Zotac Gaming GTX 1660 Ekran kartı yandı

Ayrıca fotoğraf yüklerken internetinin kötü olduğunu söylemesi de komik geldi bana. 400 KB .jpg uzantılı fotoğraf en kötü nette bile 1 dk'de yüklenir. Konunun troll olma ihtimali gözümde iyiden iyiye arttı.

Dosya Ekleri

• 20210204_225652.jpg
    20210204_225652.jpg
    48,8 KB · Görüntüleme: 122
Yahu arkadaslar. Siz ciddi misiniz? Yani şimdi atmak zorunda mı? Böyle bir kural mi var? İstiyorsa bugün , istiyorsa yarın atar. Yani niye ortamı boşuna geriyorsunuz?
Bir düşünün, gece gece yorgunsunuz ve hayatınızda hiç olmasını istemeyeceğiniz bir olay gerçekleşiyor. Tabi, buradan laf atmak kolay. Biraz kendinizi onun yerine koyun yahu.

Hocam, dediğimiz gibi. Güzel bir bicimde hem temizleyiniz. Daha sonra ise fotoğraf atın.

Size çok iyi bir taktik vereyim. Çektiğiniz fotoğrafları ekran görüntüsü alın ve yükleyin, nasıl fikir? Boyut düşer ve hızlı yüklersiniz böylece.

Ben işin içinde bir şeyler olduğunu düşünüyorum ama hayırlısı.

Hocam, şimdi kasanız yeni nesil. Kasanın iki kapağını da açıyorsunuz, ve bütün kabloları çıkardığınızdan emin olarak PSU'yu yandan çıkarıyorsunuz. Ardından bize fotoğraf atarak biz size söylüyoruz. Eğer sorun yok ise sizden anakartınızı çıkarmanızı isteriz.
Birazdan döneceğim hocam deneyip. Sürekli üstüme gelenlerin başına böyle bir olay gelse anlarlar mı acaba?

Hocam arkadan bir fotoğrafını atayım. Çünkü PSU'nun çıkabileceği bir alan yok alt tarafta. Attığım fotoğrafta arka kısmı komple çıkarırsam ekran kartına düşerEki Görüntüle 866258 diye düşünüyorum. En alttan da PSU çıkamıyor.
Hocam yanlış anladınız en altta PSU'nun olduğu bölümü flaş ile atın, bütün arkaya gerek yok.

Yahu arkadaslar. Siz ciddi misiniz? Yani şimdi atmak zorunda mı? Böyle bir kural ki var? İstiyorsa bugün , istiyorsa yarın atar. Yani niye ortamı boşuna geriyorsunuz?
Bir düşünün, gece gece yorgunsunuz ve hayatınızda hiç olmasını istemeyeceğiniz bir olay gerçekleşiyor. Tabi, buradan laf atmak kolay. Biraz kendinizi onun yerine koyun yahu.

Hocam, dediğimiz gibi. Güzel bir bicimde hem temizleyiniz. Daha sonra ise fotoğraf atın.
Hayır kardeşim, Türkiye’de binlerce kişinin kullandığı bir ürün hakkında böyle sansasyonel bir iddia ortaya atıyorsa o dakika içinde o fotoğrafı buraya yükleyecek. Savunmanızın bir anlamı yok.

Yalnız bir durumu fark ettim. Siz fark ettiniz mi bilemiyorum.

Arkadaşın attığı son görselde kasa içinde biriken toz ve ipliksi pislik güç kaynağının içine dolduysa bu durumun gerçekleşmesi mümkün.

Durduk yere güç kaynağı patlamaz. İç donanımındaki bir parçanın arıza yapması veya gerilimi kaldıramayan bir parça yüzünden bu durumda oluşmuş olabilir.

Güç kaynağının garantisi devam ediyorsa yetkili servise yaşanan tüm durumu açıkça net bir şekilde ileterek güç kaynağını teslim etmeniz.

Topraklama olmayan prizlerden oluşan akım sorunları güç kaynaklarını her zaman etkilemiştir.

Güç kaynağının markası çok gelişmiş bir firma değil PSU konusunda. Ancak 2 yıldır bu markanın güç kaynağını alıp böyle bir durumu yaşayanı ilk defa görüyorum.

Bir arkadaş bahsetmiş. Corsair PSU ürünlerinde dahi patlamalar var diye. Bu doğru ancak çok ama çok nadir bir durum benim bildiğim.

Not: Son olarak şunu eklemek istedim.
Bazı şeylere ön yargı ile yaklaşmamak lazım. Netspeed sürecimde aynı tavırları gördüm gerek yok negatif bir durum sergilemeye.
Zamanında CM MH752 model kulaklığımda dahi sataşmalar oldu açtığım konuda. CM yetkilisi dahil. Ancak ben o konuya tüm ispatlarımı atmıştım mesela.

Arkadaşın yapması gereken tek şey bizlere ispat sunması. Bunu güzelce dile getirmek lazım sataşarak değil.

İspat sunmadığı taktirde zaten insanlar aman diyerek geçecektir.

Samsung telefonları hemen hepsi ısınma sorunu yaşıyor mesela. O zaman samsung hiç almayalım. :) Böyle bir mantıkta yanlış. Üretim hatalı ürünler her zaman olacaktır. Tüketici haklarımızı bilerek işlem alırsak hiçbir sorun yaşanmaz.

Hayır kardeşim, Türkiye’de binlerce kişinin kullandığı bir ürün hakkında böyle sansasyonel bir iddia ortaya atıyorsa o dakika içinde o fotoğrafı buraya yükleyecek. Savunmanızın bir anlamı yok.
Bu yoruma kesinlikle katılıyorum.

Hayır kardeşim, Türkiye'de binlerce kişinin kullandığı bir ürün hakkında böyle sansasyonel bir iddia ortaya atıyorsa o dakika içinde o fotoğrafı buraya yükleyecek. Savunmanızın bir anlamı yok.

Niye o fotoğrafı buraya yükleyecekmiş, bu bir forum değil mi yandı der kapatır gider yanlış bilgi diye mi işaretleyeceksiniz :D size bir borcu ya da senedi mi var.

Yalnız bir durumu fark ettim. Siz fark ettiniz mi bilemiyorum.

Arkadaşın attığı son görselde kasa içinde biriken toz ve ipliksi pislik güç kaynağının içine dolduysa bu durumun gerçekleşmesi mümkün.

Durduk yere güç kaynağı patlamaz. İç donanımındaki bir parçanın arıza yapması veya gerilimi kaldıramayan bir parça yüzünden bu durumda oluşmuş olabilir.

Güç kaynağının garantisi devam ediyorsa yetkili servise yaşanan tüm durumu açıkça net bir şekilde ileterek güç kaynağını teslim etmeniz.

Topraklama olmayan prizlerden oluşan akım sorunları güç kaynaklarını her zaman etkilemiştir.

Güç kaynağının markası çok gelişmiş bir firma değil PSU konusunda. Ancak 2 yıldır bu markanın güç kaynağını alıp böyle bir durumu yaşayanı ilk defa görüyorum.

Bir arkadaş bahsetmiş. Corsair PSU ürünlerinde dahi patlamalar var diye. Bu doğru ancak çok ama çok nadir bir durum benim bildiğim.

Hocam bu PSU zaten söylediğiniz eski Corsair PSU ile aynı iç yapıya sahip yani VS2012 seri. Ve önemli korumalar eksik. Eğer bu korumaların olmadığı bir durum oluştuysa yanma, patlama, duman çıkma mümkün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı