Zcash Madenciliği - Sık Sorulan Sorular

Bu görsel normal mi arkadaşlar anlayan biri bakabilir mi? Aylık 68 dolar diyor eğer normal ise kazmayı bırakacağım kart evga ftw gtx 1080 68 dolar normal ise komple zarar boşa uğraşmaya gerek yok.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    109,7 KB · Görüntüleme: 108
Herkese merhaba.

Öncelikle bilgiler için çok teşekkürler, faydalı bir başlık oluyor okuyan herkes için.

Bende de @Phantaso arkadasın aynı ekran kartı var. Sistemi esasen oyun amaçlı toplamıştım. 2 gündür de bu işe merak saldım, deneme amaçlı yapıyorum şimdilik.

Aklıma takılan birkaç soru var, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
@105993 @Mehmet Melik Arslan

Öncelikle özetle sistemimi de yazayım,
işlemci : ryzen 7 1700 3700
anakart : msi x370 gaming pro carbon
hd : ssd + hd
corsair rm750i gold
arctic freezer 33 plus işlemci sogutucu
corsair 16 gb dd4 ram
corsair graphite 780t kasa

Ortalama sol/s değerim 450-480 aralıgında gelip gidiyor.


1. CPU + GPU aynı anda ilave kazanç sağlanacak şekilde madencilik yapılabiliyor mu? Başlığın ilk mesajında bundan bahsedilmiş, ancak tam olarak anlayamadım. İki ayrı pencereden birinde cuda, diğerinde ise CPU üzerinden yaptığımda zarar mı etmiş olurum CPU dan?

2. ZEC'ten bitcoine döndükten sonra, banka havalesi olarak usd veya tl olarak nakde dönmemizi daha detaylı açıklayabilir misiniz? Yurtiçi siteler nedense pek güvenilir gelmedi şahsen, yurtdışındaki herhangi birinden havale veya visa / mastercard ödemesi olarak ödeme alınabiliyor mu?

3. Fan ayarlarını nereden nasıl yapacağımı bilemedim. Bunu sormuşken, overclock için de destek verebilirseniz sevinirim. OC yapıldığında sıcaklık olarak (veya başkaca bir kriterde) dikkat etmem gerekenler neler?

4. İnternette kotasız olması şart diye anladım, teyit edebilir miyiz? Bu derece bir kota harcaması oluyor mu?

5. Elektrik tüketimim olarak, kendimce kabaca bir kontrol yaptım, sadece bilgisayar açıkken gece 23:30 sabah 8:30 aralığında 4,4 kwh harcamam olmuş ( tabi buna sabit harcamalar dahil, buzdolabı, gece lambası vs. ) Geçen ayki faturamla kıyasla (156,4 kwh harcama ile 62 tl fatura) aylık ilave 90 tl elektrik faturası gelecek gibi duruyor. Bugunkü düşüşle birlikte aylık gelir projeksiyonu 0,025 BTC (bugünkü fiyattan yaklaşık 65$ gibi) gösteriyor. Düşüncem BTC olarak kalması daha iyi olur yönünde şimdilik

6. Bu işi daha profesyonel anlamda düşünmeye karar vermem halinde, sistem tavsiyesi konusunda yardımlarınızı rica edecektim. Bütçe olarak 3.000 TL ve 5.000 TL olarak iki seçeneği düşünebilirim. Sadece mining amaçlı AMD bazlı bir sistemde minimal anlamda neleri temel olarak almam gerekiyor? Anakart, kasa, ekran kartı, hd, ram ve psu haricinde gereken bir bileşen var mıdır? Monitör olarak TV yi kullanıyorum şu an. Ayrıca, örneğin 4 ekran kartı destekleyen anakartlar için, 4x4 gb mi yoksa 2x8 gb ekran kartları mı tercih edilmeli? 4 tane ekran kartının tek bir sistemde ısınma sorunu yaşanmaması adına nasıl bir soğutma düzeneği kurulması gerekir?


Biraz uzun oldu sanırım ama, daha bir bu kadar soruyu da bu başlık sayesinde cevapladım.

Tekrar teşekkürler.
 
  1. İşlemciyi yormaya değmez.
  2. Benim bildiğim kadarıyla yok. Paribu'da ben sıkıntı yaşamadım.
  3. MSI After Burner ile yapabilirsin.
  4. İnternet hızının önemi yok, fakat kotasız olursa daha iyi olur.
  5. BTC olarak kalabilir.
  6. USB Riser'a ihtiyacın var. Mining Rig kasası alabilirsin ısı problemi için.
 
Merhaba aynı marka aynı özelliklere sahip 2 adet gtx 1060 kartım var. Etherium kasarken ilk Gpu 18 mh yaparken ikincisi 15 mh yapıyor ve de iki ekran kartıda 50 w üstü kullanmıyor nedense. Bilgisi olan bir arkadaş anlatırsa durumu sevinirim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı