Zyxel VMG3625-T50B ve Asus DLS AC750 karşılaştırması

NITRO

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2019
Mesajlar
1.784
Makaleler
4
Çözümler
1
Geçenlerde konu açmıştım arkadaşlar, kimse el atmayınca iş başa düştü. Yaşlı evine kamera döşemek için TurkNet ile iletişime geçtim. Paketin yanı sıra Zyxel marka modemi de aldım. Bağlantı henüz eve gelmeden önce modemi kendi evimde deneyeyim dedim. Tecrübelerim şu şekilde;

1- Çekim gücü açısından Zyxel daha iyi, dahili 4 antenin faydaları bariz görülmektedir. Salonda bulunan Mi dağıtıcımın arayüzünden önce Asus'tan gelen sinyal kalitesine baktığımda -63 DBm idi ve sinyal ışığı turuncu yani orta halli şeklinde yanmaktaydı. Zyxel marka modemi taktığımda -58 DBm değerini aldım ve sinyal rengi yeşile dönmüştü, dağıtıcım üzerinden yaptığım hız testinin sonuçları aynı çıktı.

2- Kurulum aşamasında Zyxel Asus'a göre bir hayli karışık geldi, Asus marka modemde hızlı kurulum ekranında internet hizmeti kullanıcı adı ve şifresini girmek için alan bulunurken Zyxel marka modemde kullanıcı adı ve şifresi hızlı kurulum aşamasında değil, modem arayüzünde ağ bağlantıları sekmesinden ADSL veya VDSL sekmesinin düzenle kısmından girilmektedir. Bulabilmek için kullanma klavuzunu okumak zorunda kaldım.

3- 5G teknolojisinde, modemler ile aramda takribi 2.5 metre bulunur halde aramızda 1 duvar varken Zyxel marka modemin 5G bağlantısını, 5G çekmesine rağmen gerçekleştiremedim, ancak ve ancak modemin yanına gittiğimde veya arada duvar olmadığında bağlanabildim. Asus marka modemde ise 5G wifi bağlantısına arada duvar varken ve 3.5 metre uzaklıktan bağlantı sağlayabildim.

4- Asus marka modemin internete bağlanma süresi 2 dakikayı bulurken Zyxel ile bu süre 1 dakikaya kadar düşmektedir.

5- Zyxel marka modemin 2.4G wifi bağlantısı, evdeki 4 kullanıcı + 3 cihaz tarafından bağlanıldığı taktirde 2 kişinin interneti kullanamamasına sebebiyet verdi, kendi telefonum ve validemin telefonu ( Mi 10T ve Samsung S7 Edge ) internete bağlı olsa dahi internet erişimi yok sorunuyla karşılaştı. Arkadaşlar bunu düzeltmek için modeme reset attım fakat sonuç yine aynı çıktı. Asus marka modemde hiç bir sorun yaşanmadan tüm cihazlar stabil bağlantı gerçekleştirmiştir.

6- Asus marka modeli 2 yıldır kullanıyorum, herhangi bir güncellemeyi arayüzünden download seçeneği ile yapabilmekteyim, Zyxel marka modemin arayüzünde bu seçenek yok ve internetten download edip dosya göster seçeneği ile yüklemeniz gerekmektedir.

7- Arayüz olarak kesinlikle Asus daha anlaşılır ve daha stabildir daha ayrıntılı ayarlara ulaşabilirsiniz, Zyxel arayüzü çok basite indirgenmiş lakin görsel olarak renk ve şemalarda kaymalar mevcuttur. ( Konuyu açmadan önce SS almak aklıma gelmediği için görsel ekleyemiyorum. )

8- Modem tuş ve yuva açısından Zyxel daha zengin, bir çok ethernet girişinin yanı sıra 1 adet USB 3.0 girişe de sahiptir, ayrıca wifi bağlantılarını tek basım ile açıp kapamak için bir tuşu da mevcut. Bunları Asus'ta modem arayüzüne girerek yapabilirsiniz.

Gelelim kendi öz eleştiri ve tavsiyeme; internetten araştırdığımda Zyxel'in Asus'a burun farkı attığını, özellikle çekim gücüyle önde olduğunu düşünmüştüm lakin kullanışlık açısından Asus'un daha iyi olduğuna kanaat getirdim. Sürekli kopma ve internet erişimi problemi yaşamaktan ise biraz daha düşük çekim gücüyle stabil interneti kullanmayı tercih ederim. Yaşadıklarım bunlar, ikisi arasında benim gibi kalanlar için umarım yararlı bir karşılaştırma olmuştur. Ben Asus'u kullanmaya devam edeceğim, Zyxel de yaşlı evinde kameralar için hizmet versin.
 
ASUS çekim olarak değil ancak SNR ayarlama özelliği var yönetim DSL ayarı kısmında internetin hızını yükseltebiliri tabii ki VDSL'de geçerli ADSL'de var ama o kadar olacağını sanmıyorum istersen snryi yükseltip hızını düşürebiliyorsun aynı zamanda o özelliği ASUS ve keneticde var güzel bir özellik ama kasa kalitesi ZyXEL daha iyi sanırım.
 
Sizin için hangisi daha çok ve iyi iş görüyorsa onu tercih edin ve ASUS iyi bir karar olmuş bencede.
Teşekkür ederim, konunun amacı zaten o iyi bu kötü değil, ikisi de albenisi olan güzel modemler, bazı kullanıcı görüşlerini dile getirdim, ikisinden birini alacak olanlar biraz nelerle karşılaşabileceklerini görsünler diye.
Üşenmedim bu saatte bir şans daha verdim ama yine sık sık kopmalar yaşandı. Bu siteye bike girerken bağlantınızı kontrol edin çıktı karşıma, belki bana gelen bozuktur bilemeyeceğim ama önermiyorum Zyxel'in bu modelini.
 
Son düzenleme:
Teşekkürler hocam, benim için çok faydalı bir paylaşım oldu. Modem değiştirme amacım 5ghz gücünden faydalanmak ve sizin deneyimlerinizden yola çıkarak zyxel i eledim. Çok acelesi olmadığı için bir süre keenetic extra dsl de indirim kovalayacağım, olmazsa asus alacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı