Zoom derste şarkı açmak suç mu?

Ya dalga geçmeyin

Aklında ne tür bir ceza var bilmiyorum ama idam cezası almazsın. Müebbet hapis almazsın. Hatta yaşın küçük olduğu için hapis cezası bile almazsın.

Ama bunları şimdi düşünme eve tebligat gelince düşünmeye başla. Tekrar geçmiş olsun, Allah kurtarsın.

Bizim okulda da vardı böyle gereksizler. Sonradan hocalar "waiting room" özelliğini aktifleştirdi ve sorun ortadan kalktı. İnstagramda "cealingereksizler" adlı sayfadan bizim dersi sabote edenlere bakabilirsiniz.

Arkadaşa 5 yıl yazıyorum. İçeride kafasını

Aklında ne tür bir ceza var bilmiyorum ama idam cezası almazsın. Müebbet hapis almazsın. Hatta yaşın küçük olduğu için hapis cezası bile almazsın.

Ama bunları şimdi düşünme eve tebligat gelince düşünmeye başla. Tekrar geçmiş olsun,

Ama bunları şimdi düşünme eve tebligat gelince düşünmeye başla. Tekrar geçmiş olsun, Allah kurtarsın.
Ya dalga geçme hocalar adımı öğrenir mi diye diyorum büyük bir suçta işlenmedi ve göz dağı vermek için konuşma yapıldı gibi ve yardım etmicekseniz yazmayın lütfen
Eğer EBA'nın kendi sitesinden girmediğin, öğretmenin resmi ders saati dışında ek olarak Zoom'dan yaptığı dersleri kastediyorsan suç olacağını sanmıyorum çünkü ortada resmi bir şey yok. Yani resmiyetten kastettiğim bu Milli Eğitim Bakanlığı'nın kaydına geçen bir yayın mı? Hayır değil. Resmi bir şey olsa direkt EBA'nın sitesinden katılırdın yayına, Zoom'un sitesinden değil. Ayrıca madem ek ders yapmayı göze alıyorsun, öğrencilerin kontrolü de sendedir (öğretmene söylüyorum). Site üzerinden IP adresin gözüküp konumun ve kimliğin bulunsa bile öğretmen seni Milli Eğitim Bakanlığı'na mı şikayet edebilecek resmi olmayan derste yaptığın şey için? En fazla gidip okul yönetimine bildirir "bu öğrenci dersimi sabote etti" diye ve ailen aranır cart curt konuşulur bunun üstüne. Resmi olarak ceza almazsın, göz korkutması yaparlar. Muhtemelen işte yok "uzaklaştırma alırsın", "okuldan atılırsın" gibi şeyler söylerler ama böyle bir şey olamaz, kendini bunun EBA üzerinden yapılan resmi bir ders olmadığını söyleyerek savunabilirsin.

Bu üstte söylediklerimi okuyarak da kendini çok serbest hissetme, yapılan etik bir şey değil. Ayrıca bu yorumu Zoom'dan yapılan dersin resmi bir ders olmadığını varsayarak yapıyorum.
Çok teşekkürler tek yardımcı olan sen oldun gerçekten pişman oldum ve cidden dediğin gibi zoom resmi değil ve siber suçlara şikayet edicez dediler ve ip falan bulunması basit bir şey değil diye biliyorum doğru mu?
Düzenleme: Yorumum biraz ümitlendiriciydi ve kötü etkisi olabilir diye silmiş bulunuyorum. Çok sıkıntı etmemen gerektiğini söyleyeyim sadece.
Silmene gerek yoktu ama dediklerin doğru olmayabilir mi yani ve sana özelden yazabilir miyim buradan öyle bir özellik var mı

Son düzenleme:
dediğin gibi zoom resmi değil ve siber suçlara şikayet edicez dediler ve ip falan bulunması basit bir şey değil diye biliyorum doğru mu?
Kardeşim eğer hocalar ciddi ise ve siber suçlara şikayet ederlerse IP adresinin bulunmasının basit bir şey olup olmadığını anlarsın. Eğer şikayet etmezlerse, sadece korkutmak için bu tarz bir konuşma yaptılarsa bir sorun olmaz.

Kardeşim eğer hocalar ciddi ise ve siber suçlara şikayet ederlerse IP adresinin bulunmasının basit bir şey olup olmadığını anlarsın. Eğer şikayet etmezlerse, sadece korkutmak için bu tarz bir konuşma yaptılarsa bir sorun olmaz.
Ama neyi şikayet edecekler zoom resmi bir şey değil ve hoca dersten atabilirdi ama atmadı ve küçük birşeydi zaten

Daha fazla yazmaya gerek yok, zaman her şeyi gösterir. Resmi bir platform olup olmadığını şikayet ettilerse anlarsın. Etmedilerse zaten endişelenmene gerek yok.
Ya neden ukala ukala konuşuyorsun yardım istiyorum bir bilgim yok ve etrafımda da bilen yok zaten üzgünüm ve senin böyle konuşman da yardımcı olmuyor

İyice kirlenmiş yorumlar, bak kardeşim; şimdi sen bunu bir daha yapmaman gerektiğini anladın herhalde, başkaları ders yapmaya uğraşırken dersi sabote etmen hiç hoş bir şey değil.
Şimdi neler olabileceğini ben sana söyleyeyim, bu hocalar seni yok siber suçlar odur budur bir şeylere verseler de sonuç alamazlar, ben sağdan soldan bana sövenleri bildirdiğimde sonuç alamıyorum o yönden bir sorun yok. Sırf canlı konferansta müzik açtın diye yasal bir ceza almazsın, ama bunun rehavetine kapılıp devamını getirmeyeceğinizi düşünüyorum, insanların derslerini gasp etmeyin, komik olan bir şey değil.

Bizim okuldan bir çocuk (Bu olay olduğunda başka lisedeydi ancak önceden bizim okuldaydı.) biyoloji dersinde yayıncıları bir kadın bağırışı ile trollüyorlar ya. O sesi açmıştı çok kötü olmuştum ben şahsen. Ama bir şey olmadı diye biliyorum. Şarkı bunun yanında biraz-- nasıl diyelim? Sönük kalır...

Kesinlikle yapmanızı tavsiye etmiyorum. Resmi olarak bir yaptırımı olmasa bile ahlaki olarak büyük bir suç. Zaten anlamak zor bir de böyle şeylerle zorlaştırmayalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı