RX 580 sistem oyun oynarken donuyor ve hoparlörden cızırtı geliyor

Husisco

Picopat
Katılım
17 Şubat 2024
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, oyun oynarken ekranım bir anda tekdüze garip bir renge bürünüp orada kalıyor. O anda da hoparlörlerden de yüksek bir cızırtı geliyor. Bilgisayarı açıp kapamayana kadar da düzelmiyor. Bir arkadaşıma sorduğumda da PSU'dan olabileceğini söyledi (ekran kartım XFX RX 580 8 GB PSU da 600+80W Gameforce). Ona göre PSU yeterli gücü vermiyormuş ekran kartına. O yüzden de böyle oluyormuş. PSU'nun kalitesiz olduğunu bilsem de RX 580'i besleyebileceğini düşünüyorum. Sorunun da ekran kartından mı PSU'dan mı olduğunu öğrenmem gerekiyor veya herhangi bir şekilde çözümü var mı, onu öğrenmem gerekiyor. Yardımcı olabilecek birileri var mı? Çünkü hem ekran kartını hem de PSU değiştirecek maddi güce sahip değilim. Umarım parça değişimi olmadan bu problemden kurtulabilirim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
FurMark testi yap o zaman. Bir 10 dk falan. Testi bitirmeden önce ekran görüntüsü de buraya at.
bu şekilde furmark testi de fakat karta undervolt yaptım ondan dolayı bir problem olur mu
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-03-07 032127.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-07 032127.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 21
Hocam frekanslar çok düşük, undervolt ayarlarınızı atabilir misiniz? Ayrıca hoparlörden gelen ses coil whine, büyük ihtimal hoparlöre parazit yapıyor.
şu an evde değilim de UV ile kullanmak sıkıntı çıkarır mı? performans kaybı önemli değil benim için onun haricinde bir sıkıntı olur mu ?
 

Geri
Yukarı