Windows 10 Yüksek CPU ve Disk Kullanımı

Alialan

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2015
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 8'den Windows 10'a geçiş yaptım, CPU %60-80 disk kullanımı %100'e kadar ulaştı sonra Windows 8.1'e temiz kurulum yaptım sorun devam ediyor. Bazen ekran gidip geliyor, sorun hard disk'te olabilir mi?
Yorumlarınızı bekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • örnek 1.png
    örnek 1.png
    17,4 KB · Görüntüleme: 294
  • örnek.png
    örnek.png
    21,1 KB · Görüntüleme: 207
  • örnek 2.png
    örnek 2.png
    18,9 KB · Görüntüleme: 212
  • örnek 3.png
    örnek 3.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 329
Kardeşim eğer sadece disk %100 ise diskini güvendiğin bir bilgisayarcıya bakıttır. Ömrü tükeniyo olabilir. Bende aynı sorunu yaşamıştım hdd değiştirdim.
 
Disk %100 ama diski kullanan nedir resimden göremiyoruz. Ters sıralama yapmışsınız. Temiz önyükleme yapıp farkı gözlemleyin. Temiz önyükleme bilgisayar başlangıcına yerleşen programları kaldırır. Örneğin adobe acrobat update service tamamen gereksiz bir servis. Boş yere çalışıyor. Zaten Adobe Reader açınca kendisi otomatik güncelleme araması yapıyor.
 
Özellikleri devre dışı bıraktığım zaman da aynı olur yavaş yavaş %100 çıkıyor sonra düşüyor tekrar çıkıyor açılırken ve yeniden başlatınca geç açılmaya başladı

Kardeşim eğer sadece disk %100 ise diskini güvendiğin bir bilgisayarcıya bakıttır. Ömrü tükeniyo olabilir. Bende aynı sorunu yaşamıştım hdd değiştirdim.
Cpu 60-80 oluyor harddisk %100'ü buluyor hd tüne pro görüntülerini paylaştım sorun hdd mi
 

Dosya Ekleri

  • örnek 4.png
    örnek 4.png
    11,4 KB · Görüntüleme: 316
  • örnek 5.png
    örnek 5.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 331
Temiz kurum yaptım güncellemelerde tam ana kartta yeni sonuç aynı cpunun yükselmesi harddisk'ten mi kaynaklanır
 
Temiz kurum yaptım güncellemelerde tam ana kartta yeni sonuç aynı
Güvendiğin bir bilgisayarcıya bakıttır o zaman kardesim. Benim hdd aynı durumdaydı. Bootloader virüsü bulaşmış

Hdd zorlandığı zaman cpu ya aşırı yük biner kardeşim özellikle bootloader tarzı virüs bulaştı ise silinmezde sistem açılışta direk aktif oluyor.
 
Tarama yaptım virüs bulunmadı temiz kurumda da virüs bulaşmış olabilir mi siz nasıl çözdünüz durumu

Bootloader virüsü kolay kolay bulunamıyor. Bende bulamadım. Sistem hdd %100 kullanıyor zamanla sistem ağırlaşıyor. 1-2 ay geçtikden sonra sürekli mavi ekran vermeye başladı. Tanıdığım bilgisayarcı vardı ona götürdüm. Hddnin öldüğünü söyledi. Uygun bir hdd ile değiştirdim.
 
Açılışta ve yeniden başlatmada geç açılmaya başladı ara ara takılmalar oluyor bir de ekran kararıp geri geldi sorun hdd de o zaman
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı