Ülkemizin Güç Zehirlenmesi

Savaş olursa etrafta nükleer bombalar uçuşmayacak. Rusya doğalgazı keserse hem ısınma hem de elektrik sıkıntısı çekeceğiz. Çünkü elektriğin çok yüksek bir bölümünü Rusya'dan aldığımız doğalgazdan üretiyoruz. Önce enerji bağımsızlığımızı sağlamamız lazım. Şu nükleer santrali doğru düzgün işletirlerse aslında çok işimize yarayacak.
 
Savaş çıksın demiyorum ama düz mantık ile yorum yapmayın. Nükleer füze atarak topraklar alınabilseydi çoktan dünyada 5 devlet kalırdı. O füzeleri atsalar dünyada yaşamın olmayacağı belli. Nükleer santralde sızıntı olduğunda dünyanın öbür ucundan hissediliyor. Rusya zaten ekonomik krizde, Avrupa ülkeleri ambargo koymuştu sürüyor mu bilmiyorum. Rusya'nın ekonomik krizde olması ve avrupa'nın güneş enerjisine geçmesi onları bu konuda kısıtlıyor. Ruslar ve Türklerin aralarında bağlantı var :) Kötü olaylar tabi var ama iki ülkenin insanları birbirine çok sıcak. Bizim kendimiz bağımsız savaş araçları üretmemiz gerekmiyor, Nato ülkesiyiz ve nato'nun projelerinde bizde yer alıyoruz. Böylece işi daha kolay şekilde hallediyoruz. Şuanda askeri alanda hızlıca kat etmeye başladık. Ülkemizde bor rezervlerini biliyorsunuz, diyelim Rusya bizi çok rahat bir şekilde ezip geçecek, Amerika ve diğer devletler Rusya'nın geleceğin enerji kaynağından biri olan boru almasına izin verir mi ? Tabi ki de vermez. Hani Nato bizi bırakır diyen komplo teoricileri oluyor ya onlar için söylüyorum. Diyelim savaş çıktı Nato bizi bıraktı ( öyle bir şey olamaz ) Rusya bize tek mi atacak. Savaş çıksa şuan ki ekonomik durumundan ve alacağı zarardan dolayı karlı çıkmaz. Böyle bir olasılık söz konusu değil. Ekonomik alanda olan şeylerden söz etmiyorum bile :D İş ortaklıkları ile dolu. Zamanı gelince çıksa çıksa biyolojik savaş olur onuda anlayamayız. Bize karşı değil yani tüm savaşlar bu yöntemle olabilir.
 
Bizim milletimiz kendi çok yükseklerde görüyor malesef. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda dünyaya karşı savaşıp kazanmamızla övünüyoruz. Fakat şimdi öyle bir savaş olsa eminim ki sadece fakir ailelerin çocukları savaşa gidecek. Zenginler bedelli yapacak. Bizim Rusya'yı karşımıza almamız çok zor. Adamlar bizden kat kat güçlü bir orduya sahip. Silah sayıları bizimkilerin belki de 10 katı. Ayrıca doğalgaz, buğday vs. her şeyi onlardan alıyoruz. Onları karşımıza alırsak eğer aç ve soğukta kalırız.
 
Benim bu olaylar kapsamındaki iddialı bir tahminim var. Devleti yöneten kişinin sonu Saddam ile aynı olacak. Zamanında Saddam gaza gelip Kuveyt'e girdiği an nasıl taklaya uğramıştı ? Bazı arkadaşların yaşı pek büyük değil, belki de anlamazlar. Bu işin sonu hiç iyiye gitmiyor. Tarihin II.Saddam'ı olabilir.

Ha bu arada Rusya'ya kafa tutan arkadaşlar bir kez daha düşünsün. Tarihi bir kenara bıraksın ve şu an ki dünya teknolojisine baksın bir de bizim teknolojimize. Ülkenin durumu ekonomik, siyasi, askeri yönden hiç de tatmin edici değil.
 
Benim bu olaylar kapsamındaki iddialı bir tahminim var. Devleti yöneten kişinin sonu Saddam ile aynı olacak. Zamanında Saddam gaza gelip Kuveyt'e girdiği an nasıl taklaya uğramıştı ? Bazı arkadaşların yaşı pek büyük değil, belki de anlamazlar. Bu işin sonu hiç iyiye gitmiyor. Tarihin II.Saddam'ı olabilir.

Ha bu arada Rusya'ya kafa tutan arkadaşlar bir kez daha düşünsün. Tarihi bir kenara bıraksın ve şu an ki dünya teknolojisine baksın bir de bizim teknolojimize. Ülkenin durumu ekonomik, siyasi, askeri yönden hiç de tatmin edici değil.
Allah akıl fikir versin baştakin zata. Dediğim gibi baştaki zat kendisini Osmanlı Şah'ı sanarsa sonumuz hayır değil. Saddam'dan daha beter olur.
Bu gün artık doğrudan doğruya savaş olmaz. Sovyet'in göçtüğü gibi soğuk savaşlarla ülkeleri mahvederler. Yüksek ihtimal PYD-PKK'yı maşa olarak kullanırlar.
 
Bir kere mermi ile falan savaş çıkmaz. Ayrıca nedir bu Rus hayranlığı? Atatürk gibi 7 düvele meydan okumuş ve ülkenin her şeyine el koyulmuş bir haldeyken bütün düşmanları yendik biz. Siz sadece tanklara, silahlara bakacaksanız gidin Rusya adına savaşın.
 
Hayranlık değil. Gerçekçiyiz sadece. Ve lütfen gelip de bir kişi daha Kurtuluş Savaşı demesin. O zaman "Ya istiklal ya ölüm." diyorduk. Şimdi ne için savaşacağız ? (Çıkacak olsa) Koca bir hiç. Şu an böyle bir şey olsa, Kurtuluş Savaşı gibi bir ortamın oluşmayacağı muhtemel. 7 düveli yeneriz, ezeriz, geçeriz de yanlış bir mantık. O günler eskide kaldı. Ya biz de eski kalıp kendi kendimizi yok edeceğiz, yada bizler de kendimizi yenileyip gerçeklerle yüzleşeceğiz. Herkes istediğini seçmekte özgür sonuna kadar.
 
Saddam nato ülkesi olan devleti yönetmiyordu. Devletin kötü adımları olabilir ama uçak ile ilgili veya açıklamalarla ilgili bir yanlış yok. Bizim teknolojimiz değil, natonun teknolojisi ve bizim toprağımız değil nato'nun toprağı. Emekli komutanlar ve balyozdan içeri giren İlker başbuğ bile bu adımlarımızın doğru olduğunu söyledi. Amerika'nın enerji politikasına bakın; adamlar asker kullanmadan, sadece yönetim kısmı ve o ülkeyi kollayarak yarı yarıya pay alıyor. Onların boru çıkarmaları için, orada devlet ve asker olması gerekiyor. Kendi askerlerini kullanmıyor. Zamanı gelince bizi kullanmaya ihtiyaçları var.
NATO - Vikipedi Biz koreye can sıkıntısından gitmedik. Nato'da askerlerimiz de yok yere orda değil.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı