Yazılımcı olunmasına rağmen bedava iş bile bulunamıyor

BlackArch

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2020
Mesajlar
93
Değil asgari ücretle, öğrenmek için bedava çalışacak iş bile bulamıyorum. Ankara'da iyi bir devlet üniversitesinden 3.60 ortalamayla mezun oldum. Torpili olanlar en iyi kurumlara girdi, ben ortada kaldım. Keşke bu ülkede doğmasaydım.

Diyeceğim o ki torpiliniz yoksa boşuna okumayın.
 
Orta ölçekli kaç projeniz var?
İngilizce seviyeniz nasıl?
Kaç yere başvurdunuz da böyle umutsuzluğa kapıldınız?
 
Orta ölçekli kaç projeniz var?
İngilizce seviyeniz nasıl?
Kaç yere başvurdunuz da böyle umutsuzluğa kapıldınız?
Github hesabımda 10 dan fazla projem var.
%100 ing bölüm okudum hazırlığı sınavla atlayarak, yani anadilim gibi ingilizcem de var.
Bulabildiğim her yere başvurdum , eleman aramayan yerlere bile cv bıraktım dönüş hiç olmadı. Junior developer arayan da yok zaten.

Üniversitesi kime göre iyi kime göre kötü?
Sayısalda %1 lik dilimle girdim kalan %99 a göre iyi yani ..
 
GitHub hesabımda 10'dan fazla projem var.
%100 ing bölüm okudum hazırlığı sınavla atlayarak, yani anadilim gibi İngilizcem de var.
Bulabildiğim her yere başvurdum, eleman aramayan yerlere bile CV bıraktım dönüş hiç olmadı. Junior developer arayan da yok zaten.

Sayısalda %1'lik dilimle girdim kalan %99'a göre iyi yani.

GitHub hesabını paylaşman mümkün mü ustam belki öneride bulunabilirim.
 
Hocam kendi ismim soy ismimle açtığım için buradan paylaşmasam daha iyi ya. Siz çalışıyor musunuz? Evet ise nasıl buldunuz işi?

Ustam ben derece ile mezun oldum. Çevrem vardı zaten hatta arkadaşlarımda teklif getirdi. Ama işte şu anki piyasa ile benim başladığım piyasa farklı. Bootcamp ile eğitim sonunda iş imkanı verebiliyorlar. Techcareer.net e bakan arkadaşım vardı. Başka sitelerde var Trendyol'da sanırım böyle işe alım yapıyordu. Bir de piyasada kaliteli eleman açığı bitmiyor ustam bir alanda uzmanlaşman lazım. Mesela veritabanında uzmanlaşmış birisi çok iş çözebiliyor. Ama piyasada şu an bir junior bolluğu var firmalar o vakti 1 sene sonra kaçacak adama vermek istemeyebiliyor. Ya da network üzerinden zaten çalışacak adam buluyorlar bir şekilde üniversite sana iyi network sağlaması lazımdı aslında. Çok fazla yol var bulabileceğin işte umutsuzluğa düşmemen lazım ama sanırım sen 6-7 ay önce mezun oldun benzer duruma düşen hatta 5 sene evde oturan insan içine çıkmayı bırakan tanıyorum. Bu durumda canını sıkmamanı çabalamayı bırakmaman lazım. Öyle bir puan ile mezun olduysan çalışkan birisin sen iş bulursun ustam aramaya devam et. LinkedIn üzerinden network kurabilirsin. Arkadaşlarına istek at. Bir de tavsiyem kariyer.net gibi siteler yerine alternatif platformlar bak ama onların içine edilmesin diye yazmak pek istemiyorum. Araştırmasını sana bırakıyorum.
 

Geri
Yukarı