Ziya Selçuk'un amacı ne?

  • Konuyu başlatan Silinen üye 266150
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 193
  • Görüntüleme 14B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim için problem yok. Ertelense sevinirim ama ertelenmezse üzülmem. Zaten zamanında çalışıp notlarımı tuttum ben. Tek yapmam gereken notlara çalışmak. Çalışmayanlar geçmiş olsun. Zaten şuan çalışsalar bile yetişmeyecek. :)
 
Benim için sorun yok ama özellikle şeker hastası olan bir arkadaşım var. Ona ve onun gibi kronik hastalığı olanlara üzülüyorum sadece. Umarım onları ayrı yerde sınava alırlar.
 
Benim için problem yok. Ertelense sevinirim ama ertelenmezse üzülmem. Zaten zamanında çalışıp notlarımı tuttum ben. Tek yapmam gereken notlara çalışmak. Çalışmayanlar geçmiş olsun. Zaten şuan çalışsalar bile yetişmeyecek. :)
Rahat yetişir.
1 Kasım'a kadar olan konular.
 
Benim için problem yok. Ertelense sevinirim ama ertelenmezse üzülmem. Zaten zamanında çalışıp notlarımı tuttum ben. Tek yapmam gereken notlara çalışmak. Çalışmayanlar geçmiş olsun. Zaten şu an çalışsalar bile yetişmeyecek. :)

Sen sınavdan zayıf alanların çöğunun üzüldüğünümü sanıyorsun donem sonu notları kötü gelse de sınıfta kalma ihtimalleri düşük hemen hemen her okul sınıfta bırakmıyor. Her türlü sınıfı geççekleri için dert yapmıyorlar.
 
Ortada özellikle genç yaştaki insanları etkilediği söylenen daha bulaşıcı ve daha ölümcül, aşının daha az etkilediği bir mutasyonlu virüs varken ne sınavı? Günlük vaka sayıları hiç azımsanacak gibi değil.

Okuduğum okulda birçok öğrenci servisle gidip geliyor ancak bu sınav sürecinde servisler olmayacağından birçok öğrenci toplu taşıma kullanacak. Toplu taşıma araçları zaten tıklım tıklım, bir de o sınav sürecinde düşünemiyorum.

Sınava gireceğimiz sınıflar ise küçük. Sıralar arasında az bir boşluk bırakmak bile oldukça zor. Arkama bir COVID-19 taşıyıcısı oturduğunda ne olacak? Her ne kadar sınıfta maskelerimiz olsa bile maske yeterli çözüm olmuyor. Olsaydı tüm önlemlere harfi harfine uymaya çalışan ben kendim virüse yakalanmazdım zaten. 1-2 gün olsa neyse ama 5 gün peş peşe aynı durumu yaşayacağım. Ben yeterince tüm önlemlerimi alıyorum ama ne kadar önlem alırsak alalım virüs yine bulaşıyor.

Hadi, bana bulaşmayı geçtim, evde yaşlı veya kronik hasta birine bulaşsa ne olacak? Onların başına bir şey gelirse ben ne hissederim?

Sınavı da geçtim, eğitimde kalite yok ki. Bir ders boyunca öğretmenin 6 defa hattan düştüğünü biliyorum. Sadece ben değil, birçok öğrenci ve öğretmende durum böyle. Ayrıca evde kardeşim varsa ve tek bir bilgisayara sahipsek derslere nasıl devam edeceğiz?

Bilim Kurulu bile bas bas bağırıyor "Okullar olmamalı, Mart'ta yeni dalga bekleniyor" diye.

Bir de bazı kişiler genelleme yaparak diyor ki: "Sınavlar olmasın diyenler derslerine çalışmıyor, derslere katılmıyor, tembel tenekeler..." Onlara diyecek bazı sözlerim var da neyse, ağzımı tutayım.
 
Asıl merak ettiğim sınav olmasını istemeyip derslere girmeyen kişilerin derse katılım notlarını düşünmüyor sanırım.
O girmeyenler şu an giriyor zaten. Girmelerinin sebebi de akşam haberlerinde derse katılıma göre sınıf geçeceklerini öğrenmeleri :D.
 
Rahat yetişir.
1 Kasım'a kadar olan konular.
Edebiyat, Biyoloji, Felsefe, Coğrafya, Matematik, Kimya, Fizik, bunlar 7 günden yetişir mi sence ? Yetişse bile gram verim alamaz kimse. Sadece 1 Kasım'a kadar olan konular olarak bakmayın. Konuyu bitirecek, not tutacak ve notlara çalışacak ve 1 haftada yapacak bunları ?
 
Bence herşey Online yapılmalı, neden?
Hepimizi tedirgin, mutsuz ve huzursız yapan bu dönem bitmesi imkansız birşey değil.
Sınav sonuçları açıklandığında klasik cevap ee pamdemi vardı.
Fen kazanananlara pandemi yok muydu?
Bahane üretmek saçma.
Biliyoruz eğitim sistemi falan karışık sen oku ve öğrenmeye çalış onu bunu yargılayarak kişiliği düzeltemezsiniz bence.

Neyse :) sınavların yüz yüze olmamasını istememin sebebi, şu illeti en kısa sürede atlatıp o eski ve mutlu hayata geri dönebilmek.

Her ne kadar dostluk ilişkilerimiz zarar görse de bu bağı koruyup kollamak bize düşer.
Kusura bakmayın :) konu ile alakasız bazı yerler oldu içimi dökmek istedim kısaca yani:).
 
Sınavların başlaması konusunda sıkıntı yok ancak, okulların açılıp açılmayacağı ile ilgili her ay başka karar vermesi ve öğrencilerin yanındayız ifadesini kullanması ironik. Zaten pek takmıyorum artık açılırsa açılır zaten benim okulum tadilatta her türlü uzaktan devam edeceğim.
Hangi okul hocam hemen nakil vereyim. (!)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı