Zorunlu askerlik kaldırılmalı mı?

Zorunlu askerlik kaldırılmalı mı?

  • Kaldırılmalıdır.

    Oy: 456 63,1%
  • Kaldırılmamalıdır.

    Oy: 201 27,8%
  • Kararsızım.

    Oy: 66 9,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    723
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tecrübe edilmesi ve deneyimlenmesi gereken bir ortam. Hiç zorluk çekmeyen ve emir verilmeyenler için komutanın emir vermesi zor oluyor tabii. Lise mezunu dediğiniz kişi askerdir. Bu ülkenin askeri. En zorlu mesleklerden birini yapan kişidir. Askerlerin çoğu da lise mezunu değildir. Saygı çerçevesinde açsaydınız konuyu keşke.
 
Sen iyi bir üniversitede okudun, doktor, mühendis, öğretmen olacaksındır ama lise mezunu bir komutanın emirlerine itaat edeceksin, ona çay götüreceksin. Bu adamın ne işi var orada?
Üniversitede ve lisede öğrendiğin bilgileri askerde kullanmazsın, ikinizinde görevi aynıdır ve ikinizde bu eğitim kurumlarında aldığınız eğitimden tamamiyle farklı bir işi yapıyor olursunuz, dolayısıyla ben üniversite mezunuyum, komutan ise lise mezunu diye kendinizi daha üstün sanamazsınız. Siz üniversite okurken o kişi belkide çoktan askerliğe başlamıştı ve sizden daha fazla tecrübeye sahip oldu, askerlik mesleği bambaşka bir meslektir, kim üniversiteli kim liseli diye bakılmaz, bazı işleri o kişilere emanet ederken bakılır tabii ancak bu durum dahi sizi komutandan üstün yapmaz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı