Mimarlık ofisi vs diş kliniği

BrkKmn

Centipat
Katılım
6 Aralık 2020
Mesajlar
93
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mimarlık ve diş hekimliğini çok sever ve saygı duyarım. Bu yüzden ilerideki meslek seçimimde 2'sinden birini seçmek istiyorum. Kendime de bu mesleklerde başarı sağlayacağımı düşünüyorum. Fakat uzun vadede kendi yerimi açmak istediğimde arada kalıyorum hangi mesleği seçsem diye. Aklımda kalan sorular:

- Çalışma koşulları.
- Yönetme koşulları.
- Disiplini.
- Ortalama yıllık kazançları.
Kendi ofisimi açmak istediğim de bu sorulara cevapsız kalıyor, hangisi daha iyi diye. 2'sini kıyasla hangisini yapmak daha mantıklı fikirlerinizi söylerseniz seviniriz.
 
Kıyaslamaya bile değmez. Tabii ki diş hekimliği. Mimarlıkta müşterinize muhtaçsınız ve tamamen onun şartlarına uymak zorundasınız, mimarlığın en keyifli zamanı öğrenciliktir. Diş hekimliğinde ise hastanız size muhtaç yani olaya siz hakimsiniz. Ayrıca mimarlıkta cin olmazsanız ilk aydan tahsil edemediğiniz ödemelerin stresine girip bunalım yaşarsınız veya okul bitince asgari ücretle iş bulmayı ümit edersiniz. Ayrıca şu anda ülkede herkes mimar ve avukat, sizinle aynı eğitimi görmemiş insanlardan sürekli yersiz, altı boş eleştiriler alacaksınız ve değer görmeyeceksiniz. Ancak yarışmalara katılarak mimarlık yaparsanız keyif alırsınız onun dışında Türkiye'de mimarlık tam bir hayal kırıklığı. En önemli noktasına da gelecek olursak Türkiye'de mimarlık okumak size uluslararası bir vasıf kazandırmaz çünkü yurtdışında mimarlık yapabilmek için bizdeki 4 yıllık eğitim yeterli görülmüyor.(Yurtdışında mimarlık bizdeki Tıp gibi 5 yıl okul + uzmanlık istiyor) Kısacası Türkiye'de mimar, Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde sadece tekniker olarak kalırsınız ve sınırlarınız daralır. Kesinlikle diş hekimliğini tercih etmelisiniz. Aman keşke demeyin...
 

Geri
Yukarı