Bira Bağımlılığı

Öncelikle bu bir bilimsel çalışma sonucu değildir. Beyine zarar verdiği ile ilgili bir çalışma yok. Aşırı kullanımı karaciğere zarar verebilir. Fakat biraz araştırırsan aşırı olmamak maksadı ile kullanılan alkolün başta kalp olmak üzere dolaşım sistemine katkısı olduğunu görebilirsin.
 
Arkadaş ortamında 2-3 haftada bir yapılan alkollü buluşmalar bende rahatlatma yaratıyor. Biz içtiğimiz zaman dozunu kaçırdığımız için içimizde ne var ne yok döküyoruz masaya (yanlış anlamayın dertleşiyoruz :)). Aslında bira bağımlılığı zor bir olay. Alkol oranı düşük olduğu için sarhoş etmesi bayağı zor. Sadece zevk için içilecek bir içecek bence.
Resminden anladığım kadarıyla daha çok gençsin. Sigara içerek akciğerlerine ve vücuduna zarar vermen yazık değil mi sence bu yaşta ?

İçen ölüyor da içmeyen ölmüyor mu?
İntihar eden ölüyor da etmeyen ölmüyor mu ?
 
Kimseye alkol içmesi için tavsiye vermek doğru değil ama eğer içecekseniz de belli süreler içinde ve az miktarlarda için. Örneğin 330 mL bira bir kadeh şarapla (150-160 mL) yaklaşık aynı miktarda alkol içerir ve her birinin içim süresi yaklaşık 40-45 dakikadır. Bir kadeh şarabı 5-10 dakika gibi bir sürede içerseniz karaciğer enzimleri doygunluğa ulaşacağından yoğun sarhoşluk hissiyle karşılaşmanız muhtemel. Arkadaşlarınızla konuşa konuşa, yavaş yavaş için içecekseniz.
 
Bira içsin veya içmesin beni bağlayan bir durum yok, kimseye içtiği şey yüzünden karışmak haddime değil.
Ancak Müslüman bir genç ise en azından alkollü içecekler ile arasına biraz mesafe koymasını önerebilirim. Benim gibi, özel günlerde, arkadaş ortamlarında ve tadını kaçırmayacak miktarda tüketmesini tavsiye edebilirim. Bağımlılık dediği şey ise tamamen gençliğin verdiği heves, kendi yaşıtlarında alkollü içecek tüketmek maharetmiş gibi anlatılır, hepsi bu :)

Tek başına, sırf içmek için içersen biz sana ayyaş deriz. Ancak arkadaş ortamında ve yukarıda da belirttiğim gibi tadını kaçırmayacak miktarda tüketirsen en doğrusunu yapmış olursun.

Şunu da belirteyim ki ; Kimsenin, alkol tüketmeyen ve önermeyen birine yobaz muamelesi yapmaya hakkı yoktur, bu muameleyi yapanlar önce kendilerine bir dönüp baksınlar, saygılar :)
 
Şalgam öneren forumdaşlarımız Rakıdan rahatsız oluyorlarsa Rakıyla su yerine şalgamı tercih edebilirler. Tarafımca test edildi ve onaylandı, Şalgamın hafif acı tadı ağzınızın tadını hemen değiştiriyor ve ikisi birlikte daha güzel gidiyor :)
 

Dosya Ekleri

  • 13781948_1127919917274915_6390267728439973451_n.jpg
    13781948_1127919917274915_6390267728439973451_n.jpg
    38,8 KB · Görüntüleme: 187
Yılda 1 defa bir arkadaşım ile 35 cc rakı içiyoruz. Ben bağımlılık yaptığına ya da yapabileceğine inanmıyorum. Tadı leş gibi zaten.
 
Ben turizmde çalışıyorum. Burda yabancı aileler 14-15 yaşına gelmiş çocuklarına kola ile karıştırıp bira içiriyorlar. Biliyorlar ki ilerde içme deseler de içecek çocuklar. Kendi bildikleri gibi öğretmeyi daha uygun görüyorlar. Bizim toplumumuzda ise içki her halükarda kötü olarak anlatılıyor. Kesinlikle içilmemesi söyleniyor. Aileler tarafından da sonu şiddete kadar gidebilen baskılar uygulanıyor. Ama ilerde bizim çocuklarımızın da çoğu alkol almaya başlıyor.

Anlatmaya çalıştığım şey bizim ailelerimizin de bize içki içmeyi öğretmesi değil. Kesinlikle değil. Anlatmaya çalıştığım şey içmememiz için bu kadar baskı yapılması. İçkinin kötü olduğunu her aile çocuklarına öğütlemelidir. Bu onların görevi ve sorumluluğudur. Ama sonuç olarak karar gene çocuklara bırakılmalıdır. Bir insana iyi yada kötü herhangi bir şeyi yapmaması için baskı yapılırsa, o insanın bunu yapma isteği artar.

Son olarak şahsi fikrimi söylüyorum. Ben babamın bana içmeyi öğretmesini çok isterdim. Karşılıklı rakı sofrasına oturmayı çok isterdim. Ama babam bana hep içkinin kötü olduğunu öğütledi. Sonuç olarak ben bunu yazarken bira içiyorum. Hayırsız evlat mı oldum? Belki evet, belki hayır...
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı