Neden teknoloji ürünü üretemiyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2004 yılında robot üretmiştik hatırlatırım. ''216''. İkinci nesil on altıncı segment.

216.jpg
 
Gerçek cevabı veriyorum. Çünkü ülkemizde birşey üreteceğine dışardan bir araba satmak devletin bütçesine daha katkıda bulunuyor. 100000TL olan Mustang vergilerle beraber 416000TL oluyor. 316bin TL devletin kasasına. Anladın mı?
Çok doğru. Üretenden çok para kazanmak varken niye üretmeye yatırım yapsınlar ki?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laiklik ile Ahlak kavramlarını birbirine karıştırıyorlar adamlar, gelmişler burada felsefe yapmaya çalışıyorlar. Birey laik olmaz, Devlet laik olur. Teoloji ile Rejim şeklini algılayamadığı için bir biri ile bağlantılı sanıp, laiklik ile göbeği açık, mini etek giyen gibi şeyleri aynı cümlede görüyorum ya, oksijen veren ağacın kökünü öpeyim.
 
Aslında sorun bizim zenginlerimizin böyle işlere yatırım yapmamasından kaynaklanıyor. Zenginlerimizin çoğu arsa alır apartman diker, direk hazır parayı alır. Bunun pazarını açsa parayı bulacağını bildiği halde yapmazlar. Neden parayı riske atsınlar ki? Diğer tarafta oradan aldığın paranın iki katını alacaklar ama bunu kimse yapmadı diye korkuyorlar.

@Silinen üye Maykıl, bu konuda sen eksik kaldın.
 
Aslında son 3-4 yıldır yaşanan olaylar sebebi ile askeri açıdan teknolojimiz çok ciddi bir hızda gelişti ve gelişiyor, en dikkat çeken nokta personel taşımak üzere geliştirilen araçlar, bir çok kullanıcısı var. Onun dışında kalan kısımda ya yabancıların yatırım yapıp para kazanması üstüne bizimkiler uyanıp, benzerini yapması üzerine gelişiyor. Geri kalan olduğu yerde sayıyor ve değerli olan şeyler ülkede bulunan kurumlara dahil başvurulmadan beyin göçüyle elimizden uçup gidiyor, kısacası kıymetini bilmiyoruz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pardus'un kaplan bile komik yav. :D

"Ne baktın?" der gibi. :ROFL:
Adsız-vert.png

Linux neden güvenli :ROFL:


Üretemiyoruz diye söylenip geçineceğine, sizin de üretebilmek için bir katkınız oldu mu ? Ve yahut başka birisinin ? Mesela iyi bir yazılımcı gibi yetişmekle ve ya üst düzey teknisyen olarak yetişmek gibi.
Organik hoşaf birinci olduktan sonra sizin gibiler susar diye düşünmüştüm. Bu kafaya haktır tabii hoşaf da imam eriği de.
 
Ülkece gelişememizin en büyük sıkıntısını sizlere madde madde açıklamak istiyorum.
1- Eğitim sistemimizi sürekli eleştiren insanlar. (Bu kişiler genelde ya ders sınavına hazırlanan yada universite sınavına hazırlanan öğrenciler tarafından görülür. Tipik bir öğrenci tipidir. Karşı tarafın psikolojisini düşürürler ve eğitim sisteminin kötü olduğunu öne sürerek ders çalışmazlar. Bu ınsanlar başarısız kişilerdir. Eğitim sistemimiz iyi degil ama bu sisteme ayak uydurup ders calısmak zorundayız.)
2- Bir girişimciye"Ne gerek var ki bu olmasada olur.Cahil misin?"diyen tipik bir insan topluluğumuz var.
3-Herşeye çok çabuk inanan bir halkımız var.
4-Ve en önemlisi siyasi olarak yorumlamak istemiyorum. Yalnış anlamayın;
Ülkemizde tüm dünyada olduğu gibi sağcı-solcu olayı mevcut. Fakat tüm dünyanın tersine gidiyoruz.Dünya genelinde sağ partiyi destekleyenler maddi durumu iyi, geçim sıkıntısı çekmeyen okumuş, büyük adam olmuş kişilerdir. Sol partiyi destekleyenler ise asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan, gelir seviyesi düşük kişilerdir. Ama ülkemizde durum tam tersi sağ partiyi destekleyenler genelde asgari ücretle çalışan, gelir seviyesi düşük kişilerdir.Sol partiyi destekleyenler ise genelde okumuş, maddi durumu genelde iyi kişilerdir. Umarım anlatabilmişimdir. Son anlattığımı lütfen siyasete vurmayın hicbir parti yada sag sol ayrımı yaptığımdan değil karmaşık bir siyasi yönetimimizin olması malesef bizi geliştirmiyor.
 
Şuan organik hoşaf yarışmasını izledim. Afedersiniz ama bu işte üst mertebelerin bir parmağı var. Orada deniz gözlüğü bile kazanabilirdi. Hatta asıl kazananın fizik tedavi makinesi olması lazımdı. Kimse neden hoşaf kazandı diye sorgulamasın. Kafanıza türban takın. Sizde kazanırsınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı