ZTE H3601p modeme DNS ayarı yapılamıyor

totenritual

Megapat
Makaleler
3
TurkNet'in verdiği H3601p v9.0 v9.0. 0P1_tn model modemini kullanıyorum. Dün NextDNS ayarlarımı yaptım, birkaç saat normal bir şekilde kullandım. Sonrasında kendi kendine TurkNet'in DNS'ine geçti. Modem arayüzünde NextDNS ayarım yazılı olmasına rağmen NextDNS adresini kullandırtmıyor. Aynı durum AdGuard DNS adreslerinde de geçerli, modem arayüzünde adres yazılı ama kullanamıyorum.

Windows ağ ayarlarından DNS ayarı yaptığım zaman da NextDNS adresini görmüyor, kendi TurkNet DNS adresini kullanıyor.
Garip bir şekilde modem arayüzüne Cloudflare DNS ve Google DNS adreslerini girdiğim zaman kabul ediyor. Bunlarda bir sıkıntı olmuyor.

Neden böyle olduğunu bilen var mı? Ve bu modeme root atabiliyor muyum?

Sanırım DDNS kullanmamışsınız. IP adresiniz her değişiklik yaşadığında NextDNS üzerinden eşleştirmeniz gerekiyor. Bu gibi durumlar yaşamamak için ya statik IP kullanmalısınız ki bu bizim gibi ev kullanıcıları için iyi değil ya da statik IP'nin yerine geçebilecek bir DDNS kullanmalısınız. Modeminize aktardığınız DDNS sizin için statik IP görevi görerek bir daha eşleştirmenize gerek kalmayacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı