Zorunlu askerlik kaldırılmalı mı?

Zorunlu askerlik kaldırılmalı mı?

  • Kaldırılmalıdır.

    Oy: 456 63,1%
  • Kaldırılmamalıdır.

    Oy: 201 27,8%
  • Kararsızım.

    Oy: 66 9,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    723
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence kısa bir temel eğitim ve silah eğitimi verilmesi şartıyla kaldırılmalı.
Zaten artık imkanı olan herkes bedelli yapıyor, zorunlu askerliğe gidenler imkanı olmayanlar ve bu yazılanları göze alanlar.
 
Gelişmiş ülkelerde genelde zorunlu askerlik eğitimi olmaz. Açıkçası Türkiye'de zorunlu askerlikte eğitim verildiğini de düşünmüyorum. Askere giden bütün tanıdıklarım ellerine silah bile almadılar. Eğitimden ziyade 6 ay temizlik yapıp çöp topluyorsun. Nöbette bile elindeki silahın şarjörü boş oluyor. Üstelik zorunlu askerlik devletin ekonomisine de zarar. Her erkeğin önünde büyük bir engeldir askerlik. Sen iyi bir üniversitede okudun, doktor, mühendis, öğretmen olacaksındır ama lise mezunu bir komutanın emirlerine itaat edeceksin, ona çay götüreceksin. Bu adamın ne işi var orada?

Bence bedelli askerlik diye bir şey olmamalı. Ve askerliğin 30 gün olması ve sadece silah kullanımı öğretilmeli. Yani en azından herhangi bir olağanüstü duruma hazırlık amaçlı.
 
Ülkemizin konumu gereği harbe hazır asker bulunması gerekiyor askerlik yapmak istemeyenler bence yarım adamdır.
Aynen, okuyup ülkeye teknoloji katacak adam senin iki el ateş etmenden dolayı "yarım adam" olacak.

Tek başarısı silah kullanmak olan bir nesil yetiştireceğine gidip adam akıllı meslek sahibi nesil yetiştirirsen o mühendisler seni zaten korur merak etme. İHA/SİHA gibi şeyleri 18 ay askere gidenler değil, okuyup mühendis olanlar yaptı.

Askerlik yapmak istiyorsan yapabilirsin. Harp zamanı sen cephede savaşırsın ben masa başında savaşırım. Harpleri sadece cephede savaşan asker mi kazandırıyor? :D 1800'lü yıllardan çıkalı çok oldu. Hala kendini Osmanlı zamanında sanıyorsun galiba.
 
Çağdışı bir uygulama. Kim niye 6 ayını versin akıl var mantık var. Zaten tonla vergi de ödüyoruz bir de bunun için ya para ya da zaman vermek gerekiyor. Profesyonel olarak isteyen yapsın bu kadar basit.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı