Zam geleceği için sigara satmayan mahalle esnafı şikayet edilebilir mi?

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Makaleler
65
Arkadaşlar selamlar. Arkadaşımla beraber yürüyordum. Yol üstünde bir tane mahalle bakkalından sigara almak istedi. Beraber mahalle bakkalına gittik ve sigaranın ismini söyledik ancak sigara yok dedi, bittiğini söyledi. Rafın da yarısı boştu. Bu işte, bir şeyler sezdim de neyse diyerek dükkandan çıktık. Yakınlardaki üç harfli marketin birisine gidip sigara istedik ve aynı sigara, üç harfli markette vardı. 5 TL zam gelmiş. Muhtemelen sigaraya zam geleceği için sigara satmak istemedi. Bunu şikayet edebilir miyiz? Sonra üç harfli marketler, işimizi alıyor derler. Üç kuruş fazla kaar etmek adına, millete sigara yok derseniz de millet de gider, üç harfli marketlerden alışverişini yapar.

@Motionless IN White, elimizde konuda bahsi geçen üç harfli marketin fişi var, sigara aldığımız gözüküyor. Kamera kaydından da markete girdiğimiz gözükür, bu yeterli olmaz mı?

Arkadaşlar selamlar. Arkadaşımla beraber yürüyordum. Yol üstünde bir tane mahalle bakkalından sigara almak istedi. Beraber mahalle bakkalına gittik ve sigaranın ismini söyledik ancak sigara yok dedi, bittiğini söyledi. Rafın da yarısı boştu. Bu işte, bir şeyler sezdim de neyse diyerek dükkandan çıktık. Yakınlardaki üç harfli marketin birisine gidip sigara istedik ve aynı sigara, üç harfli markette vardı. 5 TL zam gelmiş. Muhtemelen sigaraya zam geleceği için sigara satmak istemedi. Bunu şikayet edebilir miyiz? Sonra üç harfli marketler, işimizi alıyor derler. Üç kuruş fazla kar etmek adına, millete sigara yok derseniz de millet de gider, üç harfli marketlerden alışverişini yapar.

Net bir kanıtınız var mı hocam stokladıgı konusunda. Şikayet edilse bile ben bir işlem uygulandığını düşünmüyorum nedense. Bilgi sahibi biri aydınlatırsa iyi olur aslında.

@Vorthionz, sigarayı sakladığı kesin çünkü rafların yarısı boştu. Aynı sigaranın fiyatı 75 TL iken üç harfli markette 80 TL dediler. Zam da gelmiş. Normalde mahalle esnafına uğramazdım, yanımda arkadaşım olduğu için mecburen gittim de hiç değişmiyorlar arkadaş... Bunları da boykot etmek şart.

@Vorthionz, sigarayı sakladığı kesin çünkü rafların yarısı boştu. Aynı sigaranın fiyatı 75 TL iken üç harfli markette 80 TL dediler. Zam da gelmiş. Normalde mahalle esnafına uğramazdım, yanımda arkadaşım olduğu için mecburen gittim de hiç değişmiyorlar arkadaş... Bunları da boykot etmek şart.

5 TL için bütün rafı boşaltıp depoda saklasa ne kadar kazanacak hocam. Yapıyorsa da yazıklar olsun. Net bir kanıtınız yok gibi geldi bana. Raftakiler satılmışta olabilir. Uğraşırım ben diyorsanız şikayet etmeyi deneyebilirsiniz. Şahsen benim ne öyle bir enerjim ne de hukuk sistemimizden umudum yok.

@Vorthionz, sigaralar vardı. Sadece zam gelecek sigaraları saklamış.

Konuya vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim, sağ olun. Keşke şunlara adamakıllı ceza gelse de böyle davranışlara cesaret edemeseler... Sosyal çürüme, her yerde belli ediyor kendisini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı