Zil çalınca hoca çık demeden çıkabilir miyiz?

Bugün matematik dersi vardı. Hoca zaman kontrolü olmadığı için 1-2 dakika gibi bir sürede soru çözmeye çalıştı. Soruyu çözdü ama kafamıza oturması için bir daha anlatıyordu bende o esnada sınıftan çıkacaktım ve bana “Ben çıkabilirsin demeden çıkabileceğini mi sanıyorsun” gibi şeyler dedi. Bu kadından olumsuz şeyler duymaktan nefret ediyorum çünkü okulda gördüğünüz “pick me” diye adlandırdığımız kızların yetişkin hali ve cidden her konuştuğunda kusasım geliyor. Asıl sormak istediğim böyle bir kural var mı? Yani zil çalsa bile hoca demeden çıkamaz mıyız? Bence kuralsa bile olmamalı zamanı kontrol etmeli veya yarıda kesmeli 10 dakikalık aramıza çöküp bir de azarlaması çok mide bulandırıcı.

Bugün matematik dersi vardı. Hoca zaman kontrolü olmadığı için 1-2 dakika gibi bir sürede soru çözmeye çalıştı. Soruyu çözdü ama kafamıza oturması için bir daha anlatıyordu bende o esnada sınıftan çıkacaktım ve bana “Ben çıkabilirsin demeden çıkabileceğini mi sanıyorsun” gibi şeyler dedi. Bu kadından olumsuz şeyler duymaktan nefret ediyorum çünkü okulda gördüğünüz “pick me” diye adlandırdığımız kızların yetişkin hali ve cidden her konuştuğunda kusasım geliyor. Asıl sormak istediğim böyle bir kural var mı? Yani zil çalsa bile hoca demeden çıkamaz mıyız? Bence kuralsa bile olmamalı zamanı kontrol etmeli veya yarıda kesmeli 10 dakikalık aramıza çöküp bir de azarlaması çok mide bulandırıcı.
Bu teneffüs hakkınızı elden almak oluyor ama 2 dk bir sorun değil bence konu eğitim...

Terbiye meselesi, bazı hocalar bunu terbiyesizlik olarak görür.
Değildir aslında. Bizim ülkemizdekilerin kendilerini oldukları yerden çok yüksekte görmelerinden kaynaklanır bu. Çocuğun terbiyesini bu şekilde ölçemezler çünkü...

Yani zil çalsa bile hoca demeden çıkamaz mıyız?
Normalde hocanın dediklerini yapmadığınız için evet çıkamazsınız. Tam kuralı bilmiyorum ama böyle bir kural olmasa bile saygısızlık olmasın diye soruyu beklemeyi tercih edin bir dahakine. Öğrencilik hayatında böyle şeyler olabiliyor, gerekirse en nefret ettiğiniz hoca olsun, saygınızı yitirmemeye çalışın bu tür konularda. Size ders sonu dediklerini içinizden sallayın gitsin kardeşim içinden küfür ediyormuş mesela kendini rahatlatmak için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı