ZorinOS nasıl kurulur?

MR_spock

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, işletim sistemi kurmak, silmek falan konusunda çok bilgim yok. İnternetten, YouTube'dan öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalışıyorum fakat bir noktada tıkandım. ZorinOS kuracağım. ZorinOS'u indirdim ve bir de videodan gördüğüm için Ventoy programını yükledim, işlemleri yaptım ve ZorinOS ISO dosyasını USB'ye attım. Buraya kadar her şey tamam, sorun yok.

Fakat bu noktada BIOS ekranında "Boot" sekmesinden USB'yi 1. sıraya çekmem gerekiyor. Fakat hangisi benim USB'im olduğunu bilmediğim için hepsini tek tek denedim. Videodaki adamın ekranında doğruyu seçtiğinde Ventoy programı başlamıştı. Bende ise çoğu seçtiğim şeyde ya Windows direkt başladı ya da "Windows başlarken hata oldu, yeniden başlat" gibi seçenekler çıktı. Bir türlü beceremedim. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Videodaki adamın ekranında doğruyu seçtiğinde Ventoy programı başlamıştı. Bende ise çoğu seçtiğim şeyde ya Windows direkt başladı ya da "Windows başlarken hata oldu, yeniden başlat" gibi seçenekler çıktı. Bir türlü beceremedim. Ne yapmam gerekiyor?

BIOS'tan boot ve Security kısımlarının resmini çekip atın. Ventoy'u yazdırırken uygulamada "Secure Boot" seçeneğinin kapalı olduğundan emin olun veya balenaEtcher kullanın. Windows'u silmemeye özen gösterin, hoşunuza gitmeyebilir Zorin OS.

BIOS'tan boot ve Security kısımlarının resmini çekip atın. Ventoy'u yazdırırken uygulamada "Secure Boot" seçeneğinin kapalı olduğundan emin olun veya balenaEtcher kullanın. Windows'u silmemeye özen gösterin, hoşunuza gitmeyebilir Zorin Os

@Maomao çok teşekkür ederim chat gpt sağolsun halettim. Söylediğin adımları tarif etti UEFI ayarını UEFI only yaptım vs. ve çoktan windowsu sildim bile 😅. Ama şu anlık bir problem yaşamadım açıkçası, sadece softwarede bazı şeyleri bulmakta zorlanıyorum uygulamaların isimleri farklı oluyor. En kötü farklı bir dağıtıcıya geçerim diyorum?

Ayrıca sağ tık çalışmıyor. Yeni klasör fln nasıl açacağım. Yüklediğim şeylerin hiç biri de direk masaüstüne düşmedi.

Sadece softwarede bazı şeyleri bulmakta zorlanıyorum uygulamaların isimleri farklı oluyor.

Aradığınız uygulamaların açık kaynaklı alternatifini aramanız gerekebilir veya aynı şekilde açık kaynaklı bir Client aramanız gerekebilir.

Ayrıca sağ tık çalışmıyor. Yeni klasör falan nasıl açacağım.

mkdir komutunu kullanabilirsiniz, örnek: mkdir /home/kullanıcı-adı/"Masaüstü" veya "Desktop"/klasör adı. Sağ tık çalışmıyorsa fare uyumluluğu ile ilgili bir sorun olmuş olabilir.

Yüklediğim şeylerin hiçbiri de direk masaüstüne düşmedi.

Yüklenen uygulamalar masaüstünde kısayol olarak düşmüyor, yaani bu normal. Uygulama menüsünden kendiniz taşımalısınız.

Sağ tık sorununu çözdüm. Diğer konuda da isimlerin farklı olması bilgisayar içinde değil de indirirken sorun çıkartıyor. Yani Windowsda aynı uygulama ismi farklı burada farklı. Windowsda indirirken genelde web sayfalarından indirdiğim için ne yazarsan yaz ismi bi şekilde çıkıyordu. Fakat burada kendi uygulama mağazasında illa ismi yazmak gerekiyor e haliyle isimler de farklı olunca bulamıyorum (grafik arayüzünde). Ama bu çok büyük bir sorun değil neyse ki. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Aradığınız uygulamaların açık kaynaklı alternatifini aramanız gerekebilir veya aynı şekilde açık kaynaklı bir Client aramanız gerekebilir.

mkdir komutunu kullanabilirsiniz, örnek: mkdir /home/kullanıcı-adı/"Masaüstü" veya "Desktop"/klasör adı. Sağ tık çalışmıyorsa fare uyumluluğu ile ilgili bir sorun olmuş olabilir.

Yüklenen uygulamalar masaüstünde kısayol olarak düşmüyor, yaani bu normal. Uygulama menüsünden kendiniz taşımalısınız.
Ha bir de kısayolları kullanamıyorum. Buna chatcpt de çözüm bulamadı😄.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı