ZTE H298A Bufferbloat testi B sonuç veriyor

Evet sanırım öyleymiş. Ama sabit telefon kullanıldığı için VoIP destekli bir router almam gerekecek hocam. Biraz baktım ve VoIP destekli aradığım özelliklere sahip bir router bulamadım.

ZTE routeri bridge moduna alıp yeni routeri ZTE routere bağlayın.
Bu sayede ZTE router internete karışmamış olur ve telefonu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Selam,

Aynı modeme sahibim, bu modem ile sadece indirme hızı kısıtlanabiliyor, yükleme hızı kısıtlanmıyor şahsen ben bulamadım. İndirme hızını kısıtlamak için aşağıdaki adımları uygulayın;

Genel Ağ > QoS > Kısıt Yönetimi > Arayüz

Daha sonra Ethernet kablonuzun bağlı olduğu portu seçmeniz gerekiyor, LAN1'e bağlıysa onu seçin ve ardından yeni madde oluştur seçeneğine tıklayın, hız kısmına 80.000.000 yazarsanız 80Mbps'e sabitlenecektir, hızı kendinize göre ayarlarsınız.
Hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ederim fakat hızı 95 Mbps'e sabitlememe rağmen bufferbloat sorunu çözülmedi.

ZTE routeri bridge moduna alıp yeni routeri ZTE routere bağlayın.
Bu sayede ZTE router internete karışmamış olur ve telefonu kullanmaya devam edebilirsiniz.
Yeni router alacak olursam o şekilde kullanmam gerekecek o zaman hocam. Dediğiniz gibi kullanırsam ping artışı yaşar mıyım?

Hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ederim fakat hızı 95 Mbps'e sabitlememe rağmen bufferbloat sorunu çözülmedi.

Yeni router alacak olursam o şekilde kullanmam gerekecek o zaman hocam. Dediğiniz gibi kullanırsam ping artışı yaşar mıyım?

Rica ederim,
Ben 70Mbps'e sabitlemiştim, indirme kısmında gecikme bayağı azalmıştı, yükleme hızını kısıtlayamadığım için çıkan sonuç pek değişmemişti. İndirme hızını kademeli olarak düşürebilirsiniz.

0.1 ms artabilir, dikkate alınacak bir değer değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı