Zaman Makinesi icat edilseydi nereye giderdiniz?

Öncelikle geçmişe gidip, arkadaşlarımla para toplayıp cips kola yediğimiz günlere giderdim. Ardından geleceğe gidip, gelecekte evlenir isem, eşim ve çocuklarımla nasıl bir hayat yaşardım onu görmek isterdim.
İlk insanı öldürmeye giderdim. Paradoksa giriyor ama olsun.
Hocam biraz sakin olun. :D
 
M.Ö 500 gibi bir tarihe gider,makineyi kırarım. Ne güzel tek dert karnını doyurmak ve korunmak. Avlanma toplayıcılık vs. severim ama o dönemki toplumlar muhtemelen aralarına almaz beni. Hem yabancıyım hem dil bilmiyorun. Zor.
 
Yalnız arkadaşlar taş devrine gitmek isteyenler (ben dahil)orada büyük vahşi böcekler olacak+bir de 1923'e gidip Gazi Mustafa Kemal'i sirozdan kurtarırdım(yanımda doktor götürüp).Çok iyi olurdu.
 
Şu andaki son teknoloji ürünlerinden biri ve saatte 39600 KM hızı olan olan perseverance isimli uzay aracıyla 8936 asır sürecek olan dünyadan 31 ışık yılı uzakta var olduğu iddia edilen süper dünya olduğu söylenilen gezegene gitmek isterdim.
 
İlk çağlara telefonumla beraber gider, müzik falan açıp fotoğraflarını çekerdim. Hayatımın geri kalanını orada tanrı olarak geçirirdim. Büyücü sanılıp asılma ihtimalim de var.

O zamanların mucitleri, bilim insanları ya beni öldürüp teknolojiyi erkenden keşfedip teknoloji çağına girerlerdi. Ya da tanrıları olurdum. Zaman çizgisi değişeceği için neler olacağını tahmin bile edilemez, ama o zamanın en akıllıları bile o teknolojiyi kaldıramayacağı için sagalar da adımdan ve telefondan bahsederlerdi, günümüze de zaman yolcusu veya mitolojik tanrı olarak geçerdim.
 
Asla geçmişe gitmezdim. Sebebi ise sen yaparsan yap aileni etkilemeyecek bir şey yapmış olsan bile bu olay aileni de etkileyebilir. İyi bir şey yapmak istemiş bile olabilirsin ama zamanla asla oynanılmamalı. Eğer oynarsan sonucu iyi de olabilir. Kötüde olabilir. Problemde burada ne olacağını asla bilemiyorsun. Sadece kendi bakış açından bakıyorsun. İleriyi asla düşünmezsin bu bildiğin kelebek etkisidir. Ama eğer yapmak istetseydim imkan olsaydı çernobil felaketini önlerdim. Sonuç olarak annemle babam o yıllarda evliydi ben daha doğmamıştım. İşte iyi tarafı bu annen baban tanıştığı zaman ve evlendikleri vakit aileni etkilemeyecek olaylar yapmak istersen ne yaparsan yap. Ama şu da var annenle babanın yeni tanıştığı dönemlere gidip farkında olmadan önemsiz dediğin bir olay gelecekte kendi zamanında asla var olmama gibi pamuk ipliğinde olursun. O yüzden dikkat etmekte fayda var. Gelecek derseniz eğer evet geleceği değiştirmek isterim. Sonuçta gelecek asla yazılmadı. Önceden olacak bir kazayı önleyebilirsin veya ne zaman öleceğini, engel bile olabilirsin. Yüksek derecede bir yere girmek istiyorsun diyelim; oranın sınav sorularını önceden çalabilirsin. Yani kısacası geçmişe el sürmek yerine geleceği değiştirmek daha mantıklı. Çünkü geçmişte iyi bir şey yapmış olsanız bile bu uzay ve zamanın bütününü bozacağı için kendinizi de ailenizi de tehlikeye atmış olursunuz.
 

Geri
Yukarı