Eğer EBA'nın kendi sitesinden girmediğin, öğretmenin resmi ders saati dışında ek olarak Zoom'dan yaptığı dersleri kastediyorsan suç olacağını sanmıyorum çünkü ortada resmi bir şey yok. Yani resmiyetten kastettiğim bu Milli Eğitim Bakanlığı'nın kaydına geçen bir yayın mı? Hayır değil. Resmi bir şey olsa direkt EBA'nın sitesinden katılırdın yayına, Zoom'un sitesinden değil. Ayrıca madem ek ders yapmayı göze alıyorsun, öğrencilerin kontrolü de sendedir (öğretmene söylüyorum). Site üzerinden IP adresin gözüküp konumun ve kimliğin bulunsa bile öğretmen seni Milli Eğitim Bakanlığı'na mı şikayet edebilecek resmi olmayan derste yaptığın şey için? En fazla gidip okul yönetimine bildirir "bu öğrenci dersimi sabote etti" diye ve ailen aranır cart curt konuşulur bunun üstüne. Resmi olarak ceza almazsın, göz korkutması yaparlar. Muhtemelen işte yok "uzaklaştırma alırsın", "okuldan atılırsın" gibi şeyler söylerler ama böyle bir şey olamaz, kendini bunun EBA üzerinden yapılan resmi bir ders olmadığını söyleyerek savunabilirsin.
Bu üstte söylediklerimi okuyarak da kendini çok serbest hissetme, yapılan etik bir şey değil. Ayrıca bu yorumu Zoom'dan yapılan dersin resmi bir ders olmadığını varsayarak yapıyorum.