Zalman Z11 Neo İncelemesi

Güzel inceleme olmuş. İlk resme bakınca yuh bu kadar geniş kasa yapan firma olmaz olsun dedim. Sonra notu görünce tamam boyutlarından dolayı böyle gözüküyormuş dedim. Kasada eksik arar isen bulursun ama aramaya gerek yok. Hayırlı olsun.

Hayırlı olsun arkadaşım. Zalman serileri çok daha karizma duruyor her zaman
Zalman Z9 Plus sahibiyim mutluyum.

Eline sağlık güzel bir inceleme olmuş bende yakında almayı planlıyorum birkaç sorum var cevaplayabilirsen çok makbul geçer hocam;
1- Yanlardaki 80 mmlik fanlar çok ses yapıyormu ? Yani duyulacak seviyede oluyor mu ? Onları takmazsak yerine alt tarafa 140 mmlik fan alsak ses ve soğutma bakımından daha iyi olur mu ?
2- ben alt ve üst tarafada 20 db civarı 140 mm lik 2 tane daha fan almak istiyorum. Hava akışı nasıl olur ? Bide çok gürültü olurmu ?
3- egzost fanlarının pwm olduğunu söylemişsiniz. Bizzat test etme imkanınız oldu mu ?
4- bütün fan slotarını kullanıyorum demişsiniz. Kasada çok ses oluyor mu ? Bide Muhtemelen birkaç fanı psu ya bağlamışsınızdır. Benim bildiğim fanlar dişi uç ve psulardaki kablolarda dişi uç. Ayrıyeten dönüştürücü mü aldınız ?

Hocam çok soru sordum kusura bakmayın ses konusunda takıntılarım varda :\ cevaplarsanız makbule geçer.

Rica ediyorum. Sorularınıza gelirsek;
1-O fanlar çok sessiz bir biçim de çalışıyor. Yerlerine başka fan takmak mümkün değil. Sadece 80 mmlik fan için yer var. Ön tarafta şuan da benim 2 adet 120 mm fan var. Soğutma gayet yeterli.
2- Fan sayısı fazla olduğu için fazla RPM ile çalıştırmanıza gerek olmadığı için, çok fazla ses çıkmaz.
3- Evet %100 çalıştırdığımız da 1500 RPM civarı çalışıyor. Gerçekten çok sessiz.
4- Fanların için den molex dönüştürücü çıkıyor. Kapaklarda ki ve 2 adet 120 Mmlik fanım molex ile bağlı.

Ses konusunda takıntılı olmanıza gerek yok. Tüm fan slotlarını doldurup düşük RPM ile çalıştırdığınız da çok fazla bir ses çıkmaz. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Hayırlı olsun. Çok güzel bir kasa ve bende mid tower ve full tower çelişkisindeyim. Böyle incelemeler fikir sağlıyor teşekkür ederim.

Hocam şimdi benim şöyle bir sorunum olacak. Ben kasayla beraber 2 tane ( alt taraf ve üste 1 tane daha) fan alacağım. Şimdi benim alacağım anakartta 5 tane sys fan girişi var. 1 tanesine işlemci soğutucu takacağım için kaldı 4 tane fan yeri. Şimdi kasada 7 tane fan olacak. Dördünü anakarta taksam kalanları nereye takacağım ? Fan çoklayıcı al desen, piyasada 4 pin molex çoklayıcı yok ( anakarta giriş kısmı dişi, fanların takılacağı yerler erkek olanlardan) ben bu fanları nereye nasıl takacağım ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…