İnceleme Zotac RTX 4070 Super Twin Edge OC Kutu Açılış & İnceleme


NVIDIA kartlar Elden Ring de sabit 60 veremiyor RTX olmasa bile, 57 ve üstünü 60 say o yüzden.
 
Vay be ne para 4070 ti oc zotac ı 15 bin tl almışdım .
Teknolojik ürünlerin fiyatı ne yazık ki yerinde durmuyor. Hangi ürünleri ne fiyata aldığımı yazmaya kalksam kendimi çok üzerim. Emekli ettiğim kartı 2019 yılında 3.400TL almıştım mesela
 
Fatura konusunda özellikle fanboyluk yapmışsın kardeş elindeki kartın eski kartından zerre güç tüketimi farkı yok, özellikle Zotac biraz bakırlardan çaldıysa yazın görürüm seni.

Hayırlı olsun güle güle kullan ama 2 çift lafım var sana,
Vermissin zehri 20 sene AMD kart kullanmışsın cennete düşmüş gibi tepki vermeni hiç ama hiç anlayamadım, adamlar 3. gün ölü fiyatına verip kurtuyorda sen bayağı memnun memnun kullanmışsın. İşte bu ayıp çünkü yalan olmasın 5700XT 200-225W bir şey çekiyor elindeki kartta 200W çekiyor. Kaldı ki Zotac marka ve MSI, ASUS başta olmak üzere bu soğutmanın kalitesini üst seviyede iyi ayarlıyorlar. Güncel olmasa da bazıları, çoğu premium kartta giriş seviyesi kartta elimden geçti ve soğutma tarafında bu önde gelenlerin top modelleri dışında herkes benzer soğutma kullanır. Bir tek o üstteki plastik kapak fark ediyor inan bana fanlar falan işin reklamı arada dağları devirecek bir fark olmuyor. Yani bahse girerim elindeki kart aşağı yukarı 5700XT ile çok yakın sıcaklıklarda çalışacak.

Tamam yazılım konusunda başın ağrımıştır ama kinlenip de böyle sallayabildiğine sallama. Bu kadar bezdiydinde 20 sene ne diye kullandın?

Yalan yok RTX 2060'da kullandım RX 5600XT de ama bana sorarsan öyle AMD deyince midem bulanacak oh be kurtuldum diyecek bir deneyimimde yok, NVIDIA deyince ohh çekecekte.
Onun dışında 10 numara rehber eline sağlık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: HFO
Öncelikle üslubunuzu düzeltin, ben sizin "kardeşim" diye hitap edebileceğiniz, sen diliyle konuşabileceğiniz birisi değilim, sizi tanımıyorum.
Herhangi bir firmanın "fanboyluğunu" yaptığımı da düşünmüyorum. Kendi tarzıma göre satın alım sürecimi insanların ilgiliyle okuyabileceği şekilde şekillendiriyorum, yıllardır yaptığım şey bu. Okursunuz, beğenirsiniz beğenmezsiniz, orası size kalmış. Nefret diliyle konuşmanın alemi yok.
AMD'nin yıllardır F/P olarak beni memnun ettiğinden lakin sıcaklık ve fatura anlamında NVIDIA'dan geride kaldığını belirttim. Bunu internet üzerinden hangi incelemeye bakarsanız bakın, siz de görürsünüz. Biliyorsunuz da.
Bunu belirtmem üzerine yazdığınız "kinlenip de böyle sallayabildiğine sallama utanmaz adam" şeklindeki çirkin cümlenizi gençliğinize veriyorum.
Bir elektronik ürün üreten firmaya kinlenecek, "fanboyluğunu" yapacak durumda değilim inanın ki, işim gücüm var. 1 hafta öncesine kadar severek 5700 XT kullanıyordum, şimdi yine severek 4070 Super kullanıyorum.

İddia ettiğiniz konular hakkında bir şeyler daha yazmak isterdim ancak mesajınızdaki yazım yanlışları gözlerimi kanattı. Ancak tebrik ederim, vaktimden ayırıp da 16-17 oyunun performans verilerini paylaştığım şu konuyu çok güzel kirlettiniz mesajınızla.

Güncelleme: 16.02.2024 itibariyle 5700X3D siparişi verdim. 3700X ile arasındaki farkları gösteren yeni performans verilerini işlemci gelince paylaşacağım. Bazı oyunları tekrar indirmek çok uzun süreceği için her oyun olmayacak.

Güncelleme 2: Bahsettiğim işlemci yükseltmesini yeni bir konu üzerinden paylaşmayı düşünüyorum işlemci incelemesi adı altında.
 
Son düzenleme:

Mesi adı altında.


Güzel bir inceleme olur benim de aklımı kurcalıyor Ryzen 7 5700Xden Ryzen 7 5700x3D ye geçmek değer mi ondan emin değilim tek.
 
3700X’den geçiş tahminlerime göre, oyuna bağlı olmak üzere, %20-30 dolaylarında performans artışı sağlayacak bana. 5700X’den geçiş için emin değilim.
 
3700X'den geçiş tahminlerime göre, oyuna bağlı olmak üzere, %20-30 dolaylarında performans artışı sağlayacak bana. 5700X'den geçiş için emin değilim.

Gereksiz olacağına kanaat getirdim test videolarınızı bekliyorum ama. Bu arada kayıt prpgramınız nedir?
 
5700XDEN 5800x3D ye geçtim işlemci bazlı oyunlarda farka örnek.

Valorant 350-400 oldu 600-750

Ekran kartı ağırlıklı oyunlarda ise 15 FPS civarlarında misal Cyberpunk'da 10 FPS.

Ama genelde tüm oyunlarda en büyük farkmin yani %1 Low olan değerde hepsinde bayağı yüksek çıkıyor.

Bu da takılma stutter gibi sorunların olmamasını akıcılığı sağlıyor. 3D'nin en büyük cache farkı bu.

Warzone da yağ gibi mesela. Zorlamıyor.

Not: Bu bahsettiğim 1080p içindir 5800x3D + 4070 tabii 2K falan çok farklıdır.

Benim için en büyük zevk World of Warcraft oynuyorum ana şehir çok kalabalık ve önceki tüm işlemciler 60'ın altına düşüyordu FPS de droplar olabiliyordu şimdi yağ gibi kayıyor
 

Soğutucunuz ne ve ortalama kaç derece de çalışıyor Ryzen 7 5800x3D kule tipi fanla uyumlu olursa belki düşünebilirim o zaman.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…