Kiril Alfabesi'ni Türkçe'ye çevirmek

ksk_tech

Hectopat
Katılım
28 Eylül 2015
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Elimde Rusça yazılmış bir kullanım kılavuzu mevcut. Yazı karakterleri Kiril Alfabesi ile yazılmış ve ben bunu Türkçe'ye çevirmek istiyorum. Translate kullandığımda, Kiril Alfabesiyle yazılmış cümleleri kopyaladığımda karekterler bozuluyor ve dolayısıyla çevirilmiyor bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca bunun için Windows 10'a Kiril Alfabesini mi kurmak gerekiyor ? Teşekkürler herkese...
Yeni_Bit_E_lem_Resmi_3_.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Metin Rusça bunda hemfikiriz. Bu dil kiril alfabesini de kullandığı için başlığı o şekilde yazdım. Translate ve diğer çeviri programlarına bu metinden kelimeler kopyaladığımda karekterler düzgün görünmüyor. Bu metin benim elimde Pdf formatında mevcut. İçinden bir kelime kopyaladığımda karekterler, "ЭКСПЛУАТАЦИЯ" yerine şöyle çıkıyor; "ÇÌÛÚ?ÂÌÌËÈ ¯‡?ÌË?."
Özetle; elimde böyle yazılmış bir Pdf mevcut. Ben bunu nasıl Türkçe' ye çevirebilirim ?
 
Kaydetme felan yok. Ben dökümanı açıp içinden bir kelimeyi kopyalıyorum ve o şekilde görünüyor yazı.

Dediğiniz linkten dökümanı seçip çevir dedim epey bekledikten sonra error verdi. Döküman büyük çevrilemiyor dedi.
 
Murat bey sizin paylaştığınız müşteri kullanma kılavuzu bende mevcut zaten. Benim paylaştığım döküman farklı (servis el kitabı) ama teşekkür ederim yine de yardımcı olma isteğiniz için. Dökümanı komple değil de cümle cümle çevirsem yine benim işime yarar. Bunun için site veya program önerebilir misiniz ? Ayrıca ben bu dökümanı parça parça böldükten sonra da çeviri yapamadım. 4 sayfa böldüm içinden onu da çeviremedim mesela. Programla Word belgesine çevirdim yine karekterler bozuldu. Bir de dosyayı paylaştığım linki silebilirmisiniz rica etsem. :)
 
Son düzenleme:
Parça parça denemedim. Word'e dönüştürmeden önce windows'a dil paketi yükleyin Rusça. Office varsa dillerden Rusça da ekleyip kaydedin. Sonra çevirme işlemlerini yapın. Babylon veya internette pdf translate yazarsan bir çok site çıkar onlardan deneyebilirsin.
Örnek olarak buradan deneyebilirsin;
Free Translation and Professional Translation Services from SDL
5 MB sınır var. Rusya'dan İngilizceye. Sonra İngilizceden Türkçe'ye deneyebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı