Karadelik Nedir?

Katılım
31 Mayıs 2015
Mesajlar
2.086
Çözümler
6
Merhaba arkadaşlar,

Karadelik hakkında uzun süren bir araştırmam oldu fakat yok, hiçbir şey bulamıyorum, anlaşılamaz bir olgu. Hala çözemedim. Sizler de yardım etseniz, fikirlerimizi paylaşsak?
 
Evet, haklısın. Ömrünün sonuna gelmiş, yakıtı tükenmiş yıldızların dış katmanlarını süper nova patlaması ile uzaya püskürtüp çekirdeğinin kendi içine çökmesi ile oluşur.
 
Varlığı sadece matematik hesaplarına dayanıyor, ispatlanması imkansız gibi bir şey, ışığı bile içine çeken bir şeyi nasıl tespit edebilirsin.
 
İşte bende bunu araştırıyorum, diğer arkadaşların dediklerini zaten biliyorum. Çok ilginç bir şey yaa.
Hocam karadeliğin ışığı içine çekmesini araştırıyorsan düzgün bir bilgi bulman nerdeyse imkansız. Ölünce Allah'a sorarsın artık ne diyeyim :D
 
Konu ile alakadar olarak bir yorumda daha bulunmak istiyorum, karadeliğin tanımını yapmış arkadaşlar, fakat bu terim bana göre matematikteki 0 eleman gibi bir şey, tek eksiği, bazı cisimler yutulduktan sonra tekrar çıkabiliyor ve bilmeni istediğim başka bir bilgi ise, karadelikler çarpışma anında, uzayı belirli bir sınır çerçevesinde uzatır. Bu da evrenin sonsuz olduğunu ve bundan 14 milyon ışık yılı uzakta evrenin sona ermeyeceğini anlatır. Karadeliklerin dünyamıza yaklaşması çok korkunç bir son olurdu gerçekten, dünya uzayıp, yerin gökle bir olduğunu düşünün, hepimizin acı sonu olurdu.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı