Helldivers 2, DLSS desteği almayacak

@SupremsPlays DLSS ve FSR görüntüye etki ettiği için öznel yargı payı bulunan ve monitöre göre bile fark edebilen şeyler. Hatta oyuna göre bile fark ediyor. Mesela Cyberpunk'ta DLSS oldukça güzel çalışırken RDR2'de hem DLSS hem de FSR'ın görüntüyü bozduğu açıkça herkes tarafından görülüyor. Ha bazı keskin gözlü oyuncular DLSS'i en iyi optimize eden oyunda bile o ufak piksel farkını görüyor, o kullanıcıları ayrı tutuyorum.

Optimizayonu iyiyse helal olsun vallahi. Yok ki şöyle taş gibi oyun çıkartıp optimizasyonun dibini sıyıran firma.

Bari diğer üşengeç firmalara ders olurdu.
Helldivers 2 henüz optimizasyon ve bug konusunda yerden yere vurulan bir oyun olmadı. Sadece 450.000 oyuncu ile sinirlanan sunucular yüzünden oyuncular son güncellemeye kadar oyunu oynamak için bekledi. Sonra sınır arttırılınca o problem de kalktı. Yani oyun hem PS5 hem de PC'de iyi çalışıyor.
 
Zaten oyunun optimizasyonu iyi değil mi? Optimizasyon iyiyse DLSS'ye çok gerek yok yani.
 
NVIDIA kullanıcıları(4090 kullanıcısı dahil) hemen ağlamış neden yok diye lakin oyun çıktığından beri optimizasyon eleştirisi almadı ve oynandı. Yani DLSS gibi görüntüyü bozan ve optimize edilmesi gereken, firmaların optimizasyon yapmamak için sığındığı bu teknolojiler olmadan da düzgün bir optimizasyon ile insanların oyun oynaması sağlanabiliyor. Şirkette bunu yapmış.

Kaynak:
Hocam haklısınız her şeyde ama ekleme yapmak isterim. Dlss görüntü kalitesini bozmuyor, hatta anti alising dlaa olarak ayarlandığı için görüntü kalitesi artıyor bazı oyunlarda. Ama dediğinizde tabi ki çok haklısınız. Ben de nefret ediyorum sırtını dlss e yaslayan firmalardan. Bu oyunda baktım testlere dlss olmadan insani şekilde çalışıyor.
 
Hocam haklısınız her şeyde ama ekleme yapmak isterim. Dlss görüntü kalitesini bozmuyor, hatta anti alising dlaa olarak ayarlandığı için görüntü kalitesi artıyor bazı oyunlarda. Ama dediğinizde tabi ki çok haklısınız. Ben de nefret ediyorum sırtını dlss e yaslayan firmalardan. Bu oyunda baktım testlere dlss olmadan insani şekilde çalışıyor.
Alıntısını alta koyduğum mesajı okursanız neden DLSS için öyle dediğimi daha iyi anlarsınız hocam.
DLSS ve FSR görüntüye etki ettiği için öznel yargı payı bulunan ve monitöre göre bile fark edebilen şeyler. Hatta oyuna göre bile fark ediyor. Mesela Cyberpunk'ta DLSS oldukça güzel çalışırken RDR2'de hem DLSS hem de FSR'ın görüntüyü bozduğu açıkça herkes tarafından görülüyor. Ha bazı keskin gözlü oyuncular DLSS'i en iyi optimize eden oyunda bile o ufak piksel farkını görüyor, o kullanıcıları ayrı tutuyorum.

Onun dışında DLAA ile DLSS çoğu zaman aynı anda ayarlanamıyor ve DLAA, DLSS'in aksine bir upscaling teknoloji olmadığı için performansı düşürüyor. Ha bu arada DLAA'in bazı oyunlarda görüntüyü daha iyi yaptığına katılıyorum.
 
Serinin ikinci oyunu diye risk almak istememişler. DLSS ile bu oyunu görmek güzel olurdu.
 
DLSS gibi görüntüyü bozan derken?
1080P'de açarsan tabii bozar, laptopum 1440p 165Hz RTX 4060 ekran kartımla DLSS sayesinde her şeyi çatur çutur oynuyoum ama helldiverste FSR 1.0 olduğu için rahatça oynayamıyorum, masaüstü bilgisayarım ise 4K 144Hz, 2160p çözünürlükte DLSS quality Mode'da direkt nativeden daha iyi görüntü veriyor. Güzel saçmalamışsın. Dediğin şeyleri arkasında destekleyebilecek veriler ile kullanmanı rica ediyorum. Aşağıya 2 SS bırakıyorum

1707078651403.png


1707078395423.png




Aşağıdaki SS'te hardware unboxed DLSS 2 ve native çözünürlüğü 26 oyunda kıyaslıyor, videonun 10 aylık olduğunu ve şu an DLSS 3 (Frame Gen ile karıştırılmasın) döneminde olduğumuzu yani DLSS'in bu videodaki kıyaslamaya göre daha da iyi sonuç verdiğini hesaba katın. Yorumlara NVIDIA fan boy falan da yazmayın 4080 Super'den önce 3090, ondan önce 6900XT kullanıyordum, FSR 2 maalesef tatmin etmedi, 2160p de upscale olmadan kullanılabilinecek bir çözünürlük değil. 3090 bile yetmediği için 4080 Super'e geçtim.

Screenshot_20240225_211907_YouTube.jpg


Ne gerek var ki.
2050 veya 3050'nin bile rahatça açabiliceği bir oyun sırf eklemek için eklenmesine gerek yok.
Dostum ekstradan %25 fps'e neden hayır denilsin, 60 fps ile 75fps oynamak arasında tabiki akıcılık farkı var.

Veri sunar mısın dostum bak ben yukarıda birsürü kaynak ve veri sundum, 1080P'de doğru ancak 1440P balanced modu bile native 1080'den daha iyi sonuç veriyor.

DLSS gibi upscale teknolojileri input lag yapmıyor mu? Bunlar neden ağlamış.

DLSS Frame Gen input latency ekleyer doğrudur fakat NVIDIA Reflex kullanarak bu ekstra gecikmeyi siliyor ve yaoay kareler ile göze daha akıcı bir görüntü sunuyor, DLSS 3 ise 2-3ms gibi bir input lag ekliyordu yanlış hatırlamıyorsam fakat quality Mode'da verdiği %25 ve performance modunda verdiği %50 civarı ekstra kare (yapay kareler değil) input lagı eklediği 2-3 Ms'ten daha fazla düşürdüğü için genel gecikmeniz olumlu etkileniyor, kaynaklarını aşağıya koyuyorum.

images (1).png


images (53).jpeg
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı