Lisede din dersinden muaf olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam diye hitap ediyorum. Lütfen şu yazdıklarını buradan önce Google arama motoruna yazın. Terör örgütlerinin gerçekten İslam'ı savunduğuna inanıyor musunuz? IŞİD İslam'ı temsil ediyor mu siz? İslam'ı bilmeden konuşuyorsunuz arkadaşlar. Müslümana göre İslam'ı değil İslama göre Müslüman'ı sorgulayın. Daha fazla açıklamama gerek yok sanırsam.

Müslümanız diyorlar, savaşımız Allah için diyorlar? dinsiz bir insan "Allah savaş mı istiyor? diyebilir :) Din artık herkesin elinde oyuncak neyse daha fazla kavga etmeye gerek yok hocam. Herkesin dini kendine öğrenmek isteyen her türlü öğrenir :)
 
Konu şimdi kilitlenecek ve tartıştığınızla kalacaksınız.
Evet hocam bu gidişle öyle olacak. Neyse, benim okul müdürlüğüne, il milli eğitim müdürlüğüne ve mahkemeye dilekçe vermem mi gerekiyor, bir deyeni kimlikte din kısmı olmadığı için önce yeni kimliğe geçip yapacağım.
 
Müslümanız diyorlar, savaşımız Allah için diyorlar? Dinsiz bir insan "Allah savaş mı istiyor? Diyebilir :) Din artık herkesin elinde oyuncak neyse daha fazla kavga etmeye gerek yok hocam. Herkesin dini kendine öğrenmek isteyen her türlü öğrenir :)

Son bir örnek vermek istiyorum. Ben Amerikalı'yım deyince Amerikalı olmuyorum. O kişilerde ben Müslüman'ım deyince Müslüman olmuyor. Herkesin her dediğine inanmayın hocam iyi akşamlar.
 
Eğer Müslüman değil iseniz aileniz tarafından dilekçe verilse olur diye düşünüyorum.
 
Nüfus cüzdaninda din kismi olmasi bile baslica sacmalik zaten. Ülkede müslüman olmayip da, kimlik kartinda dini Islam yazan sayisiz insan mevcut. Benim neye inandigimi bir kagit parcasi belirleyemez.

Insanlara zorla din dersi veremezsiniz. Ögrenmek istemeyen ya da ilgisi olmayan adama istedigin kadar anlat. Bosa kürek cekmis olursun.
 
@Joey BadaSSs konuyu uzatmanın anlamı yok. Zorla din dersi veren de yok. Almak istemiyorsanız kimliğinizdeki dini değiştirebilirsiniz. Değiştirmeyecekseniz ve kimliğinizde İslam yazmaya devam edecekse bir zahmet din dersini de alın.

Kimlik kartında İslam yazan herkes din dersi görmek zorunda mı? Normalde böyle saçma bir yoruma asla cevap yazmazdım da şunun gibi saçma bir yorumun altında kalmak ta istemem.
 
Kimlikte din kısmında İslam yazmaması gerekiyor diye biliyorum. Başka bir din veya boş olması lazım.


Yeni kimliklerde yazmıyor. O nasıl olacak?
 
Kimlik kartında İslam yazan herkes din dersi görmek zorunda mı? Normalde böyle saçma bir yoruma asla cevap yazmazdım da şunun gibi saçma bir yorumun altında kalmak ta istemem.
Dostum kimlik kartında İslam yazan herkes din dersi almak zorundadır kuralını ben koymadım. Derdini bu kuralı koyanlara anlatabilirsin veya gidip kimliğini yeniletebilirsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı