İnternet Kafe Açmak İçin Neler Gerekli?

Rypione

Hectopat
Katılım
22 Nisan 2015
Mesajlar
46
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternet Kafe açmak için neler gerekir, masraflar nelerdir? İnternet, bilgisayarlar vb. gibi madde madde yazarsanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Berk :) İlk önce 8-10 tane bilgisayar, 5-6 tane güncel konsol. Koltuk, güzel bir dükkan. Rahat koltuklar diyebilirim. Tavsiye etmesemde orjinal alamayacağın için korsan oyunlar.
 
Bilgisayarlar ve masalar. Rahat oturulacak sandalyeler. Güvenlik kamerasının olmasını öneririm. Fiyatlar biraz sana bağlı. Senin bütçen önemli. Eğer üst seviye sistemler olacak bütçenin yüksek olması gerekir.
 
Nerede, ne kadar büyüklükte, kitle kim?
Nerede olduğu önemli çünkü kasabalık bir yerde açarsanız gelenlerin hepsi LoL, Metin 2, GTA SA gibi oyunlar oynayacağından İ3 4160'lı ekran kartsız bir sistem yeterli gelir ve PC başına 700tl gibi bir mastaf fazlasıyla yeterlidir. GTA 5'i de 800x600'de 30FPS oynamak onların bir çoğuna göre en iyi oyun keyfidir. Ancak şehir içinde açarsanız mecburen en az GT 9800 ve İ3 4130 koymak zorundasınız.
Tam bir fiyat söylememiz için dükkanın ne kadar büyüklükte olduğu da önemli. Tek katlı 100m2 bir yer farklı masraf, 3 katlı 200m2 yer farklı masraf.
Kitlenizin kime yönelik olacağı da önemli. Şimdi tek katlı, duvarları çatlak bir yerde Intel HD Graphics'li ve basit ev mouselu bir sistem ile her kesime hitap ederseniz fiyat ucuzlar, GT 9800 ile oyunculara hitap edip Everest SGM-X6 gibi mouselarla turnuvalara yönelik bir kafe açarsanız farklı ödersiniz.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
İnternet kafe devri bitmek üzere, eğer açmayı düşünüyorsanız oyunculara yönelik olmak zorunda. E-spor turnuvalarının düzenlenebileceği konforda bir mekân oluşturabilirseniz güzel paralar kazanabilirsiniz ama bunun için baya bir sermaye lazım. Merkezi bir yerde olmasıda önemli.
 
Şu zamanda internet kafe açacaksan eğer akıllıca hedef alabileceğin kitle E-Spor oyuncuları olmalı. Riot gibi firmalarla anlaşıp turnuvalara ev sahipliği yapmalısınız ki bunu da ancak kaliteli bilgisayar ve malzemelerle yapabilirsin. Bundan 10 yıl önce ne kalite önemliydi ne mekan şimdi internet kafeler çok oldukça azaldı dolayısıyla ayakta kalmak için müşteri memnuniyeti göz etmen şart.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı