukta kademe ilerlemene göre maaşın oluyor çalıştığın yıla göre hesaplanıyor yanlış hatırlamıyorsam. Memurluk hakkında şunları söyleyebilirim ilk başta asgari ücretin 3-5 bin TL fazlasını alıyorsun fakat 5 yıl sonra 20-25k 10 yıl sonra 30k maaş alabiliyorsunuz. Çağlayanda kaybolmayın aman kocaman bir binadır :D bu arada avukat stajyerliği stajınız bittiğinde 500 liralık bir vergi ödeyip size stajınızı tamamladığınıza dair bir belge verecekler unutmayın. Sizinle yüz yüze konuşup yardım etmek isterdim ama zabıt katipliği stajyerliğimden dolayı arşivde çok işim oluyor. 12-13 arası mola veriliyor. Bu mola zamanında 9. katta bulunan restorana 10 lira verip bir yemek kartı çıkartıp her gün 40 lira vererek size o günün yemek takvimine göre çorba pilav sebze meyve ekmek et tavuk ayran veriyorlar. 40 liraya dışarıda bunları aynı anda yiyemezsin sana öyle söyleyeyim :D kim bilir belki mola zamanı beraber konuşabiliriz. Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim stajınız hakkında bilgi almak istiyorsanız 2. katta staj işleri ile ilgilenen bir yer var oradan bilgi alabilirsiniz.
Birbirimize mesaj atamıyor muyuz acaba ya hocam haftaya bi imza atmaya gelicem çağlayana. Özelde mühendislikler hariç maaşlar eridi hocam ya 15 bine avukat çalıştırıyor adamlar iyi yerlerde 20 25 yeni mezun. Bende şuan stajda iyi bir yer buldum biraz asgari ücret alıcam ama bunun bile piyasası 6 7 bin lira hukuk zor iş. Referans iş yaparsa belki hakim savcılık denerim.
Katiplikte referans istiyor benim bildiğim arkadaşlarım giremedi devlete.

Birbirimize mesaj atamıyor muyuz acaba ya hocam haftaya bir imza atmaya geleyeceğim çağlayana. Özelde mühendislikler hariç maaşlar eridi hocam ya 15 bine avukat çalıştırıyor adamlar iyi yerlerde 20 25 yeni mezun. Bende şu an stajda iyi bir yer buldum biraz asgari ücret alacağım ama bunun bile piyasası 6 7 bin lira hukuk zor iş. Referans iş yaparsa belki hakim savcılık denerim.
Katiplikte referans istiyor benim bildiğim arkadaşlarım giremedi devlete.

Maalesef artık düşük veya orta sınıf memur olmak işçi olmaktan farksız hocam.

Şu anda zabıt katibi stajyeriyim inan bana bütün yükü senin üstüne atıyorlar ben bir de stajyerim stajyer olmayanlara ne tür işkenceler yapılıyordur bilmiyorum... Resmen adalet sarayının en adaletsizliğe uğrayan kısmı bari maaşı iyi olsa en düşük maaşı alan memur mesleklerinden biri üstlerin çay kahve ile sen evrak dosya ile geçiriyorsun gününü aklın varsa biraz daha üst sınıf memur olmaya çalış hayatını zehir etme!

Nasıl stajyer oldun ki? Zabıt katibi için KPSS'den 70 puan almamız gerekiyor değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı