Zayıflıktan kurtulmak istiyorum

Sınav stresi değil de başka özel bir durumdan dolayı psikolojik olarak mentalimin iyi olmadığı bir dönemden geçmiştim ve 60 kiloya kadar düşmüştüm. Boyum 178. o sıkıntıyı atlatınca kilo almaya başladım ve şu an 76 kiloyum. Şöyle bir şey var bir de sen şimdi ne kadar yemek yesem de kilo alamıyorum demişsin ama sana göre çok yiyormuşsun gibi gelebilir. Günde 5 öğün falan yemen lazımdır belki de.

Hocam zaten 5 öğin yiyorum sabah 6 sabah 8 öğlen akşam gece yiyorum. Ve bunlar kalrosi iyi besinler. Kaju badem ekmek pilav makarna gibi.

Her akşam bir kase yer fıstığı ye, bir haftaya kalmaz kilo almaya başlarsın.

Teşekkürler deneyeceğim.
 
Fındık fıstığı da diyetisyene sorarak yemekte fayda var, yağlanmak daha kötü zayıflıktan.
Bende zayıfım ama kas olarak kilo almaya çalışıyorum.
 
Yemezsen kilo alamazsın, bende yıllarca yeteri kadar yemeyip kilo alamıyorum genetiğim böyle diyordum. En kötü halimde 60 kiloydum boyum 1.86 haliyle çok zayıf ve iskelet gibi duruyordum. Düzgünce spora başladım ve hayvan gibi yemek yiyerek 86 kilolara kadar çıktım. Tabi kilo alımı birden olamaz olursa göbek çıkar ve yağlanılır, uzun bir sürece yayman gerekli. Ayda 1 buçuk 2 kilo almak idealdir.

5-6 öğün yiyorum yine de kilo alamıyorum diyorsan kalori hesaplaman yanlış veya yetersizdir, yeteri kadar kaloriyi tüketemiyorsun ve bunun hesaplamasını yapmak zorundasın yoksa yerinde sayarsın. Eğer ki çok yüksek kalori alımına rağmen kilo artmıyorsa bir doktora görünmenizde fayda var, bazı rahatsızlıklar kilo alımına engel olabiliyor.
 
Merhaba. 15 yaşındayım 1.74 boy ve 58 kiloyum güçlüyüm ama biraz zayıfım, zayıf olmama rağmen güçlüyüm diyebilirim. Ben bundan kurtulmak istiyorum. Ne kadar yesem de alamıyorum kilo. Her gün sabah kalkınca ve yatmadan önce şınav (3x20) mekik (4x30) yapıyorum. Sadece bunları yapsam tüm vücutta yavaş yavaş gelişme gözükür mü? Diğer sorum ise nasıl kilo alacağım? Tavsiye ettiğiniz yapımı kolay yiyecekler var mı? İyi günler.
Dostum yapman gereken tek şey kalori ihtiyacını hesapla ve +500 üzerine koy ve ye. Tek yöntem bu, kalori hesabı yapmayı öğrenmen gerekiyor. Günlük ihtiyacın diyelim ki 2500 senin 3000 yemen gerekiyor, spor yap istediğini şınav mekik barfiks takıl kafana göre ama dediğimi yap. ve tavsiyem çok şeker yeme fastfood da.
 
Bunun için günlük fazladan kalori almak lazım. Çok uzatmaya, aşırı uzun uzun açıklamaya gerek yok, yapılması gereken bu. Günlük yakılan kaloriden daha fazlasını almak. Ancak önemli bir detayı atlamayın: fazladan kaloriyi sağlıksız, zararlı yiyeceklerle değil daha sağlıklı şeylerle almanız gerekli. Öbür türlü hiç kilo almayın daha iyi.
 
Kilo almak için smoothie tarifi:
Bir bardak süt (tam yağlı) veya beş altı kaşık yoğurt
Bir tane muz
İkişer yemek kaşığı tahin, pekmez ve bal
7-8'er adet badem, fındık, kaju veya yer fıstığı
2 adet kuru hurma (blender çekmezse sıcak suda beklet)
Bunları blender'dan geçir ve gece uyumadan 1-2 saat önce iç.

Miktarları damak tadına göre istediğin gibi artırıp azaltırsın.

Gün içindeki öğünlerini de düzgün bir şekilde yaparsan kilo almaman mümkün değil (sağlık problemin yoksa).
 
Günlük 2500 kalori yakıyormuşum ortalama. 3000 almam gerekiyor o zaman. Elimden geleni yapcağım tavsiye verir misiniz? En çok kalorili yemeği ne zamam ve yemeği neden sonra yiyeyim? Mesela yorulduktan sonra sabah kalkınca vb.

Kilo almak için smoothie tarifi:
Bir bardak süt (tam yağlı) veya beş altı kaşık yoğurt.
Bir tane muz.
İkişer yemek kaşığı tahin, pekmez ve bal.
7-8'er adet badem, fındık, kaju veya yer fıstığı.
2 adet kuru hurma (Blender çekmezse sıcak suda beklet)
Bunları Blender'dan geçir ve gece uyumadan 1-2 saat önce iç.

Miktarları damak tadına göre istediğin gibi artırıp azaltırsın.

Gün içindeki öğünlerini de düzgün bir şekilde yaparsan kilo almaman mümkün değil (sağlık problemin yoksa).

Teşekkürler hocam.
 
Günlük 2500 kalori yakıyormuşum ortalama. 3000 almam gerekiyor o zaman. Elimden geleni yapcağım tavsiye verir misiniz? En çok kalorili yemeği ne zamam ve yemeği neden sonra yiyeyim? Mesela yorulduktan sonra sabah kalkınca vb.



Teşekkürler hocam.
Günde 6 öğün yapman gerekiyor. 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde. Ana öğünlerin birinde sebze + pilav ya da makarna, diğerinde ise et,tavuk,balık + pilav ya da makarna ve 2-3 dilim beyaz ekmek yiyebilirsin. Yanına salata çorba içebilirsin. Ara öğünlerde ise yüksek yağ içeren kaju, fındık, fıstık gibi kuruyemişler ve hamur işi yiyecekler (ör, poğaça, baklava) gibi şeyler yersen haftada 2-3 kilo dahi alabilirsin.
 
Günde 6 öğün yapman gerekiyor. 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde. Ana öğünlerin birinde sebze + pilav ya da makarna, diğerinde ise et, tavuk, balık + pilav ya da makarna ve 2-3 dilim beyaz ekmek yiyebilirsin. Yanına salata çorba içebilirsin. Ara öğünlerde ise yüksek yağ içeren kaju, fındık, fıstık gibi kuruyemişler ve hamur işi yiyecekler (ör, poğaça, baklava) gibi şeyler yersen haftada 2-3 kilo dahi alabilirsin.

Teşekkürler <3
 

Yeni konular

Geri
Yukarı