Steam'de ucuz skinler neden bazen pahalıya satılıyor?

Hocam bakın anlamıyorsunuz, "detaylı" şekilde anlatacağım;
Mesela arkadaşınız oyun istiyor diyelim, direkt oyun gönderirsiniz. Komisyonla falan uğraşmazsınız. ya da skin istiyor direkt takasla gönderirsiniz. Ama eğer skine hemen ihtiyacı varsa ya da hemen satması lazımsa bakiye aktarımı ile komisyonlu bir şekilde gönderirsiniz.
Zaten skini eğer takasla gönderseniz bile arkadaşınız satarken her türlü komisyon ödemek zorunda. çünkü belli bir kısmı devlete de gidiyor. Mesela arkadaşınız CS:GO adlı oyunda indirim başladı, indirimin bitmesine son 2 gün var. Sizden o oyunda indirime giren itemi atmanızı istedi. Siz itemi alınca 1 hafta takas banı oluyor. Ama indirim 2 gün sürüyor, 1 hafta bekleyecek misiniz? Hayır, o yüzden pazardan komisyonlu bir şekilde hızlaca parayı gönderiyorsunuz.
Kısacası, oyun atacaksanız sorun yok, direkt atın. Fakat arkadaşınıza para göndermeniz gerekiyorsa skin atsanız bile o sattığı zaman yine yaklaşık %15 komisyon ödemek zorunda. yani pazardan bakiye gönderimi yapınca ekstradan komisyon gitmiyor. Her zamanki gibi %15 civarı.

Hayır hocam tabii ki yollanıyor. Ama kredi kartı ile oluyor o.
Benim demek istediğim mesela sizin hesabınızda bakiye var. O bakiye ile hediye kartı alamıyorsunuz. O yüzden pazardan ucuza skin alıp öyle yollanıyor.

Dediğim pazardan ucuza skin alıp pahalıya satma taktiği her yerde mevcut.
İtiraz etmek yerine araştırın madem.
Daha geçen gün 200TL aktardım yan hesaba, neden böyle bir şeye inanmıyorsunuz ki?

Hocam bunun herhangi bir rehberi filan var mı? Yan hesabımdaki 20 doları ana hesabıma geçirip DLC almak istiyorum. Yan hesabımda hediye yollama banı var maalesef.
 

Geri
Yukarı