Geliştiricilerinin %66'sı oyunlarını PC için geliştiriyor, PC son 10 yılın en baskın platformu oldu

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.775
Makaleler
2
Çözümler
89
Yer
Ankara
Oyun geliştiricilerinin %66'sı oyunlarını PC'yi hedef platform olarak kullanarak geliştiriyor. Bu sırada %35 ile PS5, %34 ile Xbox Series X/S ise PC oyunculuğunu takip ediyor.

PC oyunculuğu ve PC'yi hedefleyerek çıkarılan oyunlar son 4 yılda %58'den %66'ya çıkarak son 10 yılın en dominant platformu duruma geldi.

Aynı zamanda oyun geliştiricilerinin en çok ilgilendiği platform %62 ile PC oldu.

Bu sırada Take-Two ile Sony birbirini konsolum da konsolum diye yalamaya devam ediyor ve Rockstar çağ dışı hareketleri ile GTA 6'yı PC'ye geç çıkarıyor.

Kaynak:
asd.png

das.png




 
Bu sırada take-two ile Sony birbirini konsolum da konsolum diye yalamaya devam ediyor ve Rockstar çağ dışı hareketleri ile GTA 6'yı PC'ye geç çıkarıyor.

Yurt dışında hemen hemen her oyuncunun bir konsolu var zaten oyunu önce konsola çıkarıyorlar oradan aldırıyorlar 1 sene sonra PC'e çıkarıyorlar PC sahibi olanlar bir kez daha alıyor GTA 5'i böyle böyle birçok oyuncu 2-3 kere aldı yaptıkları çok mantıklı bir strateji aslında.
 
Konsol = iPhone. (Kısıtlama olarak)

PC = Android.

Konsollar, oyun oynamak için güzel bir yol. Ancak, PC'ler kadar çok yönlü değiller. Yenilik anlamında da geç geliyorlar hali ile. PC'de ne istersen yapıyorsun.

Onun için aynı anda birçok platforma oyunlar çıksa yeme de yanında yat.
 
Son düzenleme:
Konsola Iphone demek aşırı saçma değil mi? Kısıtlayıcılık olarak tamam ama kalite olarak bağdaşmıyor.
Konsolların 2020 yılında PC'de yıllardır var olan SSD teknolojisinin yeni nesil üstün teknolojiymiş gibi yeni nesil konsolların pazarlamasında büyük yer verildiğini düşünürsek bu konuda da Apple'a benziyorlar. Bazı şeyleri getirmek için çok geç kalıyorlar.
 
PC her ne kadar baskın bir platform olsa da oyun satışları konusunda PC konsolların bayağı gerisinde zaten firmaların çıkardıkları PC portlarını görüyoruz konsollarda ise gayet iyi optimizasyon. Yoksa Rockstar gibi paragöz firmalar ilk neden PC'ye çıkartmasın oyunlarını.
 
PC her ne kadar baskın bir platform olsa da oyun satışları konusunda PC konsolların bayağı gerisinde zaten firmaların çıkardıkları PC portlarını görüyoruz konsollarda ise gayet iyi optimizasyon. Yoksa Rockstar gibi paragöz firmalar ilk neden PC'ye çıkartmasın oyunlarını.
Aslında oyunlardan gelir elde etme konusunda da konsollar geride kalıyor. PC ve mobil oyunlar çok daha fazla gelir elde ediyor. Bu durumda da değişen oyun sektöründe de sadece Last of Us gibi oyunlar için PC geri planda kalabilecek durumda oluyor. Yoksa tüm şirketlerin para kazanmak istediği noktada mobilin ve PC'nin yükselişte olması normal. Gerçi hikaye oyunu geliştirmesine rağmen Sega gibi bazı şirketler de PC'yi ana odak haline getirdi. Rockstar'ın PC'ye geç oyun cikarmasinin tek sebebi çağ dışı kalmış olması. GTA Online'ın gelirinin çoğu PC sayesinde oldu. GTA Online 2'den de para kaldırmak için yine PC'ye zorla çıkaracaklar.
 

Geri
Yukarı