Zotac RTX 4090 hakkında görüşlerim

Zotac RTX 4090 alınır mı? İşte cevabı...

Geçtiğimiz günlerde Zotac markasının trinity model RTX 4090 kartı Hepsiburada sitesinde 40 bin TL oldu.
Peki bu kart alınır mı?
Öncelikle kartımızın görünüşü gayet şık ve tatlı durmakta. Kartın yan kısmında güzel bir ışıklandırma mevcut.

Şimdi kartın özelliklerine bir bakalım.
Kartımızın;
  • Belleği/24 GB.
    Bellek Türü/GDDR6X
  • Bellek arayüzü Genişliği/384 bit'tir.
Böylelikle kartımızın diğer markaların çoğu(neredeyse hepsiyle) kartlarıyla aynı özellikte olduğunu görüyoruz.
Fakat forumda okuduğum birkaç yoruma göre bu model(trinity)biraz ısınma sorunlu. Isınma sorunu problem değil derseniz bu sizin için sıkıntı olmayacaktır. Bencede çok büyük bir problem değil.

Sonuç olarak ben bu kartın bu fiyata alınabilecek bir kart olduğunu düşünüyorum. Zaten forumdaki arkadaşların da genelde önerdiği bir kart olmuş. Peki ya sizce bu kart bu fiyata alınır mı?
Bu ufak bir yazıydı, başka yazılarda görüşmek üzere. Okuduğunuz için teşekkürler! @longwayy?

Son düzenleme:
4070 Ti kullanıyorum oyunlarda 70 dereceleri görmesi biraz sinir bozucu fakat. Güzel kart herhangi başka sorunu yok

Vallahi param olsa hiç düşünmeden alırım. Isınma sorunu çok önemli değil benim için.

Isınma sorunu değil de fanların sesi nasıl o önemli. Bende Zotac 3080 Ti var sanki yanımda drone uçuyor gibi oluyor. Bu sorun çözülmüş mü 4000 serisinde?

Yoksa zaten çip hepsinde aynı ve performans farkı yok.

Herhangi bir inceleme goremedim. Hatta yanlis bilgi gordum. Kartin ozelliklerinden bahsetmissiniz hatta karsilastirmissiniz ama her ekran kartinin modeli ornegin MSI Gaming Trio X, ASUS TUF bunlarin arasinda sadece sogutma farki vardir. Kas gucu olarak farklari yoktur. Bu kartin isinip isinmadigini bilmiyorum ama isinma konusu da onemli bir konudur. Eger kart gereginden fazla isinirsa throttling olusur. Bu da frekansi kisar ve performans dusuklugu meydana gelir.

@longwayy @Tarikme @592041 @Phanzox @Afaki hocalarım yazımdaki eksikleri veya hataları söyler misiniz düzeltmek için. Yazılarda pek iyi değilim yardımcı olursanız sevinirim
Kasanızın yapısı ve oyunlarda yada stres testlerinde: sıcaklığın kaç derecede ve yüzde kaç fan hızında sabit kaldığı. Aynı zamanda fan sesinin rahatsızlık verme durumundan bahsedebilirsiniz.

Kasanızın yapısı ve oyunlarda yada stres testlerinde: sıcaklığın kaç derecede ve yüzde kaç fan hızında sabit kaldığı. Aynı zamanda fan sesinin rahatsızlık verme durumundan bahsedebilirsiniz.
Hocam ben kullanmıyorum. Ancak araştırıp bulmaya çalışacağım teşekkürler

@longwayy @Tarikme @592041 @Phanzox @Afaki hocalarım yazımdaki eksikleri veya hataları söyler misiniz düzeltmek için. Yazılarda pek iyi değilim yardımcı olursanız sevinirim

Öylesine yazılmak için yazılmış, ben beğendim alın tadında bir yazı.

Kartın faz sayısı, soğutma performansı ve render süreleri gibi detaylar yok.

Kullanmadığınız kart hakkında kişisel bir görüş vermeniz ayrıca komik olmuş.

Daha bilgili ve iyi olduğunuz alanda yazılar yazabilir ya da ilginizi çeken alanda bir şeyler yazmadan önce biraz araştırma ve fikir alış verişi yapabilirsiniz.

Kişisel görüş şöyle hocam "bence" alınır. Birde bu başlığı ben alınır mı yazmıştım görüşlerim diye çevirmiş hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…