Realtek PCIe Family Controller Sürücü Sorunu

ColdNevald

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2016
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler.
1 gün önce temiz bir Win10 kurulumu yaptım. Dizüstü bilgisayarım daha önce BIOS kilitlenmesi yüzünden servisteydi. BIOS güncellenip geldi.Bugün ethernet kablosu takmak istediğimde çalışmadığını gördüm. Aynı şekilde arkadaşın PC'ye de olmuştu, kolay bir şekilde driver kurup sorunu gidermiştik.

Ben internetteki tüm çözüm yollarını denedim ve halen bir çözüm bulamadım. Hatanın Win10 kaynaklı mı yoksa anakart kaynaklı mı olduğunu merak ediyorum. Tekrar format atmak istemiyorum. Düzeleceği garanti değil. Yardımcı olursanız sevinirim, daha ne yapmalıyım? Ayrıca K55VJ Win10 uyumlu değil diye görünebilir ama servisten önce böyle bir sorunum yoktu, gayet düzgün çalışıyordu.
Kaynak bilgisi:
  • Device PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_14471043&REV_0A\4&79661e3&0&02E3 requires further installation.
ss4.PNG

ss.PNG

ss1.PNG

ss4.PNG

ss3.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun tamir sonrası bios güncellemesinden kaynaklandığını düşünüyorum.Hard format dahil bir kaç kez format atmama rağmen düzelmedi.Asus'un sitesinden en son bios sürümünü indirip onu yazmaya çalıştım fakat versiyon old deyip güncelleme yapamadı.Sorunu hala çözebilmiş değilim.Bir bilgisayarcıya götürsem yapabileceği bir şey var mıdır?
Birde başka bir sorum daha olacak, Win10 sürümüyle çıkmış örneğin Asus X550'nin bios güncellemesini A55vj' ye yüklesem çalışır mı?
Biraz düşünüldüğünde çalışmaz gibi geliyor fakat sizinde bir fikrinizi almak isterim.
 
merhaba problemi hallettinizmi düzeldimi??

bende bios güncellemesi sonrası aynı problemi yasıyorum ne yapsam olmadı lütfen bana bilgi verirmisin nasıl düzelttin yada ne yaptın

asus k55vm
 
merhaba problemi hallettinizmi düzeldimi??

bende bios güncellemesi sonrası aynı problemi yasıyorum ne yapsam olmadı lütfen bana bilgi verirmisin nasıl düzelttin yada ne yaptın

asus k55vm


Hala aynı şekilde duruyor ve ethernet portunu kullanamıyorum.En son bir servise gösterdiğimde sorunun anakart üzerinde olabileceğini söylediler.Asus'un servisi biliyorsun ve arada geçen yığınca zaman kaybından dolayıda tekrar anakartı bozdunuz diye peşine düşmedim.Aynı sekilde bozulan orjinal anakartım duruyor, onu dış bir firmadan tamir ettirme gibi düşüncem var.
Ethernet portu lazımsa çeviriciler var ama zaten 3 tane usb port var ve tahminimce sende de doludur.
Şunuda söylemek isterim Asus'un sözde teknik servisi iş problem çözmeye gelince hiçte öyle olmadığı bilindik bir gerçek.
 
bios güncelendirmesini nerde yaptırdıysan orayala bir konussaydın benimde bios güncelendirmeden dolayı zaten garatnimde yok pazertesi sorcam düzelirse size burdan bilgi yazarım
 
bios güncelendirmesini nerde yaptırdıysan orayala bir konussaydın benimde bios güncelendirmeden dolayı zaten garatnimde yok pazertesi sorcam düzelirse size burdan bilgi yazarım

Şöyle açıklayayım;Orjinal anakartım dos ekranına girip çıkmam nedeni ile kilitlendi ve anakarta hiç bir şekilde akım gitmedi.Servise götürdüm yeni anakart takılması gerektiğini söylediler.700TL civarı para verip sıfır anakart aldım.Aynı problem bir 3 ay sonra tekrar sistem kurarken dos ekranında pc nin kilitlenmesi sonucu aynı sıkıntıyı yaşadım.Servise tekrar gittim bu sefer garantisi olduğundan garantiye gönderdiler.40 gün kadar bekledim dediklerine göre anakart fabrikaya gidip bios güncellemesinden geçmiş.(Bu anakartı bir kalıba basıp sadece biosu makine dilinde anlayacak şekilde yapılan işlem) ve geldiğinden 1 ay sonra farkına vardım.Önce windows ile alakalı sandım ama ne kadar uğraşsam kar dahi etmedi.En sonunda anakartın bozulmuş olabileceği gerçeğini kabullendim.Artık servise bile gitmeyi gerek duymuyorum bozulduğu an çöpe atacağım.

P.S. : Format işlerini ESC ye basarak easyflashtan yapmayı dene diğer türlü dos ekranında flash bellekleri görmeyecektir.Her seferinde girip çıktığında hiç bir şey değiştirmesen bile 3 defadan fazla gir çık yaparsan bios devre dışı kalıyor ve anakart akım almıyor.Aynı hatayı iki defa aynı şekilde aldım ve bunun anakartın açığı olduğunu düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı