ZyXEL modem ve TurkNet ile ping değerleri yüksek

Beyter

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Turk.net kullanıcısıyım. TurkNet tarafından ZyXEL VMG8623-T50b modem satın aldım. 70 download 7.5 upload hızım mevcut. Buna rağmen yayında 4500, 3000 bitrate versem bile ping dalgalanması yaşıyorum. Türkiye serverları olan oyunlarda bu olmuyor. Ping 2-3 artıyor ve sabit kalıyor, oyunu etkilemiyor. Fakat yurt dışı serverlarında ping 60 iken 70e kadar çıkıp iniyor ve CS:GO gibi oyunlarda laglanma yapıyor, rahatsız edici bir durum. Bunun modem arayüzünden veya başka bir yerden çözümü var mıdır? Teşekkürler.

VDSL altyapı kullanıyorsun. Bakır altyapıda download/upload aynı zamanda yapılınca ping çıkıyor. Kısaca normal ama QoS ayarları ile belki çözebilirsin. İstanbul civarında yaşıyorsan CS:GO'ya 60 ping iyi değil.

VDSL altyapı kullanıyorsun. Bakır altyapıda download/upload aynı zamanda yapılınca ping çıkıyor. Kısaca normal ama QoS ayarları ile belki çözebilirsin. İstanbul civarında yaşıyorsan CS:GO'ya 60 ping iyi değil.
QoS ayarlarını görmüştüm arayüzde. Fakat pek anlamam, çözümün bulunduğu bir video vs. var mı?
CS:GO 60 ping tr serverlarında değil zaten.
DMZ açabilirsin.
DMZ nedir açıklayabilir misiniz? İlk defa duyuyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı