Zaman ilerledikçe, toplum kötüye gidiyor

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Benim edindiğim bir tecrübe var ki, zaman ilerledikçe insanlar arası iletişim bağlarında sorunların oranı artıyor.

Zaman ilerledikçe, insanlarda gördüğüm şeyler;

1) Sabırsızlık veya daha az sabırlı biri olma,
2) İş hayatında daha gergin olmak (Dolar arttığı için de olabilir),
3) Kişiden kişiye göre değişse bile, bazı insanların artık daha elit, daha olgun insanlarla arkadaş olmayı tercih etmesi ve ortalama insanlarla iletişimi kesmesi,
4) Karşı kişiye karşı töleransın azalması,
5) Bir kişi hata yaptığında, affetme olasılığında azalmalar,
6) Eskisine göre daha çabuk sinirlenmek,
7) Saldırganlık, küfürbazlık vs. türevi şeylerde ciddi artışlar,
8) Olgun bir birey olmadıkça, toplumdan dışlanma olasılığında artış,
9) Karşı kişinin psikolojik durumlarını umursamamazlık ve sadece kendi çıkarlarına göre davranmak,
10) Hata yapanı veya kötü birşey yapanı gereğinden fazla takmak ve onun üstüne gitmek, iyice abartmak ve alttan almamak

Sizin görüşleriniz nedir? :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Dünya hiçbir zaman iyi bir yer olmadı ki şimdi olsun. Dünyanın iyi bir yer olmasını beklemek hayalden öte bir şey değil. Eskiden de kötüydü, şimdi de kötü ama daha fazla göz önünde teknoloji sayesinde. O günün şartlarına göre iyilik, kötülük şartları değişebilir.

Toplumun kötüye gittiğini düşünmüyorum. Telefon, bilgisayar, internet, sosyal medya derken her şeyden haberimiz oluyor. Bugün yaşananlar önceden de oluyordu ama haberimiz olmuyordu.

Toplumun kötüye gittiğini düşünmüyorum. Telefon, bilgisayar, internet, sosyal medya derken her şeyden haberimiz oluyor. Bugün yaşananlar önceden de oluyordu ama haberimiz olmuyordu.
Yada sosyal medya zaman ilerledikçe yaygınlaşınca eski yıllara kıyasla daha fazla kötü insan sosyal medyaya yerleştiği için hayat kötüleşti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı