Zorunlu askerlik kaldırılmalı mı?

Zorunlu askerlik kaldırılmalı mı?

  • Kaldırılmalıdır.

    Oy: 456 63,1%
  • Kaldırılmamalıdır.

    Oy: 201 27,8%
  • Kararsızım.

    Oy: 66 9,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    723
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gelişmiş ülkelerde genelde zorunlu askerlik eğitimi olmaz. Açıkçası Türkiye'de zorunlu askerlikte eğitim verildiğini de düşünmüyorum. Askere giden bütün tanıdıklarım ellerine silah bile almadılar. Eğitimden ziyade 6 ay temizlik yapıp çöp topluyorsun. Nöbette bile elindeki silahın şarjörü boş oluyor. Üstelik zorunlu askerlik devletin ekonomisine de zarar. Her erkeğin önünde büyük bir engeldir askerlik. Sen iyi bir üniversitede okudun, doktor, mühendis, öğretmen olacaksındır ama lise mezunu bir komutanın emirlerine itaat edeceksin, ona çay götüreceksin. Bu adamın ne işi var orada?
Gelişmiş değil 'Demokratik' ülkelerde olmaz.
 
TSK bile profesyonel asker isterken hala gidip zorunlu askerlik yaptırıyoruz. Vatan görevi sadece askerlik yapmak değil ki o iş eskidendi. Şimdi hangi savaşa erlerin gittiği görülmüş? Her şeyi profesyonel ordu yapıyor, erlere ayak işleri kalıyor sadece.

TSK, boştan yere para kaybediyor. Erlere az buz para gitmiyor. Yemeği var, temizliği var, kıyafeti var osu var busu var. Ona para harcanacağına sistemlere para harcansın.

O zaman kimsenin askere olacağını sanmam.
 
Kaldırılmamalı. Ama gidip tuvalet temizle, patates soy da yaptırılmamalı. Zaman kısaltılıp daha verimli geçirilmeli.

Bence de kısa süreçli, teknik bilgilerin olduğu bir eğitim çok daha mantıklı olur. Hem devlete yük olunmamış olur hem de insanların vakti çalınmaz.
 
O zaman kimsenin askere olacağını sanmam.
Profesyonel orduda çalışacak birçok kişi var. Halihazırda da personel yetişiyor. Askerlik yapmak İsteyen vatandaşlar da var. Dediğin gibi olsaydı şu anda kimse polis mesleğini de seçmezdi.

Her türlü bulunur merak etmeyin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı