Sunucudan bulaşan virüs

adn1925

Kilopat
Katılım
7 Ocak 2015
Mesajlar
1.377
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. İndirdiğim bir dosya sonucu bilgisayarıma bulaşan virüs beni hayattan bezdirdi. Lütfen yardım edin. Konu ile alakalı bir resim koyuyorum belki yardımcı olur.
Sistem tarama 1 : GSI6_ADN_adn1925_05_31_2016_16_42_37.zip — RGhost — файлообменник
Sistem tarama 2 : Scan_2016-5-31-16-59.txt — RGhost — файлообменник
Düzenleme : Tarama 2 yi yaptığımda dosyaları sil dedim şuan Windows açılmıyor, anakart yazısı geçtikten sonra siyah ekran geliyor ve öyle kalıyor ama ekranda fareyi oynatabiliyorum.
@Murat5038
@THE_MILLER
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    75 KB · Görüntüleme: 373
Son düzenleme:
Öncellikle raporları paylaştığınız iyi olmuş lakin kendi başınıza hareket etmeniz de o kadar ironik. Herdprotect, Hitman, Hijackthis gibi programlar ileri kullanıcılar içindir, sisteme zarar verebilirler. Siz de böyle bir durumla karşılaşmışsınız. Güvenli moda girebiliyorsanız yönetici olarak sfc/scannow komutunu çalıştırın. Hiçbir şekilde sisteme erişiminiz yoksa, sisteminize uygun Windows kurulum dosyası ile boot ederek sisteminizi onarın.

Edit: Raporları inceledim, karamsar olmak istemem lakin gdiplus gibi sistem dosyalarını silmişşiniz. Yaptığınız silme işleminden sonra sisteminizi kurtarmak mümkün olmayabilir. Üstatlar daha açık bir yorum yapacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi kurtardım şuan ama virüs ile uğraşmayıp boot etmeyi düşünüyorum.

Şuanda sistemi boot etmeyi düşünüyordum fakat bazı dosyalarım dolayısı ile bu kararımdan vazgeçtim virüs hala bilgisayarımda bir yerlerde fakat bulamıyorum.
 
Raporları verip cevabımı beklemeden kafana göre iş yapmak bu tür sorunlara yol açar. Zaten rehberde yazılanları doğru okumuyorsunuz alışmışsınız resimlere bakmaya. Orada ne yazmışım? "Söylenilenleri kaldırın, söylenenleri yapın" ibareleri var. Birşey söylenmeden işlem yapılamaz. Verdiğim birkaç rehber ya özel durum ve kişiler içindir. Yada kullanımı bilen kişiler tarafından önerilmedikçe kullanılmamalıdır. Benim paylaşabileceğim çok yararlı programlar var ama sosyalde çok kendi başına iş yapmaya çalışan insan var hatta söylediğimiz halde bile. O yüzden paylaşmıyorum.

Sistem açıldıysa güncel raporları paylaşın.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı