İnterstellar Ve Karadelik Zamanda Yolculuk

Stephen Hawking vs Albert Einstein

  • Stephen Hawking

    Oy: 6 18,2%
  • Albert Einstein

    Oy: 27 81,8%

  • Oy verenlerin toplamı
    33
Katılım
26 Ocak 2016
Mesajlar
163
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnterstellar bir filmdir ama içerisinde bir sürü bilim var. Hatta İnterstellar Science diye bir kitabı var. İnterstellar solucan deliğe gitmek için kütleçekim sapanlarını kullandı ve kara deliğe geldiğimiz zaman bilim karmakarışık olur çünkü sen bir başka bir boyut girdiğinden dolayı. Zaman farklı gelecek farklı o yüzden kara deliğin içerisinde girmedikçe sürece hiçbir şey bilemeyiz ama zamanda yolculuk yapabiliriz. Şimdi plastik fışkiye olsun içerisinde su aksın ve su ilerlerken aksın bastırdığımız zaman su ilerlemeyecektir su zaman olsun ve zaman ilerlemediği su bi zaman sonra patlayacaktir. Aynı karadelikte de öyle. Karadelik o kadar kütleliki düşünemezsiniz ve kara deliğin içene girdiğimizde tabiki iki kara delik üst üste olması lazım ölmemek için. Çünkü Nötron yıldızlardan direkt ıçabilirsiniz ama direkt aşağı düşdüğümüz zaman bizim için ilerliyormuş gibi gelir ilerlemez. Zaman sanki geriye sarıyormuş gibi olur çünkü siz fışkıye içerisindeki bir susunuz. Zaman da geriye ve kara delikte ölmemek için 2 karadelik üst üste gelip oradaki başka yerden çıkabilirsiniz. Tabii ki bu olaylarda kurgu var ama emin olun çoğu doğrudur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim "Interstellar" gibi filmler veya buna benzer diziler bilim-kurgudur. Yani her ne kadar içinde bilim sözcüğü geçse de gerçek bilimin yapıldığı filmler değildir ki bu bazen belgesellerde bile olmaz. Yani bilimkurgu filmlerinden bilim öğrenilmez. Solucan deliği, paralel evrenler veya karadelik içine girersek ne olur gibi olaylar kurgusaldır. Yani bilimsel bir değeri yok. Mesela Michio Kaku bunun üzerine bir sürü kitap yazmış. Ama bunlar fizikçinin çerez niyetine yaptığı bir zihinsel uğraştan ileriye gider mi tartışılır.

Ayrıca Einstein ve Hawking'i kapıştırır gibi anket koymanı da anlamış değilim. Bilimde kapışma, vs gibi olaylar olmaz.
 
Malesef yanlış biliyorsunuz. Siz belgeselleri baş aşağı mı izliyorsunuz? Biraz düşünün. Htta Cristopher Nolan bilimden sapmaması için Kip Thorne uyarıyordu galiba. Yanlış izliyorsunuz belgeselleri. Bu arada Stephen Hawking vs Albert Einstein çarpıştırması olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilim tek bir amaca hizmet eder insanlığın ortak faydası. Bu amaca giden yolda herkes farklı bir yol seçebilir ve karşılaştırılabilir olan şey bu seçilen yoldur amaç değil. Sonuç olarak amaçlar aynı yollar farklı.
 
Anket ne alaka ?
Birisi sadece teori üretip duruyor kanıtlanmış 1 teorisi var o kadar teori içinde
Diğeri ise teoriler üretti ve ürettiklerini kanıtladı. Evrenin sırlarını ortaya çıkardı.
Kıyaslamak bile gereksiz bir olay.
 
Yazdıkların çok karışık tam bir şey anlamadım. Galiba zamanda yolculuk yapılabilir mi gibi bir soru soruyorsun. Bana kalırsa zamanda şuan durduğunuz yerden 100 yıl ileri veya geri gidemezsiniz ben buna inanmıyorum zati bir çok bilim adamı da inanmıyor. Ama şu var bir gün ışık hızın da giden bir makine yapabilirsek diyelim ki yaptık. Bindik makineye bizden 1 ışık yılı ötede ki bir gezegene gittik ve geri geldik ama birde baktık ki bizim gidip gelmemiz 10 yıl sürmüşken dünyada 300 400 yıl geçmiş neden çünkü biz ışık hızında hareket edeceğimiz için zaman bizim için dünyaya oranlar çok yavaş akacak al sana zamanda yolculuk. :D
 
Solucan deliği ve kara deliklerde zaman-mekan kavramı ortadan kalkar. Bu yüzden ilk mesajda da anlattığınız gibi zaman kavramı ortadan kalkar ve yaşanmış olayın zamanı diye bir kavram kalmaz. Ayrıca iki bilim adamı arasında nasıl bir anket yaptınız onu anlamadım. Yani ikiside birbirini çürütmüyor bildiğim kadarıyla:) Ama böyle bir konuya ünlü gökbilimci Carl Sagan' da dahil edilmeliydi bence:)

Cosmos belgeseli Carl Sagan çalışmalarına dayanıyor bildiğim kadarıyla. İzlemeyenlere tavsiye ederim yeni versiyonundaki Neil deGrasse Tyson'ın hazırlayıp sunduğu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı