Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanırım?

Anıl Bilge

Hectopat
Katılım
18 Ocak 2014
Mesajlar
426
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler. Ben her zaman kitap okumaya heves etmişimdir fakat benim maymun iştahlılığımdan olsa gerek aldığım kitapları on yirmi sayfa okuyup bıraktım. Böyle yaparak kendimi kandırdığımı fark ettim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Kitap da önerirseniz hiç fena olmaz.
 
Sürükleyici ve merak uyandırıcı bir kitap oku. Sonra devamı gelir. Bence bir kitaba başla devamı gelir. Çünkü kitabın verdiği zevki başka bir yerde bulamazsın. Alışınca daha bırakmak istemezsin.
 
Bence nasıl Technopat makalelerini okumayı seviyorsan internetten okumaya devam et.
Ben Technopat'tan önce İncisözlük'teki hikayeler ile başlamıştım. Şaka gibi ama hayat hikayeleri beni romanlara yönlendirmişti.

Sana git İncisözlük'te hikaye oku demiyorum.
Sadece internetten başla.
Mesela Metal Fırtına serisini PDF olarak indirip okuyabilirsin. Makale okuyorsan eğer biraz da olsa alışkanlık kazanmışsındır.
Kitaplara bağlanman için merak etmek ve sıkı sıkı kitaptaki kurguya bağlanman gerekir bu arada.
 
Doğru kitabı bulmalısın bence. Ben mesela normalde hiç okumayı sevmem ama okuduğum bir şey sorarsa beni bitene kadar kapatmam (10 saat okumuştum kesintisiz bir keresinde.).
 
Bana kalırsa macera, fantezi vesayir kitaplar okuma. Zaman kaybıdır çünkü ve sana hiçbirşey katmaz bu kitaplar.
Anahtar kelime, güncel kitapları okuma!

Psikoloji olabilir, politika olabilir. Bunlar genelde sıkıcı gözüyle ele alınır ancak emin ol ki bu kitaplar seni değiştirebilir.

Dünya klasiklerinden başlayabilirsin. Suç ve Ceza'yı muhakkak oku misal.
 
Ben de senin gibiyim sürükleyici bir kitap bulmak lazım şuan da simyacı kitabını okuyorum dün başladım kısa ve yazılar açık, çok rahat okunuyor, insanı sıkmıyor ve sürükleyici, bu kitapla başlayabilirsin kitap okumaya.
 
Öncelikle kitabını sürekli elinin altında bulundurmalısın. Okula veya işe giderken vasıta kullanıyorsan herkezin elinde telefon varken sen kitabına sarılabilmelisin. Doğal olarak sende merak uyandıran bir kitap olmalı arkadaşların dediği gibi. Bende şuna katılıyorum sana birşey katmayacak kitaplar okuma. Benim tavsiyem polisiye romandır. Agatha Cristie okumanı öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı