Garanti için Vatan PC mi yoksa servis mi ?

İnşallah yine değişim verilir ve aldığım firmadan bu sefer MSI alacağım.
Ya o kadar nefret ettirdiler ki verdikleri ya da veremedikleri servis hizmetiyle. Asrock alırım, Foxconn alırım, Sapphire alırım. Asus almam!

Elektrik - elektronik şans işidir. Tüm ürünlerim "Asus" sıfır sıkıntı.
İnşallah sıfır sıkıntı ile devam edersiniz. Servis sürecini yaşamazsınız. Ben sadece yaşadıklarımı yazıyorum ki insanların yolu servise düşerse ne ile karşılaşacaklarını bilsinler.
 
Ben servis süreci yaşadım. Kısaca anlatayım. Ben "Babalar Günü'ne Özel" %30 indirim olunca "Vatan Computer'e" gittim. Asus K55V serisi bir laptop aldım. Ekran'da kararmalar oldu. Arızanın iki adet videosunu çekip kanıt olarak yolladık. 1 Hafta sonra bir telefon geldi. Paranızı iade alabilirsiniz veya o fiyata istediğiniz ürünü alabilirsiniz. Bende gittim tekrardan aynı modelin sıfırını aldım. Şu an onunla yazmaktayım. İyi sosyaller. Sorun ise ekran kartı yuvasına tam oturmamış. Fabrika hatası.
 
Ki şöyle de bir durum var. İkinci kartımda arızalı çıktı. Kartı garantiye gönder. Değişm raporu gelsin. Yeni kart için firmaya git. Tekrar kartı sisteme tak. Bir ton emek et ve yine bozuk çıksın. Aradaki zaman kaybına mı üzülürsünüz, sistemi kullanamadığınıza mı? Neyse konu dışına çıkmayalım. Asus bana ve benim çevreme uzak Allah'a yakın olsun.

Geçmiş olsun ne diyim. Merak ettiğim nokta aynı üründe yine ekransal sıkıntılar çıksaydı tepkiniz ne olurdu?
 
Ben de geçen Pazartesi gönderdim servise. Salı günu ellerine ulaştı. Aynı şekilde beklemede yazıyor. Bekledikleri ise 2011v3 işlemci bekliyorlar. :)
Asus ve ellerinde işlemci yok. Saçmalığın daniskası. Koskocaman ASUS işlmeci bekliyor. Tek kelime ile rezalet.
Şikayetim ise sizinle aynı. B1 RAM slotu çalışmıyor. İlk X99 Deluxe'te RAM, XMP aktif edince 3000MHZ'de çalışmıyordu. Derken değişimden yine X99 Deluxe aldım. Bu sefer de RAM slotu problemli. Bundan Asus almak mı tövbe ettim. Ve bir kaç tane daha problem yaşayan arkadaş gördüm. Asus'un X99 serisi problemli.
Artık Asus ne alırım ne de aldırtırım! En iyi reklamı müşteri yapar.
Her zaman asus anakart alıyordum, bundan sonra iki kere düşünüp öyle alacağım. Keşke evga aldaydım, evga birebir değişim yapıyor en iyi servis evganın ama yurt dışındaki evganın.

Umarım fazla bekletmezler hocam, resmen saçmalık hiç mi ellerinde işlemci yok bu nasıl şey anlamadım, daha önce hiç ki bu anakart için işlemci almamışlar.
 
İnşallah en kısa sürede işlemci temin ederler de sorunlarımıza çözüm buluruz.

Siz yine iki kere düşüneceksiniz. Ben olayı kökten çözdüm.:LOL::LOL::LOL:
Bir daha alamayarak.
Şimdi ki aklım olsaydı, Evga x99 clasified alırdım. Rampage v extrem deki, o.c. Panel ve sata express portları hiçbir işime yaramıyor zaten. Evga servis olarakta çok iyi , yurt dışından alsaydım direk gönderip yenisiyle değişim yaparlardı.


Asus'un ismi var o kadar.
 
Ben de artık farklı alternatiflere yöneleceğim. MSI, EVGA gibi.:)
Aslında kullanmayacağımız özelliklere para veriyoruz boşu boşuna. :(
Aynen hocam, haklısınız banada ders oldu.

@Pikachu.34
Ekrem hocam, bugün online chat ile asus servisle konuşup anakart neden beklemede diye sordum.

İşlemci bekliyorlarmış, koskoca serviste nasıl işlemci olmaz dedim şaşırdım asus da işlemci yok.

Yurt dışından geliyormuş, talep etmişler bekliyorlar.
Bana söylediklerine göre , eğer 20 iş günü içersinde işlem yapılmazsa yasalar gereği bana yeni anakart göndericeklermiş. Umarım öyle olur, tamir edebileceklerini zannetmiyorum.

Sizin x99 deluxe daha önce yenisiyle değişildi mi hocam ? Değişliyse servis kendisi mi size yeni anakart yönderdi Yoksa aldığınız yerden mi aldınız ?
 
Merhaba @RazerMamba, dün ben de aradım Asus'u. Aldığım cevap aynıydı " İşlemci bekliyoruz." . Tabi sinirlendim web sitelerinde " Bize ulaşın." kısmı var. Oraya ağzımı geleni saydım saygı çerçevesinde.

RAM slotları tamir edilebilir bir arıza değil bildiğim kadarıyla.

20 iş günü içerisinde ürünü yapamazlar ise kanun gereği yenisini vermek ile yükümlüler ve bu Asus'a özgü değil bütün ürünler firmalar için geçerli.

X99 Deluxe kartımı Asus bana göndermedi. Bir gün baktım internet sitesinde "Onarım tamamlandı." yazıyor. Aradım kendilerini ürünü yapamadıklarını, değişim/iade raporu göndereceklerini söylediler. Cuma günü aramıştım. Pazartesi ya da Salı günü elime rapor UPS Kargo aracılığıyla geldi. Daha sonra aldığım firmaya gittim. ( Vatan Bilgisayar'dan alınmış ben bir arkadaştan ikinci el almıştım. Ki asla Vatan'dan alış veriş yapmam. :) Vatan Bilgisayar ise Asus ile iletişime geçiyor. Raporun doğruluğunu tespit ediyor. Dikkat edin eğer hafta sonu rapor ile Vatan'a giderseniz mağdur olursunuz. Çünkü Asus hafta sonu çalışmadığı için iletişim kuramıyorlar. Tavsiyem hafta içi erken gitmenizden yana eğer erken giderseniz gün içerisinde raporunuzu Topkapı şubesi onaylıyor ve Vatan size nakit iadesi yapmıyor. Saçmalık ama yapmıyor. Neyse fatura tutarınız kadar size indirim kuponu ya da hediye çeki veriyorlar ve Vatan bünyesinden ne isterseniz alabiliyorsunuz. İnşallah ellerinde aynı üründen vardır. Eğer aynı ürün yoksa başka bir ürün almak zorunda kalıyorsunuz. Tecrübe ile sabit. Güç bela ellerinde kalan bir X99 Deluxe varmış. Tokat mağazasında oradan istediler buraya geldi falan.

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayınız dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. :)

İnşallah en kısa sürede hem siz hem de ben değişim raporumuza kavuşuruz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı