Zalman Z11 Neo İncelemesi

Öncelikle kasam gelmiş bulunmakta. İncelemeyi hafta sonu yapacaktım fakat, biran önce montaj yapmak istediğim'den dolayı dayanamayıp bu akşam yapmış bulunmaktayım. Öncelikle gerçekten kasanın görüntüsü, ses izalasyonu muhteşem. İncelemenin sonun da tek tek artılarını eksilerini sizler ile paylaşacağım.

Kasayı ilk kutudan çıkarttım direk yatağımın üzerine koydum. Odam biraz küçük olduğu için geniş açıdan çekemedim fotoğrafları. Önceden bunu belirteyim. :)
IMG_1312.JPG


Fotoğraf ta biraz tombul gözükebilir. :) Boyutu küçültmek için biraz çözünürlük ile oynadım.

Kasanın ön kısmının gerçekten çok sadece ve bir o kadar agresif bir görüntüsü var. DVD Rom kısmı sürgülü kapak gibi bir sistem sayesinde saklanabiliyor. Tek dokunuş ile açılıyor, tek dokunuş ile kapanıyor. O çirkin görüntüyü ortadan kaldırdığı için benim çok hoşuma gitti. İki yanda görmüş olduğunuz çıkıntılar ise hava ızgaraları. Ön fanlar ve kapaklarda ki 80 mm olan fanlar havayı bu kısımlardan alıyor.

IMG_1313.JPG


Yan kapak ise gayet şık bir şekilde tüm ihtişamı ile karşınızda. Yan kapak ise gayet sportif bir görünüm sergilemekte. Bahsetmiş olduğum 80 Mm lik fanlar ise Z11 Neo yazısının hemen altında yer alıyor. Molex bağlantı ile bağlanabiliyor.
IMG_1314.JPG


Arka bölüm görmeye alışık olduğumuz cinsten.

IMG_1315.JPG


Kasanın üst kısmın da ise koruma bandı ile kapalı olan kısım, HDD, telefon koymak üzere yapılmış çok güzel bir alan sunuyor. 2 adet USB 2.0, 2 adet USB 3.0 bağlantısı ve hemen üstünde reset tuşu bölümde yer alıyor.
Mikrofon ve kulaklık girişleri de yine bu üst kısımda konumlandırılmış. Üstünde ki boşluğun hemen altında ise Power tuşu yer alıyor.

IMG_1316.JPG


Kasaya alttan baktığımız da ise PSU için filtre kısmı ve alta fan takmamıza olanak sağlayan fan yuvası göze çarpıyor. Tabi ki bu alanda da filtre ihmal edilmemiş. Kasada ki filtreler yıkanabilir özelliğe sahip.

IMG_1317.JPG


Her iki kapakta da bulunan 80 mm lik fanlar. Özellikle depolama birimlerini soğutmak için düşünülmüş.

IMG_1318.JPG


Kasanın iç hacmi oldukça yeterli. 40 Cm ye kadar olan ekran kartlarını destekliyor. 18 Cm' e kadar olan işlemci soğutucuları da destekliyor. HDD yuvaları çıkartılabiliyor. Ben üsttekini boş kalacağı için söktüm.
Sıvı soğutma sistemi kullanacak olanlar için gerçekten çok ideal bir kasa. Üst kısımda bunun için çok güzel bir boşluk alan düşünülmüş. Tam olarak ölçmedim fakat sıvı soğutma takıldığın da tamamen o boşluğun için de kalacaktır. Böylece anakart üstüne sarkma olmayacaktır.
IMG_1319.JPG


Kasanın üst kısmını söktük'den sonra. Gerçekten çok sağlam bir şekil de oturtulmuş. Açarken epey uğraştım. Bir ara çıkmayacağını bile düşündüm. :)

IMG_1320.JPG


Kasanın önden iskelet görüntüsü. Filtre gerçekten muazzam bir şekilde oturuyor yerine. Gayet sağlam ve çok çok ince bir petek yapısı var. Toz geçmesi neredeyse imkansız.

IMG_1322.JPG


İlk başta koyacağım şeyi en sona koydum. :) Kutunun içerisinde naylon bir çanta için de vida takımı, kullanma kılavuzu ve ekran kartı için dönüştürücü çıktı. Bu arada çok şirin bir çanta fakat ben ilk baş çanta olduğunu anlayamadığım için, yırttım. :) Meğer plastik bir fermuarı varmış. :) Siz de ben gibi bir anlık gaz ile yırtmaya girişmeyin. :) Yazık oldu.

IMG_1323.JPG


Biraz da sizlere fikir olması açısından montaj fotoğrafları ekliyorum.

IMG_1324.JPG


Kablo yönetimini çok başarılı buldum. Siz de benim gibi kablo bağı ile montaj yaparsanız, çok derli toplu bir görüntüye sahip olursunuz.

IMG_1325.JPG


En uzun ekran kartların dan birine sahibim. Çok rahat bir şekilde montajını yaptım. :)

IMG_1326.JPG


Montaj bitti tüm fanların çalıştığına emin olmak için açık bir şekilde çalıştırdım sistemi . :)

IMG_1329.JPG


Boyutu açısından fikir vermesi için ekliyorum bu fotoğrafı. Monitörüm 23'' dir.

IMG_1330.JPG



Mutlu olsun. :) Gaming logosu da tam oturdu oraya. :)

Montaj sonrası boşta ki sıcaklık değerlerim.

sıcaklıklar.jpg


Hava sirkülasyonu gerçekten çok güzel kasanın. Önceki kasam da işlemci boşta 35-36 derece idi. Görmüş olduğunuz üzere CPU 30 dereceye düştü. Ekran kartı 33 derece idi şimdi 29 derece oldu.


Kısa bir özet geçmek gerekirse. Kasanın metal bileşenleri, plastik bileşenleri gayet şık ve kaliteli. Gerçekten çok kaliteli buldum. 235 Türk Lirasına HepsiBurada'dan aldım. Kasa sağlam bir biçimde elime ulaştı.

Kasanın fanları ile bilgilendirme yapayım.

Kasa üzerinde bir adet önde mavi ledli molex bağlantılı 12 Cm lik fan.
Arka bir adet egsoz ledsiz 12 Cm PWM bağlantılı fan.
Üstte bir adet 12 Cm mavi ledli PWM bağlantılı fan.
Yan kapaklarda ise birer adet 8 Cm molex bağlantılı fan geliyor. Üzerinde gelen fanlar gayet sessiz çalışmak da. Ben kendi fanlarımı da taktım. :) Şu an da hiç boş yer kalmadı. Ses gayet makul bir seviye de. Önce ki dandik Dark kasam ile kıyaslarsam arada 15-20 Db ses farkı var.

Akşam işten gelir gelmez montaja başladığım için yoruldum. Atladığım yerler olabilir. Her türlü sorunuza bilgim dahilin de cevap verebilirim.

Artıları;
Gayet şık ve sportif tasarım.
Ses yalıtımı bulunmamasına rağmen gerçekten çok sessiz.
Bu söyleyeceğim de iddalıyım. Bence bu fiyata bundan iyisi alınamaz.
Kablo yönetimi çok iyi.
Bol bol fan takabileceğiniz yerler mevcut. Toplam 8 Adet takılabiliyor.
Depolama birimleri için düşünülen kapaklarda ki fanlar çok iyi düşünülmüş.
Hava sirkülasyonu gayet başarılı.
Sıvı soğutma sistemleri için ideal.
Ayaklar da titreşimi ve sesi önlemesi için kaymaz kauçuk kaplı.
Kullanılan malzeme gerçekten kaliteli.
Kolay montaj.

Eksileri
Bir tek üst tarafta bulunan mazgalların kapanıp açılamaması. Kapanıp açılır gibi duruyor ama çok sert. Kırarım diye çok zorlamadım. :)
Başka da eksik bir yanını şimdilik göremedim.

Söylediğim gibi çok yorgunum ve incelemeyi bekleyen arkadaşlar olduğu için bugüne sıkıştırdım. Yazım hatalarım oldu ise ve atladığım noktalar oldu ise hatırlatmanız veya sormanız yeterlidir. İyi sosyaller diliyorum. Saygılar. :)

Not: Etiketlenmek isteyen arkadaşlar etiketlenmiştir.

@M. Oğuz GÖK , @Silinen üye , @HalimBerkAkturk , @Silinen üye , @Resul Arıgün
 
Güzel inceleme olmuş. İlk resme bakınca yuh bu kadar geniş kasa yapan firma olmaz olsun dedim. Sonra notu görünce tamam boyutlarından dolayı böyle gözüküyormuş dedim. Kasada eksik arar isen bulursun ama aramaya gerek yok. Hayırlı olsun.
 
Eline sağlık güzel bir inceleme olmuş bende yakında almayı planlıyorum birkaç sorum var cevaplayabilirsen çok makbul geçer hocam;
1- Yanlardaki 80 mmlik fanlar çok ses yapıyormu ? Yani duyulacak seviyede oluyor mu ? Onları takmazsak yerine alt tarafa 140 mmlik fan alsak ses ve soğutma bakımından daha iyi olur mu ?
2- ben alt ve üst tarafada 20 db civarı 140 mm lik 2 tane daha fan almak istiyorum. Hava akışı nasıl olur ? Bide çok gürültü olurmu ?
3- egzost fanlarının pwm olduğunu söylemişsiniz. Bizzat test etme imkanınız oldu mu ?
4- bütün fan slotarını kullanıyorum demişsiniz. Kasada çok ses oluyor mu ? Bide Muhtemelen birkaç fanı psu ya bağlamışsınızdır. Benim bildiğim fanlar dişi uç ve psulardaki kablolarda dişi uç. Ayrıyeten dönüştürücü mü aldınız ?

Hocam çok soru sordum kusura bakmayın ses konusunda takıntılarım varda :\ cevaplarsanız makbule geçer.
 
Rica ediyorum. Sorularınıza gelirsek;
1-O fanlar çok sessiz bir biçim de çalışıyor. Yerlerine başka fan takmak mümkün değil. Sadece 80 mmlik fan için yer var. Ön tarafta şuan da benim 2 adet 120 mm fan var. Soğutma gayet yeterli.
2- Fan sayısı fazla olduğu için fazla RPM ile çalıştırmanıza gerek olmadığı için, çok fazla ses çıkmaz.
3- Evet %100 çalıştırdığımız da 1500 RPM civarı çalışıyor. Gerçekten çok sessiz.
4- Fanların için den molex dönüştürücü çıkıyor. Kapaklarda ki ve 2 adet 120 Mmlik fanım molex ile bağlı.

Ses konusunda takıntılı olmanıza gerek yok. Tüm fan slotlarını doldurup düşük RPM ile çalıştırdığınız da çok fazla bir ses çıkmaz. :) Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
 
Hayırlı olsun. Çok güzel bir kasa ve bende mid tower ve full tower çelişkisindeyim. Böyle incelemeler fikir sağlıyor teşekkür ederim.
 
Rica ediyorum. Sorularınıza gelirsek;
1-O fanlar çok sessiz bir biçim de çalışıyor. Yerlerine başka fan takmak mümkün değil. Sadece 80 mmlik fan için yer var. Ön tarafta şuan da benim 2 adet 120 mm fan var. Soğutma gayet yeterli.
2- Fan sayısı fazla olduğu için fazla RPM ile çalıştırmanıza gerek nolmadığı için, çok fazla ses çıkmaz.
3- Evet %100 çalıştırdığımız da 1500 RPM civarı çalışıyor. Gerçekten çok sessiz.
4- Fanların için den molex dönüştürücü çıkıyor. Kapaklarda ki ve 2 adet 120 Mmlik fanım molex ile bağlı.

Ses konusunda takıntılı olmanıza gerek yok. Tüm fan slotlarını doldurup düşük RPM ile çalıştırdığınız da çok fazla bir ses çıkmaz. :) Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Hocam şimdi benim şöyle bir sorunum olacak. Ben kasayla beraber 2 tane ( alt taraf ve üste 1 tane daha) fan alacağım. Şimdi benim alacağım anakartta 5 tane sys fan girişi var. 1 tanesine işlemci soğutucu takacağım için kaldı 4 tane fan yeri. Şimdi kasada 7 tane fan olacak. Dördünü anakarta taksam kalanları nereye takacağım ? Fan çoklayıcı al desen, piyasada 4 pin molex çoklayıcı yok ( anakarta giriş kısmı dişi, fanların takılacağı yerler erkek olanlardan) ben bu fanları nereye nasıl takacağım ?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı